dinsdag 20 augustus 2013

DIY: Essence Gel Nails At Home

Vandaag heb ik ontzettend leuk nieuws voor jullie. Afgelopen woensdag was het stickers plakken bij de Kruidvat en kreeg je korting. Vandaag laat ik jullie een aantal van de Essence Gel Nails At Home producten zien die ik toen met veel korting heb weten te kopen. 
In dit artikel kan je lezen hoe je het Essence Gel Nails At Home systeem werkt en uiteraard mijn mening. Over een paar dagen ga ik op vakantie. Dit is dus een goed moment om het te testen! Ik zal jullie gelijk zeggen dat ik last heb van een nagel dus dit kan er anders uit zien dan je gewend bent. Mijn excuses alvast!


How To: Essence Gel Nails At Home
Zelf heb ik alleen de noodzakelijke dingen gekocht. Dit zijn de LED lamp (die zo rond de €30,- kost en vrij goedkoop is voor een lamp!). Daarnaast een Cleanser €2.59, Primer €2.59 en de Peel Off Basecoat €2.99. Als laatste heb ik nog de Gel topcoat aangeschaft die ook €2.99 kost. Dit zijn in principe alle noodzakelijke benodigdheden om deze gelnagels te zetten. Daarnaast gebruik ik zelf nog andere dingen die het wat gemakkelijker maken. Ik zal een overzicht plaatsen wat ik gebruik voor dit artikel.


Overzicht benodigdheden
- LED-lamp (€30,-)
- Cleanser (€2.59)
- Primer (€2.59)
- Peel Off Basecoat (€2.99)
- Gel Topcoat (€2.99)
- Bokkenpootje/Rosewood stick
- Een gewone vijl en/of polijstvijl
- En uiteraard een kleurtje nagellak
- Een wattenschijfje of iets dergelijks


Het aanbrengen: hoe gaat dat?
Stap voor stap zal ik jullie uitleggen wat je moet doen om het beste resultaat te krijgen van deze gelnagels. Mochten jullie nog vragen hebben, stel mij deze dan gerust en krijg je zo snel mogelijk antwoord terug. Ik waarschuw jullie alvast voor mijn droge nagels en nagelriemen. Ze zijn een beetje irritant aan het doen op dit moment.
Stap 1: Bereid je nagels voor
Voordat mooie nagels wilt hebben, is het belangrijk om goed verzorgde nagels en nagelriemen te hebben. Daarnaast wil je uiteraard niet dat je velletjes of iets dergelijks hebt zitten. Haal deze weg met eventueel een vellentang. Gebruik wat handcreme voor droge handen en wat nagelriemolie voor je nagelriemen. Als alles eenmaal is ingetrokken, duw je met een bokkenpootje of iets dergelijks de nagelriemen naar achteren. 
Stap 2: De basis (Cleanser&Primer)
Ben je tevreden met hoe je handen eruit zien? Pak dan een wattenschijfje of iets anders dat jij fijn vindt om te gebruiken. Doe hier wat van de cleanser op. De cleanser is bedoeld (zoals de naam al zegt) om de nagels schoon te maken en te onvetten. Ga enkele keren over je nagel heen en je nagels zijn klaar voor de primer. Na het ontvetten breng je een laagje primer aan. De primer zorgt ervoor dat je nagels beschermt worden. Laat dit goed drogen voor je aan de slag gaat.
Stap 3: Het aanbrengen van de gel
Is de primer droog. Dan ga je de lamp alvast voorbereiden. Dit is een ledlamp (van Essence). Wat houdt in dat er niet door middel van UV, maar door LED gedroogd wordt. Dit is een snelle manier van de nagellak en gelnagels om te drogen. Na het aanbrengen van primer breng je een niet al te dik laagje aan van de Peel Off Base Coat. Doe de lamp aan en je merkt dat deze felblauw zal worden, houd je hand eronder (doe je duim apart) zoals ik dit doe op de foto. Het lampje gaat vanzelf uit en dan kan je de nagels eruit halen. Dit lampje gaat 60 seconden aan. Als jij je nagels eruit haalt, merk je dat ze wat plakken. Pak een doekje en doe hier wat cleanser op, hiermee ontvet je de nagels en gaan ze minder plakken. Let op dat je een geruime hoeveelheid aanbrengt. Onder de lamp trekt de basecoat (en de topcoat) samen. Breng daarom een royale laag aan op je nagels. Laat deze een minuut drogen.
Vervolgens kies je een kleurtje uit op je nagels. Op dit moment heb ik gekozen voor de mooie kleur 147 Miss Universe. Een mooie blauwe metallic/glitter kleur. Ze zeggen dat je moet wachten tot de lak droogt, maar hier heb ik geen zin in ook deze lak doe ik onder de lamp. Hierdoor droogt de lak sneller en doe ik 2x60 seconden.
Als laatste stap breng je de clear gel topcoat aan op je nagels. Deze zorgt voor een lange houdbaarheid. Laat ook deze 60 seconden onder de lamp zitten. Voor zowel de basecoat als de topcoat geldt dat ze plakkerig zijn, dus ook nu weer met een beetje cleanser op je doekje over je nagels en dat is het!

Let op: tijdens het drogen maak ik gebruik van de lamp. Zonder een lamp werkt het niet. Alle lagen (behalve de toplaag) doe ik 1 minuut. De toplaag doe ik voor de zekerheid 2 minuten.

Resultaten+verwijderen
Dit zijn de uiteindelijke resultaten. Ik had het al enkele keren geoefend en ik moet zeggen dat het allemaal prima te begrijpen. Ideaal voor meiden die graag wat langer nagellak op hun nagels willen hebben en niet al teveel geld aan uit willen geven is dit een prima systeem
Door de peel off basecoat kan je de gelnagels er zo af halen. Een ontzettend nadeel vind ik dat de nagels er daarna verschrikkelijk uit zien, maar dat heb je eigenlijk ook met gewone gelnagels (in een salon bijvoorbeeld). Doe er wat cleanser overheen en je nagels zien er daarna gelijk beter uit..


Mijn mening: Ik ben erg tevreden met dit setje. Ook ben ik erg benieuwd of het daadwerkelijk wel twee weken blijft zitten. Zelf kan ik dit helaas niet testen, maar ik kan jullie vertellen dat het tot nu toe allemaal goed gaat. Het enige nadeel vind ik de peel off basecoat en verder kan ik niet zozeer iets bedenken. Of ik dit opnieuw zou aanschaffen? Jazeker!
Voordelen: zeer betaalbaar, gemakkelijk te verkrijgen, duidelijk en overzichtelijk, geen gelkleur nodig.
Nadelen: de peel off basecoat werkt niet helemaal goed naar mijn mening.


Wat vinden jullie van dit systeem? Welke ervaringen heb jij hier mee? Zou je nu zelf gelnagels willen uitproberen thuis? Laat het me weten!

7 opmerkingen:

  1. ik ben ook wel benieuwd of het echt lang blijft zitten :3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super leuk!
    Maar heb je ook nog iets dat het wel 2 weken blijft zitten want met peel-off is het er toch zo af?
    X

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die peel off werkt beter dan die je normaal gewend bent. Dit komt doordat alles met een lamp wordt opgehard. Hierdoor gaat in principe de nagellak er alleen af door bijvoorbeeld veel werken waar je je nagels veel bij gebruikt (dat heb je ook bij andere gelnagels) en als je het zelf eraf haalt uiteraard!

      Verwijderen
  3. Ben wel benieuwd hoe lang het blijft zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik zet zelf gelnagels en wil een aantal producten hiervan best eens proberen om de kwaliteit te vergelijken.. het is in ieder geval veel goedkoper!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Tof dat essence een betaalbare ledlamp gaat uitbrengen! Die dingen zijn altijd zo duur. Maar een minuut per drooglaag is ook niet super snel. Er zijn lampen waar je maar 30 seconden onder moet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt, maar daar betaal je dan ook veel meer voor. Ik heb ook andere gelprlducten getest en deze zijn goed genoeg!

      Verwijderen