maandag 14 oktober 2013

Review: Essence Peeling Pen, Nail Oil Pen en Nail&Cuticle Butterstick voor mooie nagelriemen

Op mijn blog lezen jullie vrij veel over nail art, nagellak en gerelateerde artikelen. Iets wat ik vrij weinig doe, maar toch wel erg belangrijk is. Dan heb ik het natuurlijk over een goede nagelverzorging. Nou ben ik iemand die vrij korte nagels heeft, dit heeft vooral te maken met mijn werk (Ik ben schoonheidsspecialiste dus mag niet al te lange nagels hebben), maar ik verzorg mijn handen en nagels wel erg goed. Zeker omdat ik toch vaak te maken heb met water en je nagels snel uitdrogen. Vandaag laat ik een aantal van mijn favoriete producten zien van Essence!


Review: Essence Nagelverzorgingsproducten

Er zijn drie verschillende pennetjes uitgekomen in de Essence schappen. Twee zijn er nieuw en eentje al wat ouder. Ik was erg benieuwd naar deze twee nieuwe producten en ook naar de oude om de review compleet te maken. Wat je op de foto ziet is het volgende:: 1) Nail Oil Pen, 2) Nail&Cuticle Butterstick, 3) Nail Peeling Pen. De eerste en laatste zijn van de Express collectie en de tweede is afkomstig uit de Studio Nails collectie. De Peeling en Nail Oil Pen kosten €2,59. De Butterstick kost €1,99. Lees vooral verder voor meer informatie.


De Peeling Pen
Als eerste heb ik voor jullie de Peeling Pen. Ten slotte begin je je gezicht ook altijd eerst met een peeling, dan pas met het voeden. De Peeling Pen is voor mij een geheel nieuw iets. Ik was hier vooral het meest benieuwd naar. Een peeling pen die je nagels verzacht? Klinkt goed! Dit is wat Essence er zelf over zei:
''de nieuwe express nail peeling pen met massageapplicator is een ideale tool voor het snel en zacht terugduwen van nagelriemen. de verzorgende textuur met fruitzuren zorgt direct voor prachtige nagels!'' 

Veelbelovende woorden en dus hoognodig de tijd om het uit te testen. Kijkend naar het model, vind ik de pennetjes er goed uit zien. Draagbaar, niet al te duur en een mooi en strak uiterlijk. Helaas moet je dit niet in de buurt houden van bijvoorbeeld aceton. Alle letters zijn bij mij inmiddels al vervaagd, gelukkig had ik al voor het schrijven van dit artikel foto's gemaakt. De Peeling Pen herken je aan de rood/roze kleur en de zachte rare uitsteekseltjes die je bij de dop er door heen ziet. 
Ikzelf ben altijd iemand die eerst uitprobeert en dan leest (tja, geen geduld. Was te nieuwsgierig naar het gebruik ervan!), wat meestal niet de bedoeling is. Zo ook in dit geval, hoe kreeg ik toch die fruitzuren eruit? Schudden? Nee, Knijpen? Nee. Ik besloot toch maar de achterkant te lezen en kwam ik tot de conclusie dat je aan de achterkant moest draaien. Best logisch, maar ik keek er natuurlijk weer niet naar. 
Aan de achterkant van verpakking zie je precies waar je moet draaien. Draai tegen de klok in om er product uit te krijgen. Dit lukte mij ook niet, maar het heeft even geduld nodig en moet opgang komen. Daar was het dan eindelijk! Als je goed kijkt naar de opening zie je een klein beetje vloeistof eruit komen. Dit kleine beetje is genoeg voor al je nagels van één hand. Ideaal, want dan hoef je dus niet te veel gebruiken. Er zit ten slotte maar een aantal gram in. Helaas kan ik dat dus niet meer terug lezen, doordat mijn letters al vervaagd zijn. Ik dacht zelf zo'n 3gram. 
Hoe gebruik je het? Simpel, je pakt de peeling pen en door middel van het draaisysteem draai je er wat vloeistof uit, Dit breng je aan op al je nagels, vervolgens masseer je het in met hetzelfde pennetje. Door het 'borsteltje' met de fijne haartjes zal de fruitzuurpeeling goed ingemasseerd worden. Let wel op met wondjes, dit kan prikken. 
Werkt het ook echt? Naar mijn mening werkt het goed genoeg. Voor zo'n klein prijsje kan je niet verwachten dat er hoge concentratie aan fruitzuren in zitten. Dat is maar goed ook, want het moet voor iedereen beschikbaar zijn. Mijn nagels zijn er behoorlijk van opgeknapt, dit is wat lastiger te zien op de foto. Ik vind de haartjes heel fijn en super zacht. Een prima product naar mijn mening!
Door de fruitzuren wordt hetzelfde effect bereikt als met een peeling met korreltje! (Zeker in combinatie met het borsteltje). De geur vind ik trouwens echt ruiken naar fruitzuren. Sommigen vinden dit een beetje chemisch ruiken, maar dat hoort nou eenmaal bij fruitzuren!
De foto's zijn redelijk aan de kleine kant, klik op de afbeelding voor een vergroot resultaat. Mijn handen lijken trouwens anders van kleur doordat ik bij de ene foto wel een flitser had gebruikt en bij de andere niet. 


De Nail Oil Pen
Als tweede heb ik de Nail Oil Pen. Je huid is nu goed verzorgd, velletjes zijn er niet meer of zijn minder geworden. Ook zijn de dode huidcellen weg, waardoor het naar achteren duwen van de nagelriemen soepeler gaat. Een nadeel: ze zijn door de fruitzuren ietwat uitgedroogd en zullen goed gehydrateerd worden. Dit kan op vele manieren, eentje daarvan is met deze pen. Essence  zegt het volgende over de pen:
''De nieuwe, intensief verzorgende nail oil pen voorziet nagels en nagelriemen van vocht, vitaminen en verzachtende aloë vera extracten. gemakkelijk en snel te gebruiken dankzij de penvorm en de speciale applicator.''
Klinkt  ook weer zo goed. Door de Aloë Vera extracten zouden je nagelriemen weer goed gehydrateerd moeten worden na deze peeling pen en krijgen ze ook nog eens een goede vitaminenboost. Tijd om deze uit te proberen dus.
 Het fijne aan deze pen is dat het, hetzelfde uiterlijk heeft als de peeling pen. Hierdoor zijn ze gemakkelijk te herkennen. De kleur is oranje, waardoor ik het ontzettend lastig vond foto's te maken. Hopelijk is het leesbaar genoeg voor jullie. 
Zoals jullie ook nu weer op de foto kunnen zien, staat er op de achterkant hoe je dit moet gebruiken. Dus weer met het draaisysteem. Erg fijn, want dan is dat gewoon altijd hetzelfde zonder al te veel poespas te gebruiken.
In tegenstelling tot de peeling pen, heeft deze gewoon een eenvoudig borsteltje. Voelt lekker soepel en zacht aan. Tijd om uit de proberen dus. Draai ook nu weer tegen de klok in en je zult zien dat er vloeistof uit komt. Ik merkte wel dat de vloeistof vrij vloeibaar was, wel jammer. Hierdoor ben je geneigd iets te veel te pakken. Als je goed op let, moet er niks aan de hand zijn. Breng dit op dezelfde manieren aan als de peeling pen en masseer dit goed in.
Ik vind de nail oil pen ietwat tegen vallen. Op zich voelt het niet verkeerd aan en hydrateert het de huid goed, maar ik had wel iets beters verwacht. Jammer, want ik vond die peeling pen juist erg fijn en hoopte op een goed setje. 
Ik ben helaas vergeten foto's te maken na dit resultaat, maar op bovenstaande foto krijgen jullie al een beeld weer! (deze foto had ik gemaakt nadat ik de olie al had ingesmeerd).

Nail&Cuticle Butterstick
Als laatste heb ik voor jullie deze butterstick. De stick is al iets ouder en zit in de 'Studio Nails' collectie. Deze fijne stick is ook wat bekender onder jullie en om de review compleet te maken, besloot ik deze er ook bij te doen. Zeker, omdat mijn nagels toch nog niet goed genoeg gehydrateerd waren en ze in de winter wel wat extra hydratatie kunnen gebruiken. Essence zegt het volgende over dit product:
''Verzacht je nagels! deze nieuwe nagel- en nagelriem butter stick is de ultieme musthave! als een hydraterende lipbalm – maar dan voor je nagels – boordevol met vitamine E, shea butter, lanoline en natuurlijke bijenwas. de nail & cuticle butter stick heeft een fijne, fruitige geur en laat je nagels stralen, waar je ook bent.''
Ook al veelbelovend. Tot nu vind ik het altijd een beetje misleidend om dit soort veelbelovende woorden neer te zetten, vooral als het achteraf alleen maar minder is dan het beloofd. Vaak zijn dit soort woorden goede verkooptrucjes, maar desalniettemin de moeite waard om te proberen. Zeker voor het geld.
Het uiterlijk van deze stick is duidelijk anders dan de pennetjes. Ik vind de tekst veel duidelijker te lezen doordat het wit is in plaats van zwart. Daarnaast gaat de tekst er niet zomaar van, bijvoorbeeld door wrijving (wat wel gebeurt met de andere twee) en is het kleiner+lichter. Hierdoor zit er ook minder in, namelijk 0,8g. Wat best weinig is. 
De dop is roze en niet doorzichtig, wat ik niet eens zou heel slecht vind en juist wel vind passen bij dit uiterlijk. Ook hier zit een draaisysteem. Als je de dop eraf gehaald hebt en tegen de klok in draait, dan komt er een klein wit goedje omhoog. Dit goedje zou vol moeten zitten met onder andere vitamine E, shea butter, lanonline (soort kaarsvet) en bijenwas. Allemaal zeer goed voor beschadigde nagels en uitgedroogde nagels.
Om niet al te veel in één keer te gebruiken, draai je maar een klein beetje om hoog. Vervolgens breng je het aan rondom je nagelriemen en erop. Smeer het in zoals je ook met de andere producten deed. Dit product vind ik erg fijn, vooral doordat je echt goed merkt dat het hydrateert. Het is wat vettiger dan die olie, hierdoor zou het dus ook beter móeten hydrateren. Gelukkig dit dit dat ook.
 
Mijn nagels zien er nog wel wat vettiger eruit, maar als alles eenmaal is ingetrokken zie ik een heel groot verschil met voor en na. Deze stick ruikt trouwens ook echt heeeerlijk fris.
Tip: gebruik het uiteinde van de stick (wanneer het goedje weer er is ingedraaid) als bokkenpootje. Ideaal hiervoor! Wel vind ik het een nadeel dat de butterstick vrij snel opgaat!

De Resultaten 
Mijn nagels en omgevingen zijn wel erg veranderd. In combinatie met alle drie de producten, zijn ze prima te gebruiken om de nagels goed te verzorgen. Heb je echt zwaar beschadigde nagels, dan zou ik toch wel meer richting de kant van de Trind Repair System gaan, de peeling is wel goed te gebruiken. Mijn nagels lijken trouwens wel roze op sommige foto's, ook dit heeft weer te maken met de flits die ik heb gebruikt! 


Mijn Mening: Ik ben vooral enthousiast over de peeling pen. De butterstick vind ik ook wel erg fijn, zeker voor in de winter. De nail oil pen vind ik juist weer ietwat tegen vallen. Vooral doordat het niet fijn aan voelt en niet genoeg hydrateert (heb je minder droge nagelriemen, dan is het prima om dit te gebruiken). Ook de prijzen zijn prima, al had die butterstick nog wel iets goedkoper gemogen.
Voordelen: leuke prijsjes, gemakkelijk mee te nemen, goed te gebruiken, gemakkelijk te koop. Fijne producten (de meeste).
Nadelen: de nail oil pen vind ik tegenvallen, veelbelovende woorden, kleine hoeveelheid en de butterstick gaat vrij snel op.

De Peeling Pen kost €2,59 en is te koop bij de Kruidvat
De Nail Oil Pen kost €2,59 en is te koop bij de Kruidvat
De Butterstick kost €1,99 en is ook te koop bij de Kruidvat


Over het algemeen kan ik geen slechte dingen zeggen over deze drie producten. Ik gebruik ze de laatste tijd alle drie regelmatig, zelfs de nagelriemolie. Deze is in combinatie met de butterstick verder gewoon prima. Ik vind zelf de peeling echt een must-have en deze zou ik zo weer kopen, de nail oil pen denk ik niet. Ik heb namelijk fijnere gebruikt, wel handig voor bijvoorbeeld op reis en de butterstick zou ik denk ik ook wel weer kopen. 
Wat zijn jullie ervaringen met deze producten en wat raad jij mij nog meer aan om uit te testen?

2 opmerkingen: