woensdag 1 augustus 2012

Nagellak meer dan alleen voor nagels!

Laatst kwam ik een heel leuk artikel tegen over het maken van nagellakringen. Inmiddels ben ik dit zelf aan het uit proberen en hoop ik dat er binnenkort een artikel online over komt. Dit zette mij aan het denken, wat kan je naast nagellak op je nagels, nagellak nog meer voor gebruiken? Ik heb een aantal tips voor jullie op een rijtje gezet! Kijken jullie mee?
Nail Polish Rings
Altijd al je ringen willen matchen met je nagellak? Met deze leuke zo gehete cabochon-ringen kan dat! Deze stenen zijn in verschillende vormen en maten verkrijgbaar. Smeer een beetje nagellak op de achterkant en plak deze op een basisring. Klaar is kees! Binnenkort hier een uitgebreider artikel over.


Wratten verwijderen
Ik las als tip dat blanke topcoat gebruikt kan worden voor het verwijderen van wratten. Smeer dit een paar keer per dag goed op je wratten en ze zouden na een week zichtbaar vermindert zijn. Behalve dat dit een goedkope manier is van verkleinen/verdwijnen voorkom je er ook nog eens besmetting mee.
Let wel goed op dat je een duidelijke onderschijdt maakt met de gebruikte nagellak voor je wratten en je nagels. Wratten zijn ontzettend besmettelijk en je wil ze niet overal hebben! Plak desnoods een stikkertje op je nagellakpotje zodat jij weet dat je daar niet aan moet komen tijdens het lakken van je nagels!


Schroeven vast zetten
Last van schroeven die niet op hun plek blijven zitten? Vanaf nu geen probleem! Smeer wat nagellak als de schroef geheel zit gedraaid, deze nagellak droogt vanzelf op en beweging gaat een stuk lastiger. Tip: Gebruik een wat goedkopere topcoat, deze zijn wat dikker van substantie en werken dan beter. Dit bespaart je weer heel wat tijd met het vastdraaien ervan.


Ladder in je panty
De meeste dames zullen deze oplossing wel kennen voor het vervelende bekende probleem: ladder in je panty. Wat is een ladder? Een ladder is een scheur in je panty die er voor kan zorgen dat je hele complete leuk er anders uit laat zien. Een ladder is snel gemaakt, je hoeft maar ergens tegen aan te lopen en voor je het weet zit er één. Een tip? Ja die is er zeker, smeer wat blanke nagellak op de randjes van deze ladder. Dit voorkomt het verder scheuren ervan en het werkt echt! Als je dus een panty aan hebt zorg er dan altijd voor dat je een topcoat bij de hand hebt!


Sterretje in de ruiten
Iedereen kent het probleem wel. Je bent weg en er zit plotseling een sterretje in je ruit. Er is geen mogelijkheid een garage te bellen, wat nu? Topcoat! Dat is dé oplossing voor het TIJDELIJK verhelpen van het doorscheuren van deze sterretjes. Het heeft in principe hetzelfde effect als het verhelpen van het doorscheuren van een panty. Let er wel op dat nagellak niet droogt in de zon, maar in de schaduw. Zet je auto dus in de schadow als je dit aan het doen bent. Wanneer je de kans hebt maak dan daarna zo snel mogelijk een afspraak met de garage.

Afgevende ringen
Dit is een wat bekendere tip voor de dames onder ons. Je kent vast wel het probleem dat je een vrij goedkope ring hebt gekocht die door al het zweten af gaat geven. Dit ziet er natuurlijk niet uit, wat doe je nu? Smeer rondom de gehele ring die jouw aanraakt (de binnenkant en onderkant dus) wat topcoat over heen. Dit voorkomt het afgeven van de ring. Let er wel bij op dat je dit regelmatig moet bij houden. Net als altijd vergaat de topcoat na een tijdje.


Krassen in je schoenen
Je hebt net prachtige schoenen gekocht en er zit nu al een krasje in. Wat nu? Smeer een laag topcoat over de kras heen en dit laat je schoen weer prachtig glimmen. Let wel op dat dit niet werkt bij bijvoorbeeld van stof gemaakte schoenen.


Labels merken
Wat als je geen markeerstift in de buurt hebt en je moet dringend iets labelen? Dat kan je ook heel eenvoudig doen met nagellak! Nagellak is dé ideale manier om bijvoorbeeld producten te markeren, schriften, boeken, sleutels en noem maar op! Deze tip heb ik overigens gehaald van beautygloss vandaan gehaald. Net als de bovenstaande foto.


Hebben jullie al een aantal van deze tips uitgeprobeerd? Wat is jullie ervaring er mee? Welke tips heb jij nog voor mij om te delen? Laat het weten in een comment. Weet dat ik altijd alle comments lees.ss

1 opmerking: