zondag 31 maart 2013

DIY: De weg vinden op Ebay -P1-

Zoals het jullie wellicht is opgevallen, ben ik de laatste tijd niet zo actief meer! Sorry hiervoor. Ik heb het druk met mijn school, stage en alles wat je maar kan bedenken. Wel probeer ik regelmatig een stukje te plaatsen, ik hoop dat jullie het begrijpen!
Aangezien ik regelmatig dingen via Ebay bestel en ik best wel de weg goed ken via Ebay. Leek het mij leuk een artikel te maken hoe jij ook dingen kan bestellen en dat je zeker weet dat je de juiste prijs betaald en niet teveel! Dan natuurlijk wel gericht op Nail Art gebied. Dus heb jij altijd al willen bestellen via Ebay, maar kwam je er nooit uit? Dan is dit wellicht de oplossing voor jou... Kijk rustig even verder. Vragen kunnen altijd gesteld worden onder het artikel. 

How To: De weg vinden op EbayHet begin
Ebay, je zal er waarschijnlijk al veel over gehoord hebben. Alleen nu wil je iets kopen, maar hoe gaat dit? Help! Deze How To zal jullie zover mogelijk op weg helpen. 
Als eerste tip heb ik eigenlijk voor jullie om te gaan naar www.ebay.com en niet .nl. Waarom? Omdat hier eigenlijk altijd alles wel goedkoper is en meer te vinden is. Waarom is het meeste goedkoper? Omdat je vaak in dollars betaald en dit is altijd goedkoper dan de Euro. Let wel op, Amerikaanse Dollars! 
Oké terug even bij het begin. Je hebt de website opgezocht, maar nu? Nu is het belangrijk om een account aan te maken. Deze heb je zeker nodig om dingen te kunnen bestellen. Hoe maak je een account aan? Heel erg simpel.
Ga naar het vakje 'Register' linksboven in en klik hier op. Als het klopt kom je dan op het onderstaande scherm.
Oké, dit is waarschijnlijk voor velen van jullie een wat bekender scherm. Als je een account hebt vul je je gegevens bij Sign In en klik je op Sign In. Heb je nog geen account? Dan ga je naar Register. 
Nu laat ik dit stukje even aan jullie over, het spreekt voor zich als je enigszins Engels begrijpt. Na het invullen klik je op Submit en krijg je je gegevens toe gestuurd via je e-mail. Daarna volgt alles vanzelf! 

Een product kopen
Gefeliciteerd! Je hebt een succesvol account aangemaakt op Ebay. Je kan nu rondneuzen en dingen kopen, maar wacht? Ik moet nu betalen. Hoe doe ik dat! 
Na het aanmelden kom je weer terecht bij het begin scherm.
Oké, ik heb nu zomaar even iets aangeklikt wat mij erg interessant leek om te kopen. De prijs ziet er goed uit en de verzendkosten zijn gratis. Allemaal aspecten waar ik naar kijk als ik iets wil kopen. Ik heb van dit zelfde scherm een kopie gemaakt en omcirkelt wat ik allemaal belangrijk vind om op te letten tijdens het aanschaffen van een item op Ebay. Let wel, dit is een willekeurig iets! Bij deel twee leg ik jullie uit hoe je het beste iets kan vinden. Een Item zoeken kan je doen in het grote zoekscherm te de doen bij het opstart scherm. Zoals ik al eerder zei, in het tweede deel ga ik hier dieper op in. 
In ieder geval. Hier zie je hetzelfde scherm, maar met dingen omcirkelt.
Zien jullie het verschil? Laten we even stap voor stap beginnen. Als eerste kijk ik altijd naar de prijs en verzendkosten. Deze wil ik niet te hoog hebben. Zelf koop ik niet zo snel producten die duurder zijnd an $5,00 inclusief verzendkosten (en dat gaat me aardig goed af). De prijs is dus in Amerikaanse Dollars. Weet je niet zo goed hoe je moet omrekenen naar Euro's? Klik dan hier. Op deze website laten ze je ongeveer zien hoeveel alles is als het is omgerekend. Nu weet ik dat dus de prijs van dit object. Dit is namelijk €0,80. Vervolgens kijk ik naar het vakje rechtsboven. Ik kijk altijd naar de verzendkosten. Dit staat in dit geval als eerste aangegeven als 'Free Economy Int'l Shipping'. Dit wil niets anders zeggen dan dat de verzendkosten gratis zijn! (Let wel op, als je wil dat het sneller verzonden wordt of wat dan ook, dan komt er wel geld bij kijken). Dus dat is een goed teken! Ook staat er bij dat het kan variëren hoelang het duurt dat het aankomt en hoeveel dagen garantie je erop hebt! Dit vind ik ook wel fijn om te weten, stel je voor je koopt iets wat prijzig is en het is kapot? Wat dan! Dat kan je allemaal op de pagina terug vinden. Dit vind je vaak als je naar beneden scrollt. Hier zie je ook andere dingen die belangrijk zijn om te weten, zoals de betalingsmogelijkheden, in sommige gevallen welke varianten er zijn, alles wat eigenlijk wat belangrijk is om te weten. Als dit er niet bij staat, vertrouw ik het meestal niet....!
Dit is hoe zo'n scherm eruit kan zien. Vol met informatie! Oké, nu je bijna alles weet over de verzendkosten, productinformatie en noem het maar op. Is er nog iets wat ik belangrijk vind om op te letten. Zijn er voldoende foto's aanwezig die de betrouwbaarheid bevestigen? Is de titel van het product duidelijk genoeg? En wat wordt er gezegd over de verkoper? Dit laatste is erg gemakkelijk terug te vinden! Ebay heeft namelijk een systeem ontwikkeld dat je punten geeft. Zo weten verkopers of jij een betrouwbare klant bent en kan jij kijken of het een betrouwbare verkoper is. Dit vind je allemaal bij de naam van de gebruiker. In dit geval staat er: 

since 2005
4510 
99,2%Positive feedback


z_vitamin is dus de naam van de gebruiker. 4510 en het sterretje erachter betekent hoeveel producten hij of zij verkocht heeft (jij als koper krijgt dit ook, maar dan hoeveel je gekocht hebt en de 99,2% positive feedback zegt het eigenlijk al. Zoveel procent van de kopers is tevreden met de aanschaf van het product. Jij kan zelf ook als gebruiker feedback achterlaten bij een gekocht product! Later hier meer over.
Ben je er zeker van dat je tevreden bent over de informatie die gegeven wordt en weet je zeker dat je dit product wil kopen? Klik dan op 'Buy it now' of op 'Place Bid' en plaats een bod. In dit geval klik je op 'Buy it now.' let wel op, alleen als je echt het wil kopen! (vergelijk dit maar met het in de rij staan van de kassa om het af te rekenen!)

Ik heb het item gekocht/gewonnen, wat nu?
Als je nog niet je gegevens hebt ingevuld om je producten naar een adres toe te sturen. Moet je dit uiteraard eerst even doen. Wanneer je dit ingevuld hebt komt er te staan 'Commit to Buy' en als het goed is kom je dan op het volgende scherm:
Geen paniek als je dit scherm voorbij ziet komen, klik rustig op 'Register with Paypal' als je nog geen Paypal hebt en anders klik je 'Already have a Paypal account?' Als je nog geen Paypal hebt maak je er vanzelfsprekend een. Ik hoor jullie al denken, wat is Paypal? Paypal is een zeer betrouwbare vorm om overal ter wereld iets online te kunnen kopen. Je moet het zien als een soort IDEAL. Alleen dan wereldwijd. Maak je account aan en de rest volgt vanzelf. Ikzelf heb al een paypal-account, dus ik log me daarmee in. Hulp nodig? Kijk even op de website als je er niet uit komt of vraag het aan mij.

De laatste stappen...
Het is je gelukt om je rekening en je paypal met elkaar te koppelen! Wat betekent dat nu? Dat je op vele internationale websites producten kan kopen, waaronder Ebay. Klik nogmaals op de knop 'Buy it now' om het dit keer echt te bevestigen. Let wel, dit koppelen hoef maar één keer gedaan te worden, voortaan kan je direct op 'Buy it now' klikken. 
Vervolgens klik je weer op 'Commit to buy' en om je achter de kassa (om het zo even te vergelijken) je pinpas in de automaat te doen en echt te betalen, klik je op 'Pay Now'. Vervolgens krijg je een goed overzicht met alles erop en eraan, als alles je bevalt. Klik je op 'Continue' en log je in met je paypal-account om de betaling te bevestigen. Als je hier op geklikt hebt, heb jij je item betaald. 

Wat nu?
Oké, Paypal is niet zo snel als IDEAL met het overmaken van bedragen. Soms kan het twee of drie dagen duren voor het van je rekening afgeschreven is, maar geen zorgen. Bij mij heeft het soms een paar dagen geduurd en kwam alles alsnog goed. Wat ik zelf soms een nadeel vind is het wachten tot je pakketje binnen komt! Dit kan soms een maand duren door de goedkope verzendkosten. Vele producten komen uit landen als China en tja, om dat helemaal naar Europa te moeten verschepen duurt best wel lang! Mocht het je naar jouw mening te lang duren en heeft de verkoper zich niet aan zijn belofte gehouden, kan je altijd een berichtje sturen naar de verkoper. Ze hebben mij altijd vriendelijk te hulp gestaan en soms zelfs een tweede keer gestuurd! 

Zo, dit was eigenlijk de basis om succesvol dingen te kunnen bestellen via Ebay. Ik hoop dat jullie hier veel aan hebben en vragen zijn altijd welkom. Zouden jullie het leuk vinden als ik jullie meer tips kon geven om dingen goed, goedkoop en makkelijk te koop zijn? Laat het me weten in een berichtje! Een fijne Pasen allemaal xx!

4 opmerkingen:

 1. Wat een handige informatie, ik wil graag via Ebay gaan bestellen ( wat make-up kwasten en nagelspullen) maar snap er echt nog niets van, evenals dat ik nog niets van Paypal snap, dus dit is erg verhelderend. Is je Paypal account gekoppeld aan je bankrekening? Of moet je daar zelf geld op zetten?

  Groetjes,
  Linda
  porkseltje@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi,

   nee hoor het is niet vernederend. Ik heb er zelf in het begin de grootste moeite mee gehad. Vandaar ook dat het me een goed plan leek dit artikel te maken.
   Je paypal is een betaalmethode. Dit is erg handig, omdat je niet alleen via Ebay iets kan bestellen, maar vaak ook via talloze andere websites.
   Wij kennen paypal niet zo goed, omdat wij gebruik maken van IDEAL. Zo moet je Paypal eigenlijk zien.
   Voor zover ik mij kan herinneren, als je een paypal aanmaakt wordt deze gelinked aan je rekening. Dit moet je handmatig doen, maar is heel erg gemakkelijk! Als je de stappen volgt die ik hierboven heb uitgelegd wijst alles voor zich en kan je direct iets kopen;).

   Groetjes, Sarah

   Verwijderen
 2. Bedankt voor je antwoord. Ik gebruik in Nederland ook IDEAL maar als ik op een buitenlandse site wat wil kopen dan heb ik toch Paypal nodig? Ik ga jullie tips volgen en als toch nog vragen heb dan kom ik terug, dit is echt handig zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nu maar hopen dat ik me in kan houden :-).

  Groetjes,
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen