zondag 18 augustus 2013

Review: Essence Sparkling Sand

Een paar dagen geleden kon ik mijn ogen niet geloven in de Kruidvat. Zag ik daar al de nieuwe collectie liggen? Ja! Dit was een kruidvat in Den Haag. Helaas was dit een kleine kruidvat zonder nail art gedeelte. Wel nam ik een aantal nieuwe lakjes mee waaronder een sand lakje. Toch wilde ik de volgende dag een poging wagen om in de Kruidvat bij mij in de buurt ook een kijkje te nemen en daar zag ik het liggen, de nieuwe nagellak en het nieuwe gelsysteem! (Inmiddels ben ik deze volop aan het testen). Toen nam ik ook de andere twee lakjes mee uit de Sandcollectie en deze drie laat ik vandaag aan jullie zien


Review: Essence Sparkling Sand
Ook Essence blijft de trend niet achter en komt de gewilde zogehete Sand lakjes. Ze brengen drie kleuren uit. Een mooie rode, wat neutralere kleur en een mooie mysterieuze zwarte lake. Op de foto kan je ze alle drie zien en de namen zijn van links naar rechts: 156) me&my lover; 163) hey, nude!; 165) here's my number. Drie mooi uitziende sandlakjes. Zouden ze in het echt ook zo mooi zijn? Tijd om te testen!

156) me and my lover
Een zeer toepasselijke kleur en naam. Dit is een mooie romantische rode lak met goudkleurige glitters erin. Ontzettend vrouwelijk en door het sandeffect geeft dit een stoere en ruige look aan je nagels. De dekking is goed te doen in twee lagen en wat droogt de lak snel! Tip: gebruik géén topcoat (dan gaat het schuureffect weg). Ik ben enorm fan van dit lakje. Op de bovenstaande foto draag ik twee lagen en is de ene foto met flits en de ander zonder. Deze lak is ontzettend lastig te fotograferen. Denk wel dat het me aardig goed gelukt is!

163) hey, nude!
Ben jij niet zo van de rode of de zwarte kleurtjes? Dan is dit een mooie tussenweg. Erg leuk dat Essence drie totaal verschillende varianten heeft uitgebracht. Deze nude lak is (zoals de naam het al zegt) nude van kleur en bevat zilverkleurige glitters. Zoals ik al verwacht had, dekt de lak niet helemaal goed in twee lagen. Persoonlijk vind ik dat wel mooi bij deze lak! Het effect vind ik ook iets minder mooi bij deze dan bij de andere twee.

165) here's my number
Om een derde lak toe te voegen aan de Sparkling Sand lakjes. Heeft Essence gekozen voor iets totaal anders, een prachtige zwarte lak! Zwart zou ik niet snel dragen, maar oh wat is deze mooi! De lak bevat zilverkleurige, roodkleurige en blauwige glitters. Dekt perfect in twee lagen en is een must voor je collectie. I love deze! 

Facts:
Merk: Essence 
Naam: Sparkling Sand (kijk in de review voor de namen)
Inhoud: 8ml
Prijs: $1,69
Verkrijgbaar bij: Kruidvat
Dekking: 2-3 lagen, de meeste 2.
Droogtijd: Slechts enkele minuten per laag.
Makkelijk aan te brengen: Ja!
Makkelijk te verwijderen: Redelijk
Glitter/Gloss/Matt: Sandeffect
Eindcijfer: 9

Mijn mening: Essence heeft hier heel goed aan gedaan om met deze lakjes uit te komen. Hoewel ik vrij veel Sandachtige lakjes voorbij heb zien komen, vind ik deze toch weer origineel en anders. Ze dekken goed, drogen snel en zijn ook nog eens ontzettend betaalbaar!
Voordelen: goedkoop, orgineel, leuke kleurtjes, snel drogend, goede dekking, brengt goed aan.
Nadelen: nog niet overal verkrijgbaar, te weinig kleurtjes!


Ik ben erg tevreden met deze drie nieuwe lakjes. Essence gaat er goed op vooruit en ik kan niet wachten om aan jullie de rest te laten zien! Heb jij al kennis gemaakt met de nieuwe collectie en/of deze lakjes? Waar kijkj jij het meeste naar uit en wat vind jij van deze lakjes?

3 opmerkingen:

  1. ik vind ze echt super pretty, die gaan zeker weten op mijn wishlist!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oeh, wat een mooie! Vooral de rode en de zwarte! liefs.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. If they sold essence here I sure buy 3 of them :)

    BeantwoordenVerwijderen