donderdag 24 april 2014

Getest: Bart Smit, Chalk Board Nail Art Kit

Ik heb vandaag voor jullie weer eens een Getest-artikel. Hierin laat ik één of meerdere artikelen zien van dezelfde soort en dit ga ik uittesten. Al eerder konden jullie een Getest-Artikel lezen over de Bourjois Phyton Crackle Topcoat of deze daadwerkelijk deed wat hij beloofde. Vandaag heb ik iets heel anders voor jullie.


Getest: Bart Smit. Chalk Board Nail Art Kit
Als je de titel leest, dan denk je wellicht 'Huh, Bart Smit en Nail Art?'. Dat dacht ik een tijdje geleden ook toen ik deze kit zag liggen. Ik wist dat ze kindernagellak verkochten, maar echte nail art spulletjes? Dat wist ik niet en toen ik deze Kit zag liggen was ik toch wel nieuwsgierig geworden.

Algemeen
Bart Smit heeft naast kindernagellak veel meer op gebied van nail art. Weliswaar iets duurder dan we gewend zijn van bijvoorbeeld de Action of Big Bazaar, maar wel erg origineel. Ik zag nog dingen liggen als nail art pennen, nagellakjes van Pink Tease en een hele leuke vrolijke Nail Art Kit met van alles en nog wat daarin. Het voornaamste merk dat je bij de Bart Smit tegen zal komen is 'Style Me Up'. Wellicht ken je dit ook wel van de Action, hier hebben ze ook een aantal dingen van in de winkel. De reden dat ik gekozen heb voor deze kit is vanwege de redelijk betaalbare prijs en omdat ik helemaal fan ben van deze trend

Uiterlijk
De verpakking oogt wat kinderlijk, maar dat vind ik niet erg. Wat verwacht je dan in de Bart Smit? Geen High End Fashionable uiterlijk dus, maar niet verkeerd. Wat ik zelf wel een nadeel vind is de grootte die het in beslag neemt.
Op de voorkant staat duidelijk vermeld waar de kit voor dient en hoeveel het kost. In dit geval €11,99 wat een redelijke prijs is voor dit kitje. Er zitten zes items in waardoor je ongeveer €2,00 per stuk betaald per item. Als je kijkt naar de achterkant zie je van alles en nog wat staan. Het gaat er voor al om wat voor ingerdiënten er in zitten, hoe je dit kan gebruiken en verdere algemene informatie. 
Als je mij op instagram volgt (@myfantasticnails) dan ben je deze foto al wellicht eerder tegen gekomen. Dat klopt! Deze enorme fout is afkomstig van dit kitje! Het product zou al bijna 1000 jaar over datum zijn, handig! Ik zou eigenlijk terug moeten gaan naar de winkel, haha.

Inhoud
Zoals ik al eerder vermeldde, bevat dit kitje 6 producten. Het bevat een matte zwarte nagellak, een matte topcoat en vier nail art pennen in de kleuren groen, roze, blauw en geel. Erg leuk uiterlijk heeft het allemaal, maar zoals ik al eerder vertelde vrij kinderlijk. Ook zitten er twee boekjes bij met uitleg en wat er allemaal verkrijgbaar is.
De nagellakjes hebben een heel grappig uiterlijk, de dop is even wennen met vastpakken en even kijken hoe dit het beste lakt. Het kwastje ziet er prima uit zoals je op de foto kijkt en eigenlijk heb ik verder niks aan te spreken op dit uiterlijk. Ik vind het juist wel leuk dat het eens totaal anders is dan normaal.
En dit zijn de nail art pennen, wederom vrij kinderlijk maar toch erg vrolijk en sierlijk. Ik vind dit wel erg leuk. Ik denk dat dit kitje alleen al vanwege het uiterlijk zeer geschikt is om aan je jongere zusje of nichtje cadeau te doen.
Als laatste heb je nog deze twee boekjes. Een boekje bevat een stappenplan met uitleg erbij hoe je dit moet gebruiken, erg handig! Het tweede boekje bevat wat er allemaal nog meer verkrijgbaar is van het merk 'Style Me Up'  en dat is best veel!

De Resultaten
Uiteraard laat ik wel de resultaten van dit kitje zien. Nieuwsgierig hoe het werkt? Blijf dan even verder lezen.!
Je kan een basecoat aanbrengen op je nagels om ze te beschermen, maar op de gebruiksaanwijzing staat niet dat ze dit doen dus is het niet noodzakelijk en zal ik dit ook niet doen. Ik begin dus gelijk met het aanbrengen van de nagellak op mijn nagels. De nagellak droogt ontzettend snel op, dat verbaast me zeker.
De eerste laag laat ik drogen en vervolgens breng ik een tweede laag aan om een volledige dekking te krijgen van de lak. Ik ben vrij verrast over de kwaliteit  van deze lak. Hoewel ik even moet wennen met het vasthouden van het kwastje, vind ik het lakken en het resultaat niet verkeerd na één laag. Een tweede maakt het toch iets mooier. 
Vervolgens pak je één of meerdere pennen naar keuze en schud je de pen één voor één heen en weer. Zet vervolgens de punt op het papiertje en pomp een paar keer heen en weer om kleur eruit te krijgen. 
En maak tekeningetjes naar keuze! Het is geheel aan jou hoe je dit doet en ik heb gekozen om het uiteindelijk te doet. Voordat je de tekeningetjes gaat maken is het belangrijk om te kijken of de zwarte nagellak stootdroog is en tekenen maar!
Mocht het niet helemaal naar wens zijn, dan kan je met een vochtig wattenschijfje gewoon alles er af halen en weer op nieuw beginnen. Doe dit wel direct, want als je te lang wacht is er kans dat er een waas achterblijft op je zwarte basislak, 
Om het ontwerp af te maken breng je de matterende topcoat aan om je ontwerp te beschermen en zie daar je eigen Chalkboard nails! Hier heb ik slechts twee voorbeelden van wat je kan maken. Alles is uiteraard goed en je nagels zien er superleuk uit.


Mijn Mening: Het idee is goed uitgevoerd. In een paar simpele stappen een leuk schoolbord ontwerp op je nagels. Het effect is ook goed zichtbaar en ik vind dit kitje zeker een aanrader. Wel raad ik aan toch nog een basecoat te gebruiken onder de nagellak. Ik merkte dat mijn nagels nogal zwart waren na het verwijderen van den nail art. Ook moet ik erbij zeggen dat het wel even duurt voor er wat kleur uit de pennen komt. Ik moest zeker wel 20-30 pompen voor er iets uitkwam. Dat was eigenlijk het enige nadelige dat ik kon vinden.
Voordelen: Gemakkelijk verkrijgbaar, redelijk goeie prijs/kwaliteit verhouding, leuk om als cadeau te doen, het idee is goed uitgevoerd en alles, inclusief de nagellak, droog supersnel!
Nadelen: Het duurt enigszins een tijdje voor er vloeistof uit de pennen komt, ik had toch aangeraden een basecoat onder de nagellak te doen om verkleuring te voorkomen, ook is het wel nadelig dat de houdbaarheidsdatum niet goed gedrukt is. Achja, als je een beetje logisch nadenkt snap je uiteindelijk wel wat de werkelijke houdbaarheidsdatum is!:)

My Style is onder andere verkrijgbaar bij Bart Smit en Action. Ik weet alleen niet of ze dit kitje ook bij de Action hebben, maar wel bij Bart Smit voor €11,99. 
Ja al met al ben ik best tevreden over dit kitje. Ik heb geen echte problemen of nadelen kunnen ontdekken. Het resultaat is goed zichtbaar en voor kinderen zou dit erg leuk zijn, maar ook voor de echte nail art freaks! Voor €11,99 vind ik het toch redelijk prijzig, maar het is goed te doen. Ja, een leuke kit die zeker geslaagd is!

7 opmerkingen:

 1. best een leuk setje :) ik zou inderdaad ook altijd eerst een basecoat aanbrengen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeker een leuk setje! Wilde dit ooit als eens hebben. Volgende x wanneer bij bart smit in de buurt ben toch maar eens kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt heel leuk. Had niet gedacht dat het werkte :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Om heel eerlijk te zijn had ik het ook niet verwacht hoor, ik ben altijd sceptisch met dit soort dingen. Vooral met die pennen, omdat ik dan bang ben dat ze snel uitdrogen. Dat valt reuze mee (ik heb ze gisteren nog kunnen gebruiken en vorige week zijn de foto's gemaakt). Ik ben positief verrast!

   Verwijderen
 4. Oh het ziet er heel leuk uit zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Huh vet grappig! Zou het ook werken als je zo'n matte topcoat gebruikt vraag ik me af..

  BeantwoordenVerwijderen