vrijdag 25 oktober 2013

Word lid van de pietitie Facebookpagina!

Vandaag weer eens even heel iets anders dan jullie gewend zijn van mij. Dit is namelijk een onderwerp dat de laatste paar weken erg veel in het nieuws is geweest. Ja dan heb ik het over het Sinterklaasfeest zoals wij dit kennen.....


Persoonlijk vind ik het nergens op slaan waarom dit allemaal verandert moet worden. Mocht je nog niet op de hoogte zijn. Hier even een korte samenvatting:

Ieder jaar worden er opmerkingen gemaakt over het Sinterklaasfeest. Dit zou afkomstig zijn uit de slavernij. Het is voor ons niet nieuws dat mensen hier vaker opmerkingen over maken, maar nog nooit was er sprake van geweest dat er daadwerkelijk een klacht ingediend zou worden.

Hierdoor zijn er onderzoeken gestart naar het Sinterklaasfeest en op een gegeven moment is dit zelfs overgenomen door de VN.... een beetje raar vind ik zelf, want de VN zal zelf nooit Sinterklaas gevierd hebben en dus ook niet weten hoe wij het vieren en waarom wij het vieren.

Ieder jaar verheugen kinderen zich weer op het zetten van de schoen die heerlijk gevuld wordt met lekkernijen. Ook op vijf december kijken ze weer uit naar de zak van Sinterklaas die gevuld is met leuke cadeautjes die ze op hun verlanglijstje hebben gezet. Dit zou zomaar ineens allemaal afgelopen kunnen zijn....

Daar probeert de facebookpagina Pietitie wat aan te doen. Like deze pagina om het Sinterklaasfeest te behouden en steun de gezelligheid die er altijd bij deze dagen aanwezig is. Dit is de snelst groeiende facebookpagina van Nederland en heeft maar liefst binnen twee dagen 2Miljoen likes geh


Wat zou jij doen als Sinterklaasfeest afgeschaft zou worden? Ik heb gehoord dat veel mensen het gewoon zouden vieren. Ikzelf vind het nogal jammer dat er zo'n discussie is ontstaan, bijna niemand denkt tegenwoordig meer dat het gaat om slavernij. Zeker de kinderen niet en om wie draait het allemaal? De kinderen, dus laat het feest lekker bestaan! Wat zeggen jullie hiervan?

1 opmerking:

  1. Je hebt helemaal gelijk! het is onzin dat sommige mensen sinterklaas af willen schaffen, het is een feest dat al heel lang in onze cultuur zit en het heeft niets te maken met slavernij!

    BeantwoordenVerwijderen