zaterdag 5 oktober 2013

Review: Essence, Nail Art Tattoo Pen

Essence behoort denk ik wel tot één van mijn meest geliefde merken tot nail art gebied en nagellak. Ze bieden een hoop variatie aan in nagellak en nail art. Zeker voor meiden die niet zo goed weten hoe ze moeten beginnen met nail art is Essence een zeer voordelig merk om mee te beginnen. Vandaag laat ik jullie iets zien waar zelfs ik nog veel plezier aan heb en andere merken een goed voorbeeld aan kunnen nemen. Vandaag laat ik jullie een review zien van de Nail Art Tattoo Pen.

Essence heeft heel wat nieuwe producten uitgebracht in hun schappen. Gelukkig voor mij hebben we in de stad drie Kruidvats, waarvan één een grote is met een uitgebreid nail art schap. Een aantal dingen heb ik gekocht om te testen, onder andere deze nieuwe Tattoo Pen. Ik had er nog vrij weinig over gelezen, dus ik was erg benieuwd om dit eens uit te proberen en mijn mening met jullie te delen. 


Review: Essence, Nail Art Tattoo Pen
Het pennetje valt niet direct op in het schap. Sterker nog, ik was het helemaal vergeten te kopen totdat ik ineens me herinnerde dat ik hier ook nog in geïnteresseerd in was. Het pennetje heeft een mooi zwart uiterlijk met witte letters. Strak en simpel, maar toch oogt het mooi en totaal niet cheap. Ik dacht dat deze zo'n €1,99 kost (of iets rond die prijs). Dat is natuurlijk niet veel dus moest ik hem wel mee nemen;). De pen heeft trouwens een inhoud van 3ml (wat niet zoveel is). Laten we eens kijken naar wat Essence er over zegt voor ik zelf aan de slag ga en er helemaal niet meer uit kom, haha!

Het uiterlijk
Zoals ik net al zei, is het een mooi en strak uiterlijk. Niet al te veel poespas, maar toch dat je weet waar het voor dient.
Op de achterkant staat het volgende:
 ''create exciting nail art tattoo designs in seconds! shake well before every usage and pump the tip untill the colour appears on tip. water soluble: seal your designs with a top coat.''
Handig natuurlijk om te weten hoe je dit gebruikt. Het staat er kort en duidelijk leesbaar op. Fijn! 
Wat is er nog meer te zeggen over dit uiterlijk? Het pennetje zelf vind ik erg fijn aanvoelen, de dop is schuin afgesneden en de barcode zit op de dop geplakt die je zo af kan halen. Dit was ooit anders (kun je het je nog herinneren dat die stickers overal op zaten geplakt en heel het uiterlijk direct verpest was? Dat was zeer irritant!).
Verder is het belangrijk om te weten dat je het pennetje eerst open maakt voor je gaat beginnen. Deze hoort namelijk wit te zijn (zoals op de linkerfoto) en niet zwart (zoals op de rechterfoto) in dat geval is deze namelijk al gebruikt en dat is erg zonde natuurlijk! 
In eerste instantie vond ik het pennetje vrij groot en vroeg ik me eigenlijk wel erg af of dit wel zou werken zoals ik hoopte. Tijd om te testen dus!


Hoe werkt het?
Als ik de achterkant van de pen mag geloven zou het je nagels in een handomdraai moeten omtoveren tot ware kunstwerken. Voordat je gaat beginnen is het erg belangrijk om te schudden. Als het goed is hoor je ook iets in het pennetje schudden (dit zorgt er voordat de kleur niet een grote troebelhoop wordt en alles vast blijft zitten). Vervolgens haal je de dop eraf (het schudden doe je uiteraard met je dop erop) en pak je een papiertje. Ga met je puntje tegen het papiertje aandrukken net zolang totdat je zwart eruit ziet komen. Dit zwart is de kleur die je op je nagels kan doen. Tot mijn grote verassing ging dit vrij gemakkelijk allemaal, was het niet te vloeibaar en werkte het gewoon goed!

De resultaten
Als eerste ging ik het uittesten op papier. Dit kunnen jullie zien op de linkerfoto. Deze heb ik ook geplaatst op mijn instagramaccount (@myfantasticnails). Tijdens het uittesten probeerde ik verschillende dingetjes uit, streepjes, hoekjes, swirls, hartjes enzovoorts. Wat voelde dit toch fijn aan en wat werkte het goed! Ik was echt onder de indruk, goede pigment en het voelde aan alsof je met een pen schreef. Het ligt ook verder niet vervelend in je hand ofzo, ik vind het echt een fantastische uitvinding! Overigens lijkt het pennetje dikker dan dat het daadwerkelijk is. De enige plek waar je echt mee werkt is de tip van het pennetje, dus hierdoor krijg je hele kleine puntjes (voor grotere puntjes, zou ik toch echt iets van een dotting tool gebruiken).

Toen moest ik het uiteraard nog wel op mijn nagels proberen. Omdat ik erg nieuwsgierig was of het dus ook op nagellak zou werken, ben ik een nagellak gaan aanbrengen. Dit kleurtje zullen jullie wellicht herkennen van de review die ik niet zo lang gelezen heb geplaatst. Dit lakje heet 'Pink and Proud' van Essence. Deze review kan je hier terug lezen. Dit is een ontzettend leuk en mooi lakje dat perfect dekt in één laag.
Anyway om weer niet al te lang te vertellen over hoe geweldig dit lakje is, zal ik jullie maar direct vertellen dat het beste is om eerst even te testen op een 'kale' nagel. Op deze manier raakt de pen gewend aan deze structuur en dan pas op de nagellak. Ik ging testen zoals ik dit had gedaan op het papier en deed wat Imageplate sjablonen na en....wauw!! Wat een geweldig resultaat! Ik ben echt heel erg onder de indruk van dit leuke pennetje. Er is echter wel één nadeel: de pen is alleen verkrijgbaar in de kleur zwart! Op zich niet eens zo heel gek, omdat ze waarschijnlijk willen kijken of het aanslaat, maar wat mij betreft mogen ze met veel meer kleuren komen!! Echt een fantastisch product waarbij Essence zichzelf (en andere merken) mee overtreft.
Ik heb wel nog één tip voor jullie, zorg ervoor dat je het ontwerp met een topcoat sealed. Dit moet je doen omdat de tattoo pen op waterbasis is en er dus snel afgaat.

Mijn Mening Wat een fantastische uitvinding. Essence heeft vaker dingen uitgebracht die andere merken niet hebben. Een enkele keer slaat dit aan en is het een goed ontwerp, een andere keer weer totaal niet. Echter met dit product kan je iedereen (beginnend of niet) blij mee maken. Ik houd van deze pen! 
Voordeel: Lekker cheap, origineel, werkt goed, droogt snel, oogt niet goedkoop, doet wat het moet doen.
Nadeel: Niet in elke Kruidvat verkrijgbaar (alleen die met een nail art schap), vrij weinig aan inhoud, te weinig kleuren beschikbaar!


Nogmaals, wat een geweldige uitvinding. Ik ben echt een lange tijd niet mee zo enthousiast geweest over iets als dit pennetje. Ik vind dat Essence snel moet komen met meer van deze kleuren (ik weet zeker dat ik die zou gaan kopen) en ik vind het ook onterecht dat hier zo weinig reviews nog maar over zijn geschreven!

1 opmerking: