maandag 16 september 2013

NOTD: Autumn Inspired (Easy)

Hoewel het officieel gezien nog zomer is, zegt het weer tegen mij toch echt dat het herfst is. Helaas is deze heerlijke zomer afgelopen en beginnen de koude, regenachtige maar oh zo sfeervolle dagen weer te komen. Dat betekent uiteraard ook een nail art geïnspireerd door dit herfstachtige weer. Deze tutorial is zelfs  voor de dummies onder onders simpel en eenvoudig te maken.Nail Art Tutorial: Autumn Inspired
En dit is wat het uiteindelijke resultaat gaat worden. Jullie kunnen zien dat het weer met stamping plates gemaakt is. Ik vind dit persoonlijk het leukste en gemakkelijkste om te doen. Ik probeer zo nu en dan ook freehand of op een andere manier te doen, maar dit vind ik vrij lastig. Als jullie ideeën hiervoor hebben, hoor ik het graag.

Producten Overview
Zoals ik al vertelde is het snel te maken. Ook heb je vrij weinig nodig. In deze nail art heb ik gebruik gemaakt van twee mooie, herfstachtige kleuren die perfect over elkaar te stempelen zijn. De volgende lakken heb ik hiervoor gebruikt: 1) HEMA: Holographic Green, 51; 2) Catrice: Soulful, C04. Daarnaast heb ik nog gebruik gemaakt van een plastic scraper, stamper en imageplate M83.  Deze heb ik hier gekocht. Deze was toen slechts $0.99 dus houd de site goed in de gaten, want de kwaliteit doet echt niet onder de Konad imageplates.


The Tutorial
Doordat ik besloten had dat afbeeldingen van de imageplates fullsize zouden zijn op de nagel, wist ik dat ik voor de basiskleuren slechts één laag nodig zou hebben. Daarnaast moesten dit ook kleuren zijn die op beiden kleuren even goed te zien zouden zijn. Dit duurde niet lang of ik kwam uit op bovenstaande lakken. Door een holografische lak als stempellak te gebruiken, krijg je een leuk en speels effect. Door een warme kleur te gebruiken krijg je een herfstachtig effect. Ik ben erg tevreden met het geworden effect. Als eerste breng je een basecoat aan om je nagels te beschermen en versterken. Laat dit droog worden voor je de basiskleuren aanbrengt. Op alle nagels, behalve mijn ringvinger, heb ik gekozen voor het holografische lakje. Breng hiervan één laag aan op de nagels. Dit is niet volledig dekkend, maar zoals ik al eerder uitlegde maakt dit niet uit. Op de ringvinger bracht ik het lakje van Catrice aan. Laat dit goed drogen.
Vervolgens heb ik besloten om op de groene lak, de roodbruine lak te gebruiken en op de roodbruine lak, de groene lak. Na enkele keren testen, kijken en uitproberen had ik besloten om de twee fullsize afbeeldingen te gebruiken van imageplate M83. Deze had ik nog niet eerder uitgeprobeerd en ik was dan ook razend enthousiast naar de kwaliteit. Er zat veel detail in en in eerste instantie zag het er allemaal goed uit. Met het uitproberen kwam ik erachter dat mijn eerste indruk goed was. Wat een geweldige imageplate is dit toch! De afbeeldingen komen mooi naar voren. 
Anyway,  wat ik dus gedaan heb is het volgende: op de kleuren waar ik de groene lak als basis aangebracht heb, heb ik de symmetrische afbeelding aangebracht. Op mijn ringvinger de wilderige blaadjes. Laat het resultaat goed drogen en breng een topcoat aan en je ontwerp is klaar!


Dit was het weer voor vandaag. Ik hoop dat jullie het leuk vinden en laat me vooral weten waar jij graag een tutorial over zou willen zien! Stuur mij jullie foto's via instagram @myfantasticnails of via mijn Facebook! 

2 opmerkingen: