dinsdag 27 augustus 2013

NOTD: Cracked Sand

Oké, de titel is misschien een beetje raar, maar na wat uitleg zullen jullie het wellicht snappen waarom ik de titel zo genoemd heb.
Ik heb al veel verschillende nagellakjes (ik denk wel een paar honderd, oepsie:$) en ik heb mezelf voorgenomen om minstens iedere lak die ik heb een aantal keer te gebruiken. Vandaar dat ik op een paar lakjes stuitte die ik graag wilde uitproberen en combineren met een paar nieuwe lakjes. Zo kwam ik op een oud crackelé lakje en een nieuw sand/textured lakje. Deze heb ik gecombineerd en ik vind het resultaat erg leuk geworden. Kijk mee naar het eindresultaat!


NOTD: Cracked Sand
Dit is het eindresultaat waar we naartoe willen werken. Het heeft iets heel aparts en unieks. Toch nog draagbaar als je dat belangrijk vindt. In ieder geval uniek voor iedereen die daarvan houdt. Ik zal jullie uitleggen hoe je dit kan krijgen en wat je daarvoor nodig hebt!

Overview: nagellak
Voor deze NOTD heb ik vrij weinig nagellakjes gebruikt. Wat je nodig hebt is eigenlijk een sand of textured nagellakje (het gaat erom dat je het zandtextuur voelt) en verder heb je nog twee crackelé nagellakjes nodig. Het liefst twee die totaal niet op elkaar lijken, maar juist opvallen door ze naast elkaar te gebruiken. Wat ik vandaag gebruikt heb is het volgende: 1) Essence, Sparkling Sand: 165 Me and My Lover; 2) Max Cracked, Turquooise; 3) Max Cracked, Yellow. Nu jullie weten wat ik heb gebruikt kunnen we beginnen.


The Tutorial
Uiteraard begin je als eerste met het een aanbrengen van een beschermende laag voor je nagels. Ook wel genoemd een basecoat. Dit zit echter zo in mijn routine dat ik dit nooit laat zien, maar dat maakt het niet minder belangrijk. Nadat deze basecoat droog is, breng je een textured of een sand lak aan. In dit geval heb ik gekozen voor die van Essence, deze vond ik namelijk erg mooi. Breng je een of twee lagen aan. Afhankelijk hoe dekkend de lak bij jou is. Laat dit goed drogen voor je door gaat naar de volgende stap.
Als laatste stap pak je de twee crackle lakken en kijk je of de basiskleur droog is. Als dit het geval is breng je eerst de ene kleur aan en dan pas de andere kleur. Wat ik heb gedaan is mijn eigen keuze geweest, uiteraard kan je dit op een andere manier doen. Als eerste heb k het gele kleurtje op mijn pink aangebracht en halverwege mijn ringvinger. Dit liet ik drogen en vervolgens bracht ik het groene kleurtje aan. Deze bracht ik eerst aan op mijn middelvinger en toen op de andere helft van mijn ringvinger. Ook heb ik de groene kleur aangebracht voor de helft op mijn wijsvinger. Op deze manier krijg je een heel leuk effect op je nagels! Uiteraard heb ik op de andere helft weer geel aangebracht en op mijn duimnagel weer geel! Let op dat je geen topcoat aanbrengt op je nagels, op deze manier voel je het zanderigeffect niet meer op je nagels.


Ik hoop dat jullie het een leuk ontwerp vinden en laat me weten wat je ervan vindt! Uiteraard hoor ik ook graag of jullie nog gebruik maken van de crackle lakken en wat jullie van de Sandlakken vinden!

3 opmerkingen:

  1. Wat creatief bedacht! Vind het Essence lakje ook erg mooi :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat bijzonder! Ziet er leuk uit.

    BeantwoordenVerwijderen