dinsdag 19 november 2013

Review: Fengshangmei *Budget* Stamping Kits -Part 1-

Onder andere in mijn shoplog en instagramfoto's zagen jullie ze al voorbij komen, de budget Stamping Kits die ik had gevonden in een Chinees winkeltje. Vandaag laat ik jullie daar mijn mening over weten. In totaal heb ik er drie, dus het zullen behoorlijk wat foto's worden. Benieuwd of deze budgetvariant werkt of niet? Klik dan op 'Lees Meer' voor het gehele artikel.

Review: Fengshangmei Stamping Kits
Persoonlijk had ik nog nooit gehoord van het merk Fengshangmei. De Plates zagen er goed uit en voelden al diep aan in de verpakking en dat was dus een goed teken. Slechts voor €1,00 per stuk nam ik ze mee. Ik kocht deze in het lokale Chinese winkeltje, maar wellicht kan dat ook bij jouw winkeltje in de buurt. Totaal heb ik er drie gekocht, alle drie bevatten een imageplate, scraper en een stamper. De scraper is van plastic, daar houd ik wel van! Nog een pluspuntje dus, ben benieuwd!

Over het merk
Fengshangmei is een merk waar ik nog nooit eerder van gehoord had en trok het mijn aandacht mede daardoor en de prijs. Ook vond ik de afbeeldingen er erg leuk uitzien en was ik zeer nieuwsgierig geworden. Ik ging op internet kijken of ik misschien iets kon vinden over het merk. Toevallig vond ik op deze website waar je het merk nog meer kon kopen. Zoals je kan zien zijn daar de prijzen ook aardig betaalbaar (zie: goedkoop) en vond ik de officiële website. Hierdoor kwam ik erachter dat het ook wel bekend staat als Jinhua Fashion Art Factory. Als je een kijkje neemt op hun catalogus kan je kijken welke producten ze nog meer hebben. Uiteindelijk ben ik tot de conclusie gekomen dat het een Chinese (misschien Japanse) Nail Art Groothandel is. Erg leuk om op deze manier weer nieuwe merken te ontdekken!

Het uiterlijk
Als je kijkt naar de verpakking van één zo'n kitje. Zie je dat het aardig goed compact is. Erg fijn! Daar houd ik wel van, zeker als je nagaat dat er drie dingen inzitten. 
Op de voorkant zie je duidelijk de imageplate, scraper en stamper zitten. Terwijl je op de achterkant juist de instructies ziet zitten. Heel handig, zeker als je niet weet hoe het werkt! Op alle imageplates zitten zeven afbeeldingen die aan de vrij grote kant zijn.

Hoe werkt het?

Het werkt net als ieder ander stamping setje. Je maakt de verpakking open je haalt de producten eruit. Je hebt een imageplate, scraper en een stamper. Dat is inmiddels wel duidelijk. Bij vrijwel iedere imageplate zit er een folielaagje omheen, weliswaar de ene keer blauw en de andere keer doorzichtig. Dit keer ook. Dus voor je het gaat stempelen, haal je de folie eraf.
Als je dit gedaan hebt kies je een kleurtje uit als basiskleur (in dit geval heb ik gekozen voor Sally Hansen 
Met de stamping kleur breng je een laagje nagellak aan op de imageplate en met de scraper haal je het overtollige weg door er overheen te scrapen. Met een stamper ga je vervolgens over het plaatje heen en rol je deze zo over je nagels heen! Breng een topcoat aan naar keuze om je ontwerp af te maken.


De Resultaten
In totaal heb ik er drie gekocht. Ik ga ze niet allemaal in één artikel doen, want dan zou het ontzettend lang artikel worden. Vandaag laat ik jullie imageplate B03 zien en morgen B26 en B88. 
B03
Ik vind deze imageplate er erg mooi uitzien. Op deze zitten vooral bloemen, maar ook een vlinder een kaars en een Chinees(?) tekentje. Het ziet er voor nu goed uit. Tijd om te testen dus!
Op de eerste vier nagels heb ik de bloemetjes gedaan (behalve de roos) en het tekentje. Ik moet zeggen dat ik vooral onder de indruk ben van de drie bloemetjes naast elkaar. Deze ziet er erg mooi uit voor een nail art. Ook wordt vrij wel alles goed meegenomen bij deze afbeelding. Sowieso wel met allevier de afbeeldingen, maar dezed vind ik het meest indrukwekkend.
Als laatste drie heb ik op mijn nagels de roos, vlinder en de kaars. Ik was vooral benieuwd naar die kaars. Die vond ik er erg leuk uitzien en door de roos en kaars samen moest ik erg denken aan Belle en het Beest! Die kaars ziet er precies zo uit als Lumière!


Mijn mening: De imageplates doen zeker niet onder de kwaliteit van de Konad plates. Ze zijn zeer diep, gedetailleerd en doen wat ze moeten doen. Ik vind de afbeeldingen erg leuk en ben er zeker fan van!
Voordelen: Goeie kwaliteit, goedkoop, werkt super goed, de zeer gedetailleerde afbeeldingen werken helemaal top.
Nadelen: Niet heel gemakkelijk verkrijgbaar. 


Ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk ben van deze imageplates. Als ze deze bij jouw in de buurt ook verkopen, zou ik ze zeker mee naar huis nemen. Wat vind jij van deze imageplates en heb jij er ervaring mee? Laat het me weten!

4 opmerkingen:

  1. Ziet er mooi uit, ik was er laatst ook mee bezig , volgens mij ben ik gewoon een kluns

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er goed uit! Ik ben er niet zo goed in, haha

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Erg leuke afbeeldingen! Op de een of andere manier lukt stempelen bij mij voor geen meter haha

    BeantwoordenVerwijderen