dinsdag 18 september 2012

Review: DA nagellak, glittercollectie

Inmiddels zal iedereen wel weten dat ook de DA eigen huismerk nagellak verkoopt. Ze verkopen twee verschillende lijnen nagellak. Een lijn zijn de mini's en de andere de lijn 'Glam en Glitter'. Deze laatste lijn ga ik vandaag voor jullie reviewen en voornamelijk zal ik het hebben overde 'Glitter'-lijn. 
Zoals jullie wel zullen hebben begrepen bestaat deze lijn uit een aantal glitters en uit een aantal glossy nagellakjes. Ik heb er in totaal zes in huis en ik ga ze stuk voor stuk reviewen. Voordat ik het vergeet, deze nagellakjes kosten €2,99 per stuk en zijn verkrijgbaar bij alle DA fillialen.

Da: Glam & Glitter
Dit zijn de lakjes die ik vandaag voor jullie ga reviewen. Zoals jullie zien zijn dit in totaal vijf lakjes. Het eerste wat mij opvalt aan deze serie is dat ze allemaal een vrij lange dop hebben met een smal stuk. Het potje zelf daarentegen is erg rond. Dit doet mij erg denken aan de KOH-lakjes die ze ook verkopen bij de DA, toeval? Deze lakjes hebben een inhoud van 9ml. Wat mij verder opvalt aan de lakjes is dat ze allemaal een stikker op de dop hebben met een nummer erop. Helaas geen naam dus, iets wat ik wel erg jammer vind. Zoals je ook op de foto kan zien is een van mijn stikkers eraf gegaan. Ik ben ook nooit een voorstander van stikkers op de dop. Deze kunnen er snel afgaan. Wat dan weer wel een voordeel is, is het feit dat deze lakjes een klein kogeltje hebben in de nagellak. Dit voorkomt eventuele klontering.

NR102
Deze zacht rozige glitters zijn de eerste uit mijn collectie. Ik vind het een ontzettend mooi kleurtje, maar de dekking is waardeloos. Je hebt zeker 3-4 lagen nodig voor een goede dekking op de nagels. Zelfs dan zie je nog hier en daar een wit randje van je eigen nagels. Op de middelste foto zie je een swatch zonder flits en helemaal rechts met flits. Ik raad je aan deze eerder als topcoat te gebruiken dan als lakje zelf. De nagellak brengt overigens wel erg prettig aan. Dit lakje heb ik overigens uitgebreid verslag over gedaan in deze review.

NR103
Het is niet zo dat ik alle lakjes op nummer heb gekocht hoor! Ik vond deze zo mooi dat ik hem gewoon moest hebben. Deze rode glitter nagellak is echt een must-have. Het lakje dekt in twee lagen uitstekend en ziet er gewoon erg verzorgd uit. Op de foto met flits (rechts) zie je hoe het lakje werkelijk is. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik er dik tevreden over ben.

NR105
Dit is denk ik wel veruit een van de uniekste lakjes van zowel deze collectie als van mijn stash. Zoals je kan zien is dit een vrij donker lakje. Het neigt zelfs een beetje naar zwart. Persoonlijk vind ik dit lakje niet erg fijn dekken, juist doordat deze zo donker is zie je alles wat je niet goed doet. Verder vind ik hem qua kleur hoe dit lakje eruit ziet in het potje een beetje tegenvallen. Jammer!

NR108
Dit lakje is een exacte dupe voor Essence choose me. Aangezien deze (helaas) niet meer in de collectie zit, is dit een prima vervanger. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten. Ook valt mij op dat je nauwelijks verschil ziet met en zonder flits. Super! Ik vind dit ook veruit een van de mooiste die ik in mijn bezit heb. NR108 is een erg mysterieus lakje door de diversiteit aan kleurtjes (van groen naar blauw) en dekt al erg goed in één laag, maar twee lagen is het beste voor dit lakje.

NR111
Als laatste heb ik nummer 11 voor jullie. De reden dat ik dit lakje in huis heb gehaald was de reden dat ik er gewoon geen genoeg van kon krijgen. Ik kon er niet stoppen naar  te kijken door de gouden shimmers erin. Helaas is de dekking echt waardeloos en zelfs na de vierde laag (zoals op de foto te zien is), dekt hij nog niet . Ook bij deze raad ik jullie dan ook aan om deze eerder als topcoat te gebruiken dan als basislak. De lak zelf is overigens werkelijk waar prachtig en klopt met wat er in het potje zit. Naast de witte shimmers die er overduidelijk in zitten, zitten er ook goudkleurige en gele shimmers in. Deze maken het een zeer uniek kleurtje!

Facts:
Merk: DA
Naam: Glam & Glitter collectie
Inhoud: 9ml
Prijs: €2,99
Verkrijgbaar bij: DA drogisterij
Dekking: sommigen 2 lagen, andere 3-4 lagen.
Droogtijd: Na 5 minuten goed droog.
Makkelijk te verwijderen: nee, er blijven veel glitters achter.
Makkelijk aan te brengen: Ja en nee. Een aantal zijn makkelijk aan te brengen en weer sommige niet door de dekking van het lakje.
Glitter/Gloss/Matt: Glitter effect.

Dit was mijn review van de DA nagellak! Ik ben er erg tevreden over als je kijkt naar de prijs/kwaliteit-verhouding, maar er zitten aantal bij die best tegenvallen. De pigmentatie is dus niet altijd geweldig en je moet goed weten wat je wil voor je een beslissing maakt. Verder is de prijs prima en is er daar niks op aan te merken.
Wat vinden jullie van deze review en de lakjes? Hebben jullie ze al in huis of niet, Zo ja welke? 

5 opmerkingen:

 1. hele mooie lakjes, jammer dat hier geen DA meer is

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele mooie lakjes.
  Duidelijke review.
  Ik heb ze nog niet in huis maar daar kan nu wel verandering in gaan komen.
  Je hebt er een nieuwe volger bij via google friends.
  Volg je terug?

  Liefs!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! Wat een leuke reactie:) Ik ben er erg tevreden mee:)

   Verwijderen
 3. Hallo, je spreekt met anja patings.
  Ben al een tijd opzoek naar nagellak glitter en glam nr 3516-103
  De rode. Maar vind het nergens, kunnen jullie me helpen?

  A.patingsvdhoeven1@chello.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo, je spreekt met anja patings.
  Ben al een tijd opzoek naar nagellak glitter en glam nr 3516-103
  De rode. Maar vind het nergens, kunnen jullie me helpen?

  A.patingsvdhoeven1@chello.nl

  BeantwoordenVerwijderen