dinsdag 17 september 2013

Review: Essence Gel nails At Home -Update-

Het is inmiddels al een tijdje geleden dat ik een How To Essence Gel nails At Home artikel heb geschreven. Mocht je hem gemist hebben, dan kan je deze hier terug lezen. Sindsdien heb ik het een aantal keren geoefend, ben ik op wat dingen gestuit en heb ik het op iemand getest. Benieuwd naar mijn mening over dit systeem? Lees dan verder voor de hele review.Review: Essence Gel Nails At Home -Update-
Een tijdje geleden liet ik jullie foto's zien die ik gemaakt heb van het aanbrengen van de gelnagels. Ik heb van deze persoon toestemming gekregen om haar nagels te mogen gebruiken voor dit artikel. 
 Ik merkte erg op dat haar nagels ontzettend veranderd zijn, positief bedoeld.
Voordat ik de gel nagels aanbracht waren ze kort, broos en zacht. Ze werkt veel achter de kassa en tsja, dan gaan je nagels sneller achteruit. Ook heeft ze een kind en dat zegt al genoeg, denk ik zo maar. 
Nadat ik de eerste keer de gel had aangebracht op de nagels. Merkte ik dat haar nagels langer waren, steviger en gezondere uitstraling. Bij het verwijderen waren haar nagels niet beschadigd, integendeel! De toestand van haar nagels waren vooruit gegaan. Vooral doordat haar nagels zo stevig waren geworden dat de kans op scheuren, splijten en afbreken minder was geworden. Dit is dus dé oplossing voor meiden die echte nagelbijters zijn of probleemnagels hebben.


De Resultaten
Helaas ben ik vergeten om foto's te maken van haar nagels voordat ik de gel erop bracht, maar het geeft wel een goed idee weer hoe haar nagels veranderd zijn nadat er voor de tweede keer de gel op gezeten heeft.
De nagels zoals ze eruit zagen nadat ik het aangebracht (rood eerste keer, groen tweede keer)


Het resultaat van de nagels na zeven dagen. Je ziet vrijwel alleen uitgroei bij de nagelriemen.
Het resultaat van de nagels na 8-10 dagen. Afhankelijk hoe jouw week eruit gezien heeft en hoe jij er mee omgaat blijven ze zeker zo'n 8-10 dagen zitten. Ook zie je dat haar nagels vrijwel niet beschadigt zijn, echter er alleen maar op vooruit gegaan!

Mijn mening
In eerste instantie had ik niet veel verwacht van dit setje. Ik vroeg het me af of het daadwerkelijk wat zou zijn, ten slotte betaal je maar weinig voor alles. Dat terwijl je normaal gesproken voor een totaal setje gelnagels toch wel wat meer kwijt bent. Als ik kijk naar de prijs/kwaliteitverhouding dan zit je goed. Je betaalt ongeveer voor deze hele set €40,- waarvan er €30,- naar de lamp gaat en geloof me. Dat is zeer goedkoop en de moeite waard. Ook zijn er nogal verschillende meningen over het aanbrengen van andere merken met deze gelnagels. Hier wil ik nog wel eens een uitgebreid artikel over schrijven als jullie daar behoefte aan hebben, maar tot nu toe zie ik niet in waarom dit niet kan. Mijn zusje had nagellak van Barry M gedaan op haar nagels en dit heeft er vrij lang op gezeten zonder te chippen (zeker zo'n 5 dagen) en moest ze dit alleen eraf halen voor haar werk. Ik heb wel gehoord dat het uitharden en het hechten van andere merken met dit systeem wat lastiger gaat. Zoals ik zei, heb ik zelf nog geen ultieme test kunnen doen wat dat betreft, maar als jullie dit willen horen, hoor ik het graag!

Mijn Tips&Tricks
Het lijkt makkelijk dat aanbrengen en dat is ook. Echter zijn er meiden die toch nog wel wat problemen hebben ondervonden en ik zelf ook. Hierbij deel ik jullie mijn tips&tricks voor een optimaal resultaat van je gelnagels.

Tip 1) Zorg ervoor dat je nagels zo min mogelijk deukjes hebben, polijst ze desnoods eerst. Op deze manier wordt het eindresultaat vele malen mooier.
Tip 2) Breng een royale laag Peel Off Basecoat aan. Op deze manier weet je zeker dat deze laag er makkelijk af te halen is, maar weet je ook zeker dat je nagels optimaal beschermt worden.
Tip 3) Breng een zeer royale lage Topgel aan. Deze (net als de basegel) krimpen als je het onder de lamp vandaan haalt. Wat ik altijd doe is bij de nageluiteinde en bij de nagelriem sealen. Hiermee breng je net iets wat meer aan dan normaal, waardoor je zeker weet dat het niet gaat krimpen. Geloof me, dat wil je niet! Doe je dit niet, dan kan je alles weer opnieuw doen.
Tip 4) Zorg er voor dat er niks op je huid komt. De primer en cleanser maken uiteraard niet uit, maar zodra er gel of nagellak op je huid komt. Direct weghalen. Ik heb ervaren dat, wanneer je dit niet doet. Dit uiteraard ook uithardt in de lamp en de kans dat de gel los laat alleen maar groter wordt, dit is dus echt precisiewerk! 
Tip 5) Breng de gel lak niet alleen nauwkeurig aan, maar ook op de goede manier. Eigenlijk breng ik alleen een dikke laag topgel aan in het midden van de nagel, ik merk namelijk al snel dat de gel naar buiten vloeit. Als je dit dus op heel je nagels doet, dan merk je dat de gel al snel op je nagels komt. Breng dus een royale laag aan, wees precies en let op waar je het aanbrengt.
Tip 6) Doe de nagels één voor één. Geloof me, voor een optimaal resultaat en nauwkeurig resultaat is het verstandig je nagels één voor één te doen. Je bent weliswaar langer bezig, maar ik kan je verzekeren dat dit in het begin het beste is voor je nagels.
Tip 7) Breng twee lagen primer aan voor een optimale beschermlaag voor je nagels. Ik merk dat, wanneer ik twee lagen gebruik, dat de nagels na het verwijderen er beter eruit zien.
Tip 8) Hard de nagellak ook gewoon uit onder de lamp. Er staat beschreven dat je moet wachten, maar ik heb ervaren dat dit veel sneller werkt. Zorg ervoor dat ze aanraak droog zijn (dus stoot droog hoeft niet per see) en je kan de topgel aanbrengen.


Dit was even een update betreffende de gel nagels. Ik krijg hier veel vragen en opmerkingen over, maar naar mijn mening doet het zeker wat het belooft. Het blijft zeker zo'n 10 dagen zitten, soms iets meer en soms iets minder. Afhankelijk hoe je het aanbrengt en de kwaliteit van de nagels bij wie je het aanbrengt (en uiteraard hoe die persoon ermee omgaat). Het is even uitvogelen wat voor jou de beste manier is, maar dit is naar mijn mening een manier die zeer goed werkt. Willen jullie een filmpje zien hoe ik dit aanbreng laat me dit weten, willen jullie een goede vergelijking hebben met andere merken. Laat me dit ook weten!

1 opmerking: