vrijdag 13 september 2013

Review&Swatch: Essence TE, Be Loud Glitter Topcoat

Het is alweer een tijdje geleden dat jullie van mij een Catrice of Essence Trend Editie/Limited Editie review hebben gezien. Dit heeft er vooral mee te maken dat ik ze erg vond tegen vallen. Vooral doordat de kleurtjes erg leken op wat ik allemaal al heb. Totdat ik gisteren in de Kruidvat liep en de nieuwe TE Be Loud! zag liggen. Ik nam de glitter topcoat mee en wat is het mooi!Review: Essence Be Loud Glitter Topcoat
Toen ik de persfoto's zag, wist ik al gelijk dat ik dit glitterlakje wilde hebben. Echter toen ik hem in werkelijkheid tegen kwam, was dit het eerste dat in mijn mandje belandde. Wat is dit toch een mooie aanwinst! Het leuke van alles is dat de het nagelfestival begonnen was, dus ik het ook nog met korting mee kreeg. De lak kost trouwens €1,89 en heeft een inhoud van maar liefst 10ml. 
Dit is hoe de lak eruit ziet in het daglicht en met flits. Woow! Heb je ooit zo'n glitterexplosie gezien? De naam is trouwens ook wel erg toepasselijk, Not Punky Nor Funky. Als je kijkt naar de variatie aan glitters, dan snap ik de naam zeker. Er zitten goudkleurige, paarse enkele groene en blauwkleurige glitters in naast de zilveren en miniscule bruine glitters. Deze lak heeft alles wat een glitterlak kan hebben. Kleine vierkantjes worden afgewisseld met zeshoekjes die weer gevarieerd worden door staafjes glitter. De basis van de lak is bruin met miniscule glitters. Ook vind ik hoe de lak verdeeld is erg mooi. Het is niet dekkend, maar dat maakt het juist geschikt als topcoat.
Om te laten zien hoe het lakje eruit ziet met een kleur eronder. Heb ik een lakje gekozen waarvan de kleur totaal niet in het lakje zit. In dit geval is dit het roze lakje van de Action: 304. Pink Candy. Een prachtig mooi lakje van zichzelf, perfect geschikt voor dit soort combinaties. Op de linkerfoto zonder flits en de rechter foto met flits. Dit geldt eigenlijk bij al mijn gemaakte foto's.
Wat betreft de rest van het lakje. Daar kan ik niet anders dan positief over zijn. De inhoud bedraagt maar liefst 10ml en dat is zeer betaalbaar voor een lak van €1,89. De lak brengt prettig aan en de applicator is gewoon normaal. Ik ben zeer te spreken over deze lak. De reden dat ik de andere lakjes niet mee genomen heb, is omdat die al erg lijken op wat ik heb.Facts:
Merk: Essence
Naam: Be Loud! 01) Not Punky Nor Funky
Inhoud: 10ml
Prijs: €1,89
Verkrijgbaar bij: Kruidvat en Trekpleister
Dekking: 2 lagen
Droogtijd: ongeveer 10 minuten per laag
Makkelijk aan te brengen: doordat het een glitterlak is, wat minder.
Makkelijk te verwijderen: ook nu niet echt makkelijk.
Glitter/Gloss/Matt: Glitters

Mijn mening: Houd jij van glitters en kan dit nooit genoeg voor je zijn? Dan is dit echt wat voor jou! Deze lak heeft eigenlijk alles wel wat een glitterlak hoort te hebben. Een explosie aan glitters!
Voordeel: Goedkoop, veel inhoud, gevarieerde glitters.
Nadeel: duurt redelijk lang met drogen, tijdelijk verkrijgbaar, brengt wat lastiger aan dan je gewend bent.


Lakjes die erop lijken
Deze lak heeft, voor zover ik weet, geen dupes. 

Ik vind dit echt een geweldige aanwinst voor Essence. De laatste tijd vind ik dat Essence er zeer op vooruit gaat met het bedenken van originele lakjes. Wat vind jij van dit lakje?

4 opmerkingen: