maandag 10 september 2012

DIY: Honing handscrub

Zoals vele van jullie inmiddels wel weten ben ik schoonheidsspecialiste en pedicure. Ondertussen ben ik me aan het specialiseren tot allround schoonheidsspceialiste. Deze opleiding doe ik inmiddels twee weken en ik heb al super veel geleerd. Zo houd ik me onder andere bezig met specialisaties als acné, pincement/bindweefsel massage en camouflage. Een van de specialisaties waar ik echt helemaal enthousiast mee ben is de specialisatie Aromatherapie. Aromatherapie is in een kort gezegd het werken met geuren verwerkt in verschillende producten met een specifieke werking. Toen ik een tijdje terug aan het bedenken was wat een leuke DIY (Do It Yourself) zou zijn, bedacht ik me dat een handscrub in combinatie met aromatherapie wel erg leuk zou zijn! 


Resultaat
Zoals jullie weten ben ik groot fan van Mascha's beauygloss. Wie is dat nu niet? Er staan regelmatig DIY's op die mij inspireren. Zo vond ik laatst deze DIY die ervoor gezorgd heeft om zelf eentje uit te proberen en met succes. Ik heb een aantal tips meegenomen van dat filmpje en een aantal eigen tips gebruikt. Na goed zoeken heb en uitproberen heb ik dan hier voor jullie de DIY. Kijken jullie mee?

Benodigdheden
Benodigdheden:
- 1-2 eetlepels Honing (alle honing is geschikt!)
- 2 eetlepels suiker
- Aroma-geuren
 (eentje voor de geur en eentje voor de werking)
- 1 Eetlepel
- 1 Theelepel
- 1 (Afsluitbaar)Bakje om de scrub in te doen
- 1 Bakje om alles te mixen


Stap voor Stap
Voordat je met scrubben gaat beginnen is het natuurlijk belangrijk om te weten welke verhoudingen je nodig hebt voor een goede scrub. Deze wil je natuurlijk niet te stroperig hebben, maar ook niet dat het niet uit te smeren is. Afhankelijk van de grootte van de suiker moet je honing toevoegen. Het klinkt misschien raar, maar als je grote korrels hebt en je gebruikt niet genoeg honing dan schuurt de suiker en dat willen we natuurlijk niet!
Ik heb het dus als volgt gedaan, voor elke eetlepel suiker die ik heb toegevoegd heb ik 1,5 eetlepel honing toegevoegd. De suiker die ik gebruikt heb was vrij grof. Ofwel 1:1,5 is mijn oplossing geweest. Eigenlijk is dit een principe dat je zelf moet uitvogelen. Wat vind jij prettig aanvoelen? Eenmaal in een baakje gedaan heb ik het gemixed met een theelepel. Voor mijn probeersel vond ik het niet nodig om gelijk veel te gebruiken.
Zoals ik jullie aangaf ben ik dus bezig met aromatherapie. Deze therapie heb ik verwerkt in de handscrub. Met therapie bedoel ik natuurlijk de toepassing van de geuren. Wat wil je dat de handscrub voor functie heeft en hoe wil je dat de scrub gaat ruiken? Ik ben pas net begonnen en dus heb ik even opgezocht naar de verschillende functies van geuren. Ik heb uiteindelijk maar een aantal aroma's in mijn pakket zitten zoals geranium, lavendel, tea tree, eucalyptus en Rozenhout. Ik heb op deze handige website even op gezocht naar de verschillende geuren en effecten. Uiteindelijk heb ik gekozen voor Lavendel. Deze geur paste het beste bij mijn doel van de scrub. 'De werking van Lavendel is heel breed. Het werkt reinigend en versterkend op het lichaam en is zeer rustgevend. Lavendel zorgt voor evenwicht in heel het menselijk systeem. Lavendel beschermt tegen te grote gevoeligheid en tegen emoties die uit de buitenwereld op een mens afkomen.' zoals staat op de website. Dit is wel van toepassing bij mij en vandaar dat ik dit heb besloten. 
Ook hierbij is het erg belangrijk de goede verhouding te weten. Heb jij bijvoorbeeld niks met de geur laenel, dan kan je er voor kiezen om een andere geur te laten overheersen. Ik heb heb per elke eetlepel suiker een druppel lavendel gedaan en twee druppels van de vanille. Ofwel. 1:1:2. Duidelijk toch? Even goed alles met elkaar mengen en je scrub is klaar!
Vervolgens heb ik het over geschept van het bakje naar mijn afsluitbare bakje. Dit bakje is een wattendoosje geweest van de Kruidvat. Deze zijn erg makkelijk te openen en te sluiten en zijn zeer hygiënisch.
Als laatste heb ik voor jullie de handscrub nog even uitgetest. Ik weet het mijn handen zijn er heel raar uit op de foto. Zo zien ze er normaal gesproken niet uit hoor!!! Ik heb een klein beetje hoeveelheid scrub gebruikt en vervolgens in gemasseerd met water. Het ideale van een suikerscrub is dat deze oplost met water! Net zolang water gebruiken totdat de scrub is opgelost en wat zullen je handen lekker ruiken!!!


Wat vonden jullie van deze DIY? Hebben jullie zelf al iets dergelijks uitgeprobeerd? Ik lees graag jullie reacties!

1 opmerking: