maandag 11 maart 2013

DIY: Nagellak markeren

Een tijdje geleden zag ik via Beautygloss.nl dit ontzettend handige artikel tegen. Mascha liet hierin een hele leuke tip zien wat je met nagellak kan doen! Ikzelf herkende dit probleem heel erg en ben eens aan de slag gegaan. Haar idee vond ik leuk gedaan, maar niet echt de manier hoe het uitgewerkt was (iets te rommelig naar mijn mening). Kijk hoe ik het heb aangepakt en mijn resultaat is geworden.


DIY: Nagellak markeren
Dit is denk ik voor vele van jullie een herkenbaar probleem: nagellakpotjes waarbij je de kleur niet kan zien van de bovenkant... heel irritant! Als je een kleurtje zocht, moest je ieder potje eruit halen om te zien welk kleurtje dit was. Ik had verschillende oplossingen gezien en deze heb ik met elkaar gecombineerd en heb ik mijn eigen versie van gemaakt. Kijk verder als je wil weten hoe je dit doet. 

Wat heb je nodig?
De volgende producten heb ik gebruikt:
- Een velletje stikkers (deze had ik al van de Hema, maar kan je overal wel kopen)
- Nagellak
- Perforator
- Pincet

Ik zal jullie stap voor stap laten zien hoe ik dit heb gedaan. Het is in feite heel eenvoudig, maar je moet er wel geduld voor hebben;). Ga dit dan ook absoluut niét doen als je geen geduld hebt. Doe het dan op een moment dat je dit wel hebt. 


Uitleg
Dit is een hele effectieve manier om je nagellak goed op te bergen en toch nog te kunnen onderscheiden. Het principe is hetzelfde als Mascha heeft gedaan, maar ik heb er een eigen draai aan gegeven en jullie mogen zelf bepalen wat jullie ervan vinden.
Als eerste begin je met het uitzoeken van de potjes nagellak waarbij de dop gelijk is aan het potje. Met deze potjes nagellak is het lastig om vanaf de bovenkant de kleur te zien, daar is deze DIY voor bedoeld. Als voorbeeld heb ik Catrice nagellak gebruikt, maar je kan natuurlijk ook van Essence, Action en allerlei andere merken gebruiken!
Na het uitzoeken van de nagellak, pak je wat stikker velletjes erbij. Als je niet veel nagellak hebt, dan heb je aan een paar velletjes meer dan genoeg! Op deze velletjes ben ik kleine streepjes gaan zetten (die naar mijn mening groot genoeg waren voor de gaatjes van de perforator) en heb ik ervoor gezorgd dat de lak dekkend was (sommige twee lagen, sommige drie). Laat dit zeker een halfuur drogen voordat je verder gaat!
Als je lang genoeg gewacht hebt en de nagellak genoeg dekt, pak je de perforator erbij (jeweetwel, zo'n gaatjes makerxD). Vervolgens heb ik de achterkant eraf gehaald (dit is heel makkelijk!) en heb ik hem omgedraaid. Op deze manier kan je het gaat je goed zien zitten. Het velletje met de stikkers erop heb ik eronder geschoven en heb ik precies zo gehouden totdat ik vond dat het mooi genoeg was om er een gaatje uit te maken. Na het maken van het gaatje (Door er simpel op te drukken) heb ik ze allemaal bewaard in het dekseltjes van de perforator (Op deze manier houd je ze bij elkaar). 
Vervolgens pak je zo'n stikkertje en haal je met je duimnagel of pincet de twee lagen van elkaar vandaan. Bij deze stikkers gaat dat redelijk snel en gemakkelijk. Met het pincet houd je het stikkertje bij de hand en plaats je deze voorzichtig in het midden van de dop. De meeste doppen van Catrice hebben een centraal punt (anders kan je deze zelf zetten met bv. een markeerstift) en daardoor is het plaatsen van de stikker zeer gemakkelijk. Duw deze aan met je pincet en het is klaar! 
Zo zou het eindresultaat moeten zijn! Zoals ik al zei kan het natuurlijk ook met andere potjes nagellak, het is maar net wat jij in huis hebt.


Wat vonden jullie van deze DIY? Ik vind dit echt ideaal en het helpt me zeker met makkelijker uitzoeken van de nagellak! (Zeker nu ik zoveel Catrice en MAX nagellak heb, haha). Hoe lossen jullie dit 'probleem' op? Let me know:).

2 opmerkingen:

  1. ik doe zelf altijd met een dottingtool een klein stipje lak op de dop :3 is lekker snel XD

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik doe het ook op precies dezelfde manier! Maar de manier van @femketje is ook wel slim! Gaat een stuk sneller en aangezien mijn etiketten op zijn stap ik denk ik maar over op die manier. Heb net al een aantal lakjes zo gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen