zondag 30 september 2012

DIY: nagellak maken met Essence Colour Arts

Eindelijk! Ze stonden al een tijdje op mijn wishlist, maar na mijn loonstorting had ik er weer geld voor. Ik heb slechts drie kleurtjes gehaald en een nail base. De poeders zijn niet bepaald goedkoop en kosten €2,59 per stuk en de nail base €1,79. In dit artikel laat ik jullie zien hoe je op een eenvoudige en goedkope manier dit kan gebruiken. Daarnaast vertel ik er ook bij wat ik ervan vind.

Wat heb je nodig?
Wie wil dat nou niet? Je eigen nagellak maken op een eenvoudige en goedkope manier. De meeste nail art specialisten/verslaafden weten inmiddels wel dat je dit kan doen met een topcoat en een oogschaduw. Dit bracht Essence op het idee om dit zelf in hun schappen te brengen. Een aantal dingen daarvan heb ik gekocht en de rest heb ik uit mijn huis gehaald. Hieronder staat wat je allemaal nodig hebt om je eigen nagellak te maken.
-1x Essence: Nail Base (Kruidvat: €1,79)
-3x Essence: Colour Arts poeder (Kruidvat: €2,59)
-1x Mengschaaltje
-1x doosje cocktailprikkertjes


How To: Step By Step
Voor de ze 'How To' ga ik de volgende pigments/poeders gebruiken: 17 Dory In Love; 12 Miss Piggy's Lollipop; 04 Broadway Starlet. Ik laat in deze Step By Step gelijk zien hoe de pigments eruit zien. Laten we eerst beginnen bij de eerste stap. Ik laat jullie per kleur zien hoe ik het gedaan heb en welk resultaat dit geeft.
How To: 17 Dory In Love
Als je het potje poeder open maakt zal je merken dat er een plasticje over heen zit. Dit is om er voor te zorgen dat er geen poeders ontsnappen voordat ze de winkel uit zijn. Als je dit plasticje verwijdert hebt doe je wat poeder in een bakje. Vervolgens pak je de nail base en doe je er enkele druppels in. Let wel op, hoe meer nail base je gebruikt hoe minder dekkend het kleurtje is. Dit is echt een kwestie van uitproberen en testen. Dit gaat echt op je gevoel. Vervolgens pak je een prikkertje en meng je dit met elkaar totdat jij tevreden bent. 
Uiteindelijk heb ik een kwast gebruikt van een oud lakje dat ik nog ergens had staan. Dit heb aangebracht op een nagelwiel. Links zie je het resultaat zonder flits en rechts met flits! Ik vind deze kleur echt fantastich. Dit is slechts een laag die ik heb gebruikt en hij lakt erg mooi. Ook droogt dit snel!

How To: 12 Miss Piggy's Lollipop
Deze leuk roze poeder kon ik natuurlijk niet laten staan. Het was dan ook tijd om deze uit te proberen. Qua hoeveelheid heb ik ongeveer 4-5 tikjes gedaan en 3-4 druppels Nail Base. Deze zelfde hoeveelheid heb ik ook gedaan voor bovenstaande kleur. Nadat ik dit had gedaan ben ik dit gaan mengen. 
Ook nu heb ik het aangebracht op een nagelwiel. Zoals je kunt zien is deze kleur erg klonterig. Hij dekt ook totaal niet en ik heb er drie lagen voor moeten gebruiken voor een redelijke dekking. Misschien heb ik iets verkeerds gedaan? Daarnaast is deze ook erg klonterig... tja ik weet het niet zo goed hoor. Misschien is deze anders als ik dit zou doen met een ander poedertje? Wat denken jullie?

How To: 04 Broadway Starlet
 Dan nu mijn absolute favoriet van deze gehele collectie! Broadway Starlet, de benaming is erg duidelijk en is echt makkelijk te mengen. Met deze glitters is het aan jou om te bepalen hoe dekkend je dit wil hebben. Wil je dit echt als topcoat hebben dan kan je het beste 2 tikjes glitters doen en 4 druppels nail base. Wil je echt een goede dekkende kleur doe het dan 1:1. Dit laatste heb ik gedaan om onderstaand resultaat te verkrijgen.
Na het gemengd te hebben heb ik het ook nu op een nagelwiel aangebracht en ik vond het prachtig om te zien. Rechts zie je met flits en links zonder. Wat vinden jullie van deze gave glitters?


Mijn eigen combinatie
Nu ik jullie uitgelegd heb hoe je deze 'pigments' moet gebruiken is het natuurlijk leuk om jullie te laten zien wat ik er zelf mee gecreeërd heb. Op de onderstaande foto zien jullie het eindresultaat.
Ik zou dit lakje noemen: 'To The Galaxy'. Jullie snappen wel waarom toch?  Op de linkerfoto zie je het lakje zonder flits en rechts met flits. Ik vind het lakje gewoonweg prachtig. Nu zijn jullie natuurlijk wel erg nieuwsgierig naar de manier hoe ik dit gemaakt heb. Lees dan verder! 
Ik ben begonnen met de 'Broadway Starlet' Pigment. Hier heb ik 4-5 tikjes van gebruikt. Drie druppels nail base gingen erin. Vervolgens 3 tikjes'Dory In Love' en weer twee druppels nail base. Dit heb ik met elkaar gemaakt om vervolgens 2 tikjes 'Miss Piggy's Lollipop' er aan toe te voegen en weer 3 tikjes 'Broadway Starlet', gevolgd door 3 druppels nail base. Dit is te zien in de onderstaande foto's  
Wanneer ik de roze erin heb gedaan, heb ik dit gemengd. Dit rozige kleurtje zal je niet direcht terug vinden in mijn eindresultaat, maar je zal merken dat er toch een bepaalde ondertoon in zit. Om nog iets meer glitter er in te verwerken heb ik nog enkele tikjes toegevoegd.

Mijn mening
Nu zijn jullie natuurlijk wel erg benieuwd naar mijn mening. Ik kan niets anders zeggen dan dat ik erg blij ben met deze producten! Ik zelf vind het allemaal wel aan de prijzige kant, vooral de pigments zelf. Dit had iets goedkoper mogen zijn. Daarnaast vind ik de bijbehorende Mixing Jars en alle andere toebehoren onzin. Die heb je niet nodig! Zoek een oud en leeg flesje op en bewaar daar in je lakje. Zoek een bakje in huis en meng de poeders daar in. Dat is wat ik jullie aanraad althans.
Over het systeem zelf: Ik vind het superleuk bedacht en het is zeker leuk om eens te proberen. Het werkt makkelijk en zo kan je je eigen nagellak creeëren. Echter vind ik het wel wat prijzig en werken de pigments niet allemaal even best. Al met al ben ik er erg tevreden over en vind ik dit echt de moeite waard geweest. Wat vinden jullie?

Ik ben benieuwd naar jullie mening over de Essence Colour Arts en over dit artikel!

3 opmerkingen:

 1. ik vind ze er jammer genoeg een beetje klonterig uitzien. ik denk dat ik mijnes dus alleen als oogschaduw zou gebruiken.x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooh super leuk dat je dit gepost hebt.
  Ik heb gister toevallig ook deze pigment gekocht. Ik heb 4 kleuren gekocht. Ik maak er alleen niet mijn eigen nagellak van. Ik doe het zoals Robin Moses: met 'the best glue ever' en dan de pigment kleuren aanbrengen en dan topcote (@ Arietta op deze manier klonteren ze dan niet ;) misschien een tip voor je dan hoef je ze niet perse voor oogschaduw te gebruiken). Ik ben er echt blij mee heb ze vandaag getest en op mijn nageltjes hebben ze een mooi resultaat achter gelaten :D... Ik denk dat ik binnenkort nog een keertje terug ga voor nog een paar kleurtjes haha :D xxx Iris http://nailartbyiris.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De eerste is heel mooi geworden!!
  Die roze is idd een beetje klonterig, jammer!!

  BeantwoordenVerwijderen