vrijdag 27 september 2013

What's In My Stash: Essie #1

Het is inmiddels alweer een hele tijd geleden dat ik jullie mijn laatste 'What's in my stash' liet zien. Mocht je nog niet weten wat dit is, kijk dan even hier. Vandaag heb ik er weer eentje voor jullie! Kijken jullie mee?
Hoewel ik eigenlijk altijd alleen maar budgetmerken in mijn stash heb zitten (voornamelijk omdat ik gewoon geen geld heb voor duurdere merken), heb ik hier en daar wat lakjes van merken waar ik erg trots op ben en zeker de moeite waard zijn om te kopen. Een van deze merken is van het merk Essie. In totaal heb ik er zelf tien, maar met twee lakjes erbij van mijn zusje wordt dit aangevuld tot twaalf. Ik heb besloten deze er toch bij te doen, vooral omdat ik ze zelf ook wel eens draag. 


What's In My Stash: Essie
Hier kun je dus alle twaalf de lakjes zien. Het zijn vooral veel felle en gekleurde lakjes, maar hier en daar ook een aantal hele aparte. Bij de Essie lakjes kies ik eigenlijk vooral lakjes uit die ik normaal gesproken niet zou kopen bij andere merken. Dit heeft dan vaak met de kwaliteit te maken en uit ervaring weet ik gewoon dat de lakjes van Essie helemaal geweldig zijn. Ook zal ik er nog even bij zeggen dat ik de meeste lakjes met korting heb gekocht en anders heb gekregen.  Zo zie je maar weer, dat deze mogelijkheid er ook nog is om een mooi merk als Essie in te slaan. Op de foto kan je de volgende lakjes zien:  1) 74, Tart Deco; 2) 90, Dive Bar; 3) 96, Beach Bum Blu, 4) 98, Turquoise & Caicos; 5) 209A, Ole Caliente; 6) 224A, Lights; 7) 241. Butter Please; 8) 246, Leading Lady; 9) 257, Shake Your $$ Makers; 10) 270, The Lace Is On. Vandaag laat ik jullie de eerste zes zien, omdat het artikel anders erg lang zou worden.

Essie: 74, Tart Deco
Tart Deco is denk ik wel een van de populairste, wellicht dé populairste lak van Essie. Toen ik hoorde dat ik deze gewonnen had op YouNailedIt van Lisanne, was ik erg blij! Het duurde echter wel een tijdje voor ik deze eindelijk kon testen. Al snel snapte ik wel waarom deze lak zo ontzettend populair is. I love it very much! Het is een prachtige creamy lak met een zalmkleur als hoofdtoon en oranje als ondertoon. Dekt in twee royale lagen en is ietwat lastig vast te leggen op camera. Bekijk hier de review. De kleur op de middelste foto komt t beste overeen.

Essie: 90, Dive Bar
Dit is mijn allereerste lak van Essie die ik heb gekocht. Bij de wisseling van de nieuwe collectie voor het nieuwe seizoen, gaat er vaak korting op de oude collectie. In dit geval was dit een lakje uit een nog oudere collectie die ik per toeval tegen kwam. De collectie is afkomstig uit de zomercollectie van 2011 genaamd Dive Bar. Toevallig dus dat dit lakje nog over is. Het is een prachtige duochrome nagellak met een donkere diepe blauwe kleur als boventoon en groen met paars als ondertoon. Hierdoor krijg je een erg mysterieus effect op je nagels. Het bevat groenige/blauwige shimmers. Kortom deze lak bevat van alles en nog wat. De lak is trouwens wel erg lastig te vast te leggen door de duochrome/metallic glans. Bekijk hier de shoplog van dit lakje.

Essie: 96, Beach Bum Blu
Beach Bum Blu is denk ik wel de mooiste metallic-lak die ik in mijn stash heb. Dit is een hele mooie lichtblauwe metallic-lak. Dekt perfect in twee lagen en is gewoon echt de moeite waard. Dit is het eerste lakje dat ik in mijn bezit had en had gekregen. Sindsdien ben ik helemaal weg van Essie. Bekijk hier het artikel. Deze lak is uit de I'm A Colorholic Collectie (als ik het goed heb). Ik weet alleen niet meer uit welk jaar deze komt.

Essie: 98, Turquoise & Caicos
Deze lak hebben jullie al voorbij zien komen in de shoplog van Londen. Het is een prachtige watermeloenkleur en ik ben er helemaal fan van. Het enige nadeel is wel dat de lak niet geweldig dekt zoals we van Essie gewend zijn, namelijk pas in drie tot vier lagen. Dit komt vooral door de waterige substantie. Desalniettemin de moeite waard!

Essie: 209, Olé Caliente
Ole Caliente is een ontzettend mooie kleur die mij erg is bevallen. Deze had ik samen met 'Lights' gewonnen van sillysilsil.com (check haar website, super leuk!) en is echt prachtig. Ik houd normaal gesproken niet zo van rode kleurtjes, maar deze behoort wel tot een van mijn favorieten van de gehele collectie. Dekt perfect in twee lagen, droogt snel en heeft een creamy finish. Olé Caliente is een wat lichtere en warme versie van Snap Happy, ook heeft deze kleur een oranje ondertoon die voor meer warmte zorgt. Ook hier had ik ooit een kort artikel over gemaakt. Kijk hier. Samen met Lights zit deze lak in de zomercollectie 'Navigate her' In het echt is deze lak nog iets meer oranje dan je op de afbeelding kan zien. Lastig om te fotograferen!

Essie: 224, Lights
Lights is één van mijn mooiste roze lakken in mijn stash. Als je echt van roze houdt, dan moet je deze wel hebben, Hij is wel wat aan de koele kant, maar dat maakt hem juist perfect. Het is overigens een lak die matte opdroogt. De lak springt van je nagels al met één laag, een tweede maakt het echter nóg mooier en feller. Deze lak is ook lastig vast te leggen door de coole ondertoon. In het echt nog veel feller dan op de fotos is te zien.


Dit was mijn 'What's In My Stash' voor nu. Binnenkort komen de andere zes lakjes aan de beurt. Mijn favoriet van deze zes is lastig te zeggen, maar ik denk dat dit toch Lights het mooiste vind! Wat is jouw favoriet van deze zes? Heb jij nog een aanrader die ik moet kopen? 

4 opmerkingen:

  1. best veel zeg :D ik heb er een stuk of 5 ^^

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt mooie kleuren! Ik ben ook fan van Tart Deco

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ah mooie kleurtjes heb je van Essie! Tart Deco heb ik ook en is echt een super mooi kleurtje, hij kan ook overal bij. Essie lakjes vind ik echt heel prettig, ik heb er denk ik nu +- 15 lakjes van.

    BeantwoordenVerwijderen