donderdag 30 augustus 2012

Q&A: Nailpolish

Hallo dames! Vandaag weer eens een ander artikel dan jullie gewend zijn. We gaan het eens hebben over   veel gestelde vragen over nagellak. 
Als nagelstyliste/blogger krijg je veel vragen met betrekking tot nagellak, nail art en nagels. Zo krijg ik regelmatig de vraag: is nagellak slecht voor je? Waar heb je nu precies basecoat voor nodig en waarom is het naar achteren duwen van nagelriemen zo goed voor je? Het leek mij leuk om hier een artikeltje over te maken en deze aan jullie te laten zien. Neem dus gerust eens een kijkje of jouw verlangde vraag er ook tussen staat! Er zullen ongetwijfeld al vragen tussen zittenQ&A over nagellak
Vraag 1:
Q: Waarom heb je eigenlijk een basecoat nodig als je nagellak op je nagels lakt?
A: In nagellak zitten bepaalde pigmenten die zorgen voor de kleur. Wanneer een grote hoeveelheid van een bepaald pigment in een nagellak verwerkt zit, kan deze in je nagels trekken. Om dit te voorkomen wordt er een beschermende lak gebruikt. De pigmenten reageren namelijk op je nagels, hetzelfde principe als dat je bijvoorbeeld bruiningscrème op je lichaam smeert. Dit trekt op een gegeven moment ook in. Ditzelfde gebeurt met nagellak, maar je wilt natuurlijk niet dat je nagels geel of groen zijn. Gebruik daarom altijd een basecoat!

Vraag 2:
Q: Wat doet topcoat precies en wat is het verschil met een goede topcoat en een iets minder goede topcoat?
A: Topcoat, een essentieel onderdeel van het lakken van de nagels en het behouden van je nail art ontwerp. Een onderdeel dat door vele onderschat wordt. Een goede topcoat is echt heel belangrijk voor het lang houden van je resultaat. Het maakt in principe dus niet uit of je nou een nagellakje neemt van een of ander onbekend merk van €0,50 of een lakje van €20,-. Het gaat uiteindelijk om de topcoat. Een goede topcoat moet dan ook voldoen aan de volgende eisen:
- Snel drogend
- Verhardend
- Blijvend

Vraag 3:
Q: Welke topcoat raad jij aan en waarom?
A: Wat ik altijd zeg tegen mensen is dat het niet uit maakt welke nagellak je koopt, zolang je maar een goede topcoat gebruikt. Uiteindelijk is daar alles afhankelijk van. Het is daarom ook belangrijk om hier iets meer in te investeren dan je nagellak. Ik zelf ben helemaal weg van de al bekende  topcoat: Seche Vite (bekroond tot beste top coat ooit), maar er zijn ook topcoats als Out The Door en Poshe. Er zijn vele youtubefilmpjes te vinden met een uitgebreide review, kijk vooral ook eens rond op verschillende blogs! Persoonlijk vind ik dit artikel erg duidelijk en geeft het een goed beeld van de verschillende topcoats!! Handig toch?

Vraag 4: 
Q: Maakt het uit of ik nagellak koop via Ebay, Kruidvat of bij een schoonheidsspecialiste?
A: Nee, je kan in principe overal nagellak kopen waar je wilt. Zeker als je bekend bent met het merk. Als je niet bekend bent met het merk, zou ik even onderzoek doen naar de nagellak. Zitten er giftige/schadelijke stoffen in? Hoe dekt de nagellak? Enz. Als jouw vragen beantwoord zijn door onderzoek te doen, dan ben je in prima in staat om te beslissen of je het wel of niet  doet.
Vraag 5:
Q: Wat versta jij onder een goede nagellak en wat raad jij aan?
A: Een goede nagellak moet voor mij voldoen aan de volgende eisen:
- Normale prijs (niet een lakje van €20,-. Dat vind ik altijd zo'n onzin)
- Een inhoud van minstens 5-8ml
- Een goede dekking van maximaal 2 lagen
- Snel drogend (binnen vijf-tien minuten)
- Geen verkleuring van de nagels (zelfs als je geen basecoat gebruikt, moet een goede nagellak minimale               verkleuring tonen).
- Geen schadelijke/giftige stoffen: arylsulfonamide/formaldehydeharsen, tolueen, dibutylftalaat en andere ftalaten. Deze kunnen onder andere allergische reacties veroorzaken en enkelen worden zelfs afgekeurd in de EU en zijn dan ook ten strengste verboden!

Vraag 6:
Q: Waarom werkt 'cracking' nagellak alleen op andere nagellak en niet op je eigen nagels? 
A: Dit heeft puur te maken met de ingrediënten die in deze nagellak verwerkt zitten. Er zitten bepaalde ingrediënten die voor het scheur-effect zorgen en die enkel reageren op nagellak. Welke ingrediënten dit zijn weet ik natuurlijk niet, ik ben geen chemicus!
Vraag 7:
Q: Behalve 'cracking' nagellak, zijn er nog meer speciale lakjes in omloop? Zo ja welke?
A: Ja, die zijn er! Heel wat zelfs. Zo heb je de inmiddels bekende Magnetics nagellak die bij vele merken bekend zijn. Hieronder een rijtje met aparte lakjes.
Voor zover ik alles ken zijn dit de bijzondere lakjes. Ben ik er een paar vergeten? Laat het me dan even weten!

Vraag 8:
Q: Waar kan je budget nagellak kopen?
A: Er zijn veel verschillende winkels waar je budget nagellak kan kopen. Zelfs in de winkels waar je dit niet verwacht. Denk maar eens aan het huismerk van de DA en de Etos. Verder zijn er altijd wel budgetlakjes te vinden in de Kruidvat en Trekpleister (denk maar aan bijvoorbeeld Essence en Catrice). Daarnaast heb ik nog een tip voor jullie. Hebben jullie een chinees winkeltje of iets anders dat daar op lijkt? Loop even naar binnen, daar vind je vaak de leukste nagellak!

Vraag 9:
Q: Is het waar dat topcoat helpt tegen het beschermen van verkleuring van sieraden?
A: Ja! Dat helpt inderdaad, wist je trouwens dat er nog meer manieren zijn om nagellak te gebruiken?
Hier heb ik een artikel over geschreven. Deze kan je hier vinden.
Vraag 10:
Q: Wat is de beste manier om nail art te leren?
A: Veel youtube-filmpjes kijken en dan bedoel ik echt uren filmpjes kijken. Ik wil niet eens weten hoeveel uur aan youtube-filmpjes ik erop heb zitten. Verder is een tip om echt te bloggen hier leer je zoveel van!! Ook raad ik je aan om niet al te dure nagellak te kopen in het begin en ook niet te veel kopen. Nail Art is iets dat je echt moet oefenen, zonder oefenen lukt het je gewoon echt niet!

Zo dat was het weer voor vandaag. Wat vonden jullie van deze Q&A? Als jullie nog meer vragen hebben, kan je deze gerust stellen en laat hem achter in een comment!

3 opmerkingen:

 1. Ik heb je genomineerd voor de Liebster Award
  http://nailsenzo.blogspot.nl/2012/08/my-first-award.html#more
  Hier kan je alles lezen hoe en wat.

  Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke Tag! :D

  Liefs Annabel
  www.eyepolish.nl

  BeantwoordenVerwijderen