zondag 23 september 2012

Nailpolish Battle: Claire's vs Max

Zo heel af en toe kom ik lakjes in mijn stash tegen die erg veel op elkaar lijken. Het leek mij leuk om deze met elkaar te vergelijken door er een soort strijd van te maken. Dit keer een lakje van de Claire's tegen een lakje van Max (Action). Kijken jullie mee?


                                                   Claire's                              MAX (Action)
  VS
Dit is de battle van vandaag! Op het eerste zicht lijken deze lakjes niet veel op elkaar, maar als je deze op je nagels doet lijken ze echt veel op elkaar en zie je bijna geen verschil. Ik laat een aantal foto's zien en benoem de voor- en nadelen van deze lakjs. Dan mogen jullie bepalen welke jullie het fijnste vinden!

De Claire's                           Max (Action)
Zoals jullie kunnen zien heb ik dit lakje op een random oranje kleurig nagellakje aangebracht. Deze is van Essence, maar ik weet even de naam er niet meer van. 
Bij het lakje van de Claire's zie je overduidelijk dat er veel meer blauwe glitters zijn dan die van Max. Hier is een grotere variatie aan kleuren. Dat is voor mij duidelijk een grotere pluspunt aan het lakje van de Action. Tot nu toe is de tussenstand 0-1. Ook was het lakje van Max makkelijker aan te brengen en had het een minder dikke substantie dan die van de Claire's. Dat maakt de tussenstand 0-2.

Claire's                                    Max
Nu iets waar het bij mij echt om draait. De naam van het lakje. Dit is iets wat voor mij echt een must is. Ik heb namelijk zoveel lakjes dat namen altijd handig zijn. Zo kan ik dit overzichtelijk in een excel-bestandje neerzetten zodat ik precies weet welk lakje wat is. Zo hoeft een lakje niet eens een naam te hebben, als het een nummer heeft vind ik dit ook prima. Zoals je ziet staat er duidelijk een naam én een nummer op het lakje van de Action (Max). Er staat zelfs een website op vermeld waar je een kijkje kan nemen. Bij de Claire's staat er helemaal geen informatie vermeld, enkel de prijs. Iets dat mij ook nog opviel was de plek waar dit staat. Bij het Max-lakje is het niet opvallend en is het een klein stikkertje onderaan het potje. Hier ben ik echt een voorstander van! Zo gaat het er niet snel af en ziet het er heel mooi uit. Terwijl de stikker van de Claire's duidelijk op de dop geplakt zit. Erg lelijk! Ik vind het wel fijn dat de prijs erop staat, zo weet je altijd wat die gekost heeft. Voor mij staat de stand nu 1-5! Is het bij jullie trouwens ook zo opgevallen dat de prijzen zo enorm veel verschillen? Van de Action is het lakje €0,50 en het lakje van de Claire's €3,95. Weer een puntje erbij wat mij betreft voor Max. Ofwel: 1-6.

Claire's (links) Max (rechts)
Nu gaan we de applicators vergelijken. We kijken naar de doppen en je ziet duidelijk verschil. De ene is rond en de ander is rechthoekig. De rechthoekige (Max) vind ik echt ideaal om vast te pakken. Deze glijdt niet snel uit je handen en is in elke positie prettig vast te houden. Vervolgens kijken we naar de lengte van de applicator. Ook hier zie je weer duidelijk verschil. De applicator van Max is duidelijk langer en dit vind ik veel prettiger met lakken. Zo zit je, jezelf niet in de weg. Dat bekent dat de tussenstand is: 1-8. Het is wel duidelijk wie er nu voor staat! Als we dan echter kijken naar de applicator zelf zie je al snel dat die van de Claire's er veel mooier uit ziet. Dw haartjes brengen de lak makkelijker aan doordat deze bij elkaar blijven. Dit is echt een voordeel voor de Claire's. Tussenstand: 2-8.
De Claire's
Action
Als er iets is waar ik echt een hekel aan heb, dan is het wel wanneer ik geen informatie over de nagellak kan vinden op de nagellak zelf. Dan bedoel ik bijvoorbeeld hoeveel ml er in een lakje zit, de houdbaarheid en de ingrediënten. Al deze genoemde aspecten staan bij het lakje van de Claire's duidelijk op het lakje (kijk maar naar de afbeeldingen). Echter bij de lakjes van de Max staat dit op de verpakking die ik dus weggegooid heb (tjaa, verpakkingen gooi ik weg. Anders houd je heel veel troep over!). Dit vind ik echt zoo verschikkelijk irritant! Hoe kan je nu weten hoeveel ml er in een lakje zit of wat de ingrediënten zijn? Achja, het ziet er wel weer een stuk mooier uit. Fijn is het echter niet. Dit maakt voor mij de eindstand: 5-8!

Dat betekent dat voor mij de favoriet is: Max: Diamond Sky. Al met al krijg je dus best wel wat waar voor het kleine bedrag dat je betaalt. Alleen vind ik het jammer dat je er verder geen informatie op kan vinden. Nu ben ik benieuwd waar jullie mening naar uit gaat en wat jullie van dit artikel vinden? Meer Nailpolish Battles???

4 opmerkingen:

 1. Erg leuk om een vergelijk te zien!
  Die van MAX lijkt me inderdaad veel fijner :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke vergelijking! Ik heb die van Max ook en vind hem super mooi, maar de geur is wel echt vreselijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt helemaal! Echter vind ik elke nagellak vreselijk ruiken dus had ik dit niet bij de vergelijking neergezet;)

   Verwijderen