maandag 30 september 2013

Verzorgingstip: Action Coconut Care, Hand&Nail Cream

Ik denk dat ik wel eerlijk kan zeggen dat de Action behoort tot een van mijn meest geliefde winkels als het aankomt op goedkoop dingen inslaan. Dit geldt denk ik wel voor velen van ons. Ook als het aankomt op de make-up en nagellak schiet de Action ons niet tekort. In tegendeel, vaak ben ik zelfs verrast. Positief verrast. Toen ik enkele weken geleden bij de Action naar binnen was gelopen en deze Kokoscream tegen kwam voor minder dan €1,- moest ik deze natuurlijk wel uitproberen. Lees verder voor de hele review.

Als er iets is dat ik belangrijk vind is het goed verzorgde nagels hebben. Daarbij is een stukje verzorging van de handen niet geheel onbelangrijk. Ik had al verschillende handcrèmes uitgeprobeerd, maar er was er niet echt eentje waar ik echt over was te spreken. Totdat ik de crème van de Action ontdekte. Wat is deze ontzettend fijn zeg!


Review: Action Kokos Hand&Nail Cream
Dit is dus hoe de verpakking eruit ziet. Ik dacht dat ik er slechts €0.89 of €0,99 voor betaalde. De precieze prijs weet ik niet meer, maar als je kijkt naar de verpakking haal je daar de winst al uit. Wat een leuk uiterlijk! Vrij standaard trouwens zo met die Kokosmoten erop, maar voor de rest ziet het er prima uit en niet super cheap. Het fijne aan deze crème is dat de het ook nog eens goed zou zijn voor je nagels. Ik heb hem enkele dagen uitgetest en dit artikel kan je mijn mening erover lezen.


Het uiterlijk
Zoals ik jullie al eerder vertelde ben ik best wel onder de indruk van het uiterlijk. Het is vrij standaard, zoals alle andere Kokosproducten van de Action. Desalniettemin oogt het niet goedkoop, maar juist door dit strakke en vrolijke uiterlijk zou je denken dat het meer dan €1,- zou kosten. Op de verpakking staat overigens ook dat de hand moet voeden en verzachtend. Ideaal dus voor handjes in de winter die wat pijnlijker en droger zijn. 
Op de achterkant staat eigenlijk alles wat je wilt weten. In verschillende talen (ook Nederlands) over de hydraterende formule die zogezegd je handen glad en verzorgend aan zouden moeten voelen. Ook staat er geen maximaal aantal gebruik op van dit product. Verder staat er nog op waar het gemaakt wordt, wat de ingrediënten zijn, de inhoud (100 ml, lekker veel!) en de houdbaarheid (12M).
Eigenlijk staat alles wat je wilt weten over dit product simpel, maar toch goed uitgewerkt op de verpakking. Een dikke pluspunt!

De Ingrediënten
Omdat ik zelf schoonheidsspecialiste ben, ben ik altijd erg kieskeurig als ik kijk naar de ingrediënten in een bepaald product. Dit is ook altijd waar ik naar kijk en omdat ik weet dat vele van jullie dit belangrijk vinden, zal ik ook nog even een overzicht maken met korte uitleg van de ingrediënten.

Overzicht
Aqua, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Parfum, Cocos Nuciferia Oil, Ubiquinone, 2-Bromo-2-NitroPropane-1,3-Diol, Benzyl Alochol, Coumarin.
Aqua: H2O (water)
Glycerin: Glycerine, dit ingrediënt is zeer hydraterend. Werkt ook deels verzachtend. Ideaal voor de gevoelige, vochtarme en droge huid (let op, vochtarm en droog is totaal iets anders!). Aangezien Glyecerine heel oog op de lijst staat, zal er veel van in zitten. Wanneer er Glycerine in een product zit, kan dit plakkerig aanvoelen.
Cetearyl Alcohol: dit is een combinatie van twee verschillende alcoholen, namelijk Cetyl Acohol en Steryl Alocohol. Dit kan gewonnen worden uit Kokosolie en/of Palmolie (aangezien dit een Kokoscrème is, is dit een belangrijk ingrediënt om op te letten). Dit kan ook Synthetisch gemaakt worden. Deze combinatie van ingrediënten kan een wax-achtige en wit-achtige substantie. Wellicht zal dit ingrediënt ervoor zorgen dat het samen met Glycerine eruitziet, zoals het er nu uitziet. Cetearyl Alochol werkt verzachtend en als emulgator om water en olie te mengen met elkaar.
Cetyl Alocohol: Naast de combinatie met Steryl Alcohol bevat het ook nog eens pure Cetyl Alcohol, zoals ik al eerder vertelde wordt dit gewonnen uit Kokos- en/of Palmolie en heeft het vrijwel dezelfde werking als bovenstaande ingrediënt. De voornaamste eigenschap is dat het crèmes romig maakt.
Cetrimonium Chloride: Dit ingrediënt werkt voornamelijk als emulgator.
Parfum: Let hier goed op of je geen allergische reactie van krijgt. Vaak zitten er in goedkope producten parfum in.
Cocos Nucifera Oil: Dit is beter bekend als de Kokosolie die in dit product verwerkt zit en is afkomstig uit de Kokospalm. Dit ingrediënt heeft voornamelijk een hydraterende, verzachtende en kalmerende werking.
Ubiquuinone: Beter bekend als Q10, is een vetoplosbare vitamin en werkt als Co-Enzym. Q10 is een prima anti-oxidant. Dit houdt vooral in dat de huid goed beschermt wordt tegen schadelijke invloeden en is zeer verwant aan de vitamines K (goed tegen roodheden en huidirritaties) en vitamine E (tegengaan van celverlies en bescherming van de huid)/
2-Bromo-2-NitroPropane-1,3-Diol: Wordt gebruikt als conserveermiddel om het goed te houden.
Benzyl Alochol: Is een combinatie van verschillende etherische oliën die vooral geur afgeven aan het procut en ook een werking. 
Coumarin: Dit is een aromatische geur waarvan ze denken dat dit mogelijk een kankerverwekkende stof aan langdurige blootstelling. Echter doordat dit helemaal onderaan de lijst staat, zal ik met niet teveel zorgen maken.

Dat was een hele lijst aan ingrediënten, maar nu weten jullie wel wat er allemaal inzit in dit vind ik toch erg belangrijk. Zelf ben ik ook best wel onder de indruk van de ingrediënten die erin zitten. Vrij weinig aan irriterende ingrediënte. Tijd om uit te testen dus!

Hoe gebruik je het?
Het enige wat je eigenlijk doet is een geruime hoeveelheid nemen en dit aanbrengen. Als je dit aangebracht heb masseer je je eigen handen hiermee en neem je ook de nagelriemen extra mee voor een optimale verzorging. Let wel op, de tube heeft een vrij grote opening waardoor er in één keervrij veel uit kan komen. Ook voelt de substantie waterig en toch plakkerig aan. Op zich is dit wel fijn, hierdoor voelt je huid lekker zacht aan en trekt het lekker snel in!


De Resultaten
Uiteraard is deze review niet compleet zonder aan jullie te laten zien wat de resultaten zijn. Ik heb voor en na foto's gemaakt en zoals je kan zien op de foto's kan je niet zo goed verschil zien, maar in werkelijkheid is het duidelijk voelbaar en zichtbaar. Wat voelen mijn handen toch zacht aan! Ik heb het meerdere keren gebruikt en ik kan je vertellen, na goed insmeren voelt het al minder plakkerig aan en trok het goed in. De geur bleef lang hangen, maar niet te sterk. Heerlijk! Mijn huid bleef een aantal uren na het insmeren lekker zacht en glad aanvoelen. Ik ben fan van deze crème! Ik merkte ook dat ik mijn nagelriemen makkelijk naar achteren kon duwen en dat ze wat zachter aanvoelden. Een zeer fijne crème voor een zeer fijn prijsje!


Ik ben bijzonder onder de indruk van dit product. Als het gaat om crèmes is deze zeker de moeite waard en voor het geld hoef je dit niet te laten liggen. Heb jij ervaring met deze crème (zo ja, dan zou ik graag willen horen wat je mening is) en heb jij nog een goede verzorgingstip?

2 opmerkingen:

  1. Fijn is die he! Heb er zelf nu een winactie mee op www.salonmoniq.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zag ze ook staan. Ik denk dat ik het de volgende keer meeneem.

    BeantwoordenVerwijderen