woensdag 16 oktober 2013

NOTD: Funky Glitzzzz

Het is alweer even een tijdje geleden dat ik een NOTD plaatste. Dit komt vooral doordat ze eigenlijk al snel neigen naar Nail Art Tutorials en deze doe ik liever in videovorm. Vandaag heb ik echter weer een hele leuke NOTD. Die gemakkelijk na te maken is en waar je ook vrij weinig voor nodig hebt.


NOTD: Funky Glitzzzz
Dit is dus het uiteindelijke resultaat. Simpel, maar toch anders dan gewoon maar een nagellakje! Ik laat jullie zien hoe je deze NOTD ook zelf kan maken door te zeggen hoe ik dit gedaan heb. Benieuwd hoe jij het ook kan doen? Klik dan op 'Lees Verder'.


Overview Producten
Zoals ik al eerder aangaf, heb je vrij weinig nodig voor deze tutorial. Ik heb hierbij de volgende producten: 1) BornPrettyStore: BNC Manicure Nail Hardener (klik hier voor het product); 2) DCC: F6, Blauw; 3) Verschillende Zeshoekige glitters (klik hier voor het product); 4) Essence: Quick Dry Topcoat; 5) Dotting Tool.
En dit zijn de glitters die ik gebruikt heb. Je kan uiteraard ook glitters gebruiken naar eigen keuze!:)


The Tutorial
Voordat je gaat beginnen, moet je ervoor zorgen dat je voor je glitters een papiertje bij de hand hebt waar jij je glitters op kan leggen. Ook moet je even de tijd nemen voor deze NOTD, als je eenmaal klaar bent zal het er erg leuk uitzien! Begin uiteraard met het aanbrengen van je basecoat om je nagels te beschermen tegen onder andere verkleuring tegen te gaan. Breng daarna een blauwe nagellak aan. Ik gebruik mijn favoriete kleur van het merk Digital Colour Cream. Een mooie creamy blauwe kleur die dekt in twee lagen! Laat dit goed drogen
Inmiddels is de basis nagellak opgedroogd. Voor de volgende stap is het belangrijk om nagel voor nagel te werken (voor het maken van de foto's heb ik dit even anders gedaan). Op deze manier werk je het meest nauwkeurig. Van te voren leg je de glitters al klaar zodat je in een keer door kan werken. Dit heb ik op de volgende manier gedaan:
Totaal heb ik gebruik gemaakt van zes verschillende kleuren. Blauw, Groen Paars, Lichtroze, Zilver en Transparant. Als je dit teveel vindt, kan je natuurlijk minder gebruiken en als je dit te weinig vind uiteraard mer. Het leuke aan deze NOTD is dat het geheel aan te passen is naar eigen wens!
Vervolgens breng je nagel voor nagel de topcoat aan en pak je de dotting tool. Met deze dotting tool breng je de glitters aan op de bovenkant van je nagels. Het leukste is om steeds minder aan te brengen naarmate je steeds verder gaat naar je nagelriemen. Dit geeft een soort vervagend effect. Erg simpel, maar neemt wel tijd tijd in beslag. Het resultaat is wel erg mooi en je hebt er vrij weinig voor nodig om deze NOTD zelf ook te verkrijgen. Love it! Je moet natuurlijk wel je design sealen met een topcoat.


Uiteraard laat ik ook nog wat foto's zien om jullie het eindresultaat te laten zien. Ik ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden en of jullie zoiets al eens eerder hebt gemaakt!

3 opmerkingen: