zondag 5 augustus 2012

Tag: Nailpolish and Me

Iets dat jullie nog niet eerder gezien hebben op mijn blog een tag! Deze tag zag ik al veel langs komen op verschillende blogs en vond ik wel erg leuk om met jullie te delen. Wil je meer te weten komen over mijn nagellakstash? Lees dan dit artikel maar door.

Tag: Nailpolish and Me


Vraag 1. Hoeveel lakjes telt jouw stash?
Pff... wat een vraag, wat een vraag. Ik heb ontzettend veel lakjes, meer dan de gemiddelde nagellakliefhebber. Vrienden en familie verklaren mij voor verslaafd (ja dat ben ik ook wel, hihi) en soms sleuren mijn moeder en mijn vriend mij uit de Kruidvat als ik weer iets leuks zie wat ik nog niet heb. In ieder geval, het komt er dus op neer dat ik een kastje met nagellakjes heb staan die vrijwel helemaal vol zit. Dit is een zes-delig ladekastje van de Xenos waarvan er minstens drie lades helemaal vol zitten. Als ik de dubbele lakjes niet meetel (ja ik heb ook nog een halve lade met veel gebruikte lakjes die ik dus dubbel heb) dan denk ik dat ik op een totaal kom van zo'n 300-350 lakjes gespaard over twee jaar. Mijn laatste telling (dat is een aantal maanden geleden) kende mijn stash zo'n 248 lakjes en in die tussentijd heb ik er echt behoorlijk weer wat bijgekocht. Vandaar de telling.

Vraag 2. Van welk merk bezit je de meeste lakken?
Essence! Die is niet zo moeilijk hoor. Ik denk dat ruim honderd lakjes van mij van Essence zijn. Het is dan ook niet zo gek dat ik jullie vertel dat er bijna anderhalf lade vol zit met deze lakjes. Essence is goedkoop en ze hebben regelmatig aanbieden (1+1 gratis of 2e gratis noem het maar op). Daarna komt Catrice, ook een tof merk en lekker goedkoop. Op deze foto zie je overigens een aantal van mijn favoriete lakjes!

Vraag 3. Wat is de meest voorkomende kleur in jouw stash?
Die is nogal lastig te beantwoorden. Ik heb vrij veel verschillende kleuren in mijn stash. De kleuren die ik zelf het mooiste vind en waar ik het meeste van heb zijn glitterlakjes, groen/blauwe lakjes en roze lakjes.

Vraag 4. Zijn er kleuren//finishes die je niet bezit?
Lastige vraag, hier moest ik wel even over nadenken. Ik bezit vrijwel alle soorten kleuren/finishes. Degene waar ik het minste van heb zijn die lakjes met een creamy finish, ik ben hier niet zo'n voorstander van doordat de dekking vaak slecht is en de holo-lakjes. Deze zijn vaak wel aan de prijzige kant of ik vind ze niet mooi genoeg.

Vraag 5. Welke nagellak draag je het meest?
Ook dit is weer een vrij lastige vraag. Ik draag zo veel mogelijk verschillende lakjes, voornamelijk om te swatchen. Als ik moet kiezen denk ik dat het wel de rood/roze kleur het meeste door mij gedragen wordt. Deze kleur is erg vrouwelijk en maakt mijn nagels iets langer. Ook draag ik vrijwel altijd een glitter topcoat erover heen. Ik hou van glitters! Deze Cracking Nagellak had ik heel snel aangebracht en ik had geen tijd meer om de randjes mooi af te werken.

Vraag 6. Van welke lak blijf je je afvragen waarom je het nog niet hebt weggegooid?
Deze wist ik meteen te beantwoorden. Dit is er namelijk niet één maar dit zijn er meerdere. Twee van de  ze lakjes heb ik namelijk ooit gekregen toen in Australië op vakantie was bij mijn familie. Wij deden thuis nooit aan kerstcadeau's (omdat wij aan Sinterklaas deden) en daar deden we dat weer wel. Zo kwam het er op neer dat ik nagellak gekregen had (ik denk dat dit ook mijn eerste lakjes ooit zijn). Inmiddels zijn deze lakjes al 10 jaar oud, maar zijn ze nog behoorlijk goed van kwaliteit. Dit zijn de volgende lakjes: Be Yourself by Fennel genaamd Razzle Dazzel (kennen jullie het merk? Ik niet hoor!) en Margaret Astor   die geen naam heeft (donkerblauwe lak). Ik heb teveel goede herinneringen aan deze lakjes.
Ook heb ik een lakje van Claire's wat ik vrijwel nooit gebruik, maar het was mijn eerste lakje van dit merk, en vind het te zonde om het weg te doen.

Vraag 7. Gebruik je basecoat?
Haha! Soms wel soms niet. Als ik haast heb niet of als ik swatches maak (dan verwijder je de lak toch heel snel). Wanneer de lak bedoeld is voor een aantal dagen, dan wel. Ik heb overigens vrijwel geen last van verkleuring zonder basecoat.

Vraag 8. Gebruik je topcoat?
Ook bij deze vraag is het soms wel soms niet met als de zelfde antwoorden als hierboven.

Vraag 9. Stempelen of uit de losse hand?
In het begin was het voor mij altijd uit de losse hand, totdat ik de Essence stampy plates ontdekte. Nu gebruik ik deze heel vaak voor Nail Art. Ik ben een fan van beide.

Vraag 10. Hou je van glitters/shimmer of toch van een crème finish?
Glitters! Dit is denk ik wel de makkelijkste vraag voor mij. Ik ben al vanaf dat ik in de wieg lag gek op glitters en alles wat ook maar een beetje glom vond ik al geweldig. Als ik nagellak koop.

Vraag 11. Voel je je kaal zonder nagellak?
Ja. Dat voel ik me zeker. Nagellak staat niet alleen verzorgd, maar als nagelstyliste en schoonheidsspecialiste en pedicure heb je een voorbeeldfunctie in de uiterlijke verzorging. Verzorgde nagels (en dus ook een lakje) zijn hierbij essentieel als voorbeeld. Daarnaast vind ik het heerlijk om iedere dag mijn nagels te lakken als ik hier de tijd voor heb!

Vraag 12. Hoeveel lakjes heb je de afgelopen week gekocht?
Heel toevallig ben ik gisteren naar de kruidvat geweest om drie lakjes te kopen voor de winnaar van mijn Nail Art contest. Ook heb ik de Peel off Base coat van Essence Ready For Boarding nogmaals in huis gehaald. Binnenkort hier een uitgebreide review over.


Wat vinden jullie van deze tag? Moet ik vaker dit soort tags plaatsen en moeten deze dan per see over nagellak gaan of ook over persoonlijke dingen? Let me know!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten