donderdag 3 april 2014

The Nail Art Manual: -Uitleg-

Hallo lieve meiden. Vandaag heb ik weer een nieuwe rubriek voor jullie in petto. Als jullie mijn instagram al een tijdje volgen, hebben jullie al meerdere keren kunnen lezen dat ik bezig ben met een nieuw project op mijn blog. Dat project is helaas een beetje aan de kant gezet door tijdgebrek. Nu had ik de laatste weken weer wat tijd over en heb ik hier vooral veel aandacht aan besteed. Dit artikel is nog niet super interessant, maar een uitleg is denk ik niet verkeerd zo.


The Nail Art Manual -Inleiding-
Gaat er al een belletje rinkelen? Of blijven er nog veel vragen in jullie hoofd zitten? Om onduidelijkheden te voorkomen ga ik voor jullie uitleggen wat ik precies bedoel met dit artikel. Klik op 'Lees verder' om de gehele uitleg te lezen.

Uitleg, The Nail Art Manual
Dit projectje is iets waar ik al een tijdje mee bezig ben. Ik had het al een tijdje in mijn achterhoofd dit te gaan doen en na alles uitgevogeld te hebben hoe ik dit ga doen, is het dan eindelijk zo ver! Vanaf vandaag gaan er nieuwe artikelen verschijnen op myfantasticnails. 
Misschien snap je het wellicht al door de titel 'The Nail Art Manual' en door het zien van het plaatje. Ik hoop op deze manier goed uit te kunnen leggen wat ik bedoel met het volgende:
Als je beginnende nail artiest bent, heb je vaak een hele hoop vragen. Althans, dat had ik toen ik net begon en toen was er nog vrij weinig te vinden over nail art op internet. Tegenwoordig is er zoveel, dat ik me kan voorstellen dat het voor beginnende meiden erg lastig kan zijn om precies uit te zoeken waar wat voor is en hoe je iets op een bepaalde manier kan gebruiken. Daarom leek het mij leuk om een soort digitale handleiding te maken op gebied van nail art. Hierin zullen al jullie vragen beantwoord worden door mijn persoonlijke ervaring, want na ruim vier jaar nail art ervaring te hebben weet ik behoorlijk wat en wil ik dit best met jullie delen.

Wat kan je verwachten?
In deze reeks aan artikelen laat ik jullie zo beknopt mogelijk, zo informatief mogelijk een hoop dingen leren op gebied van informatie. Op veel blogs vind je namelijk van alles over nail art, nagellak en dat soort gerelateerde artikelen. Echter is het lastig om antwoord te krijgen op vragen als, wat zijn nou basis benodigdheden, wat moet je wel en niet doen bij water marble en welke nagellak kan ik het beste gebruiken voor nail art stamping.
Uiteraard heb je talloze nail art boeken te koop in de winkels, maar zijn deze vaak prijzig en staat niet eens alle informatie in de boeken die je wilt hebben. Ook is het soms wel eens handig om dit gewoon op internet te kunnen vinden. Dus vanaf vandaag kan je dit ook vinden op mijn blog.
Ik ga uiteraard per hoofdstuk behandelen en ieder hoofdstuk zal zijn subcategorie hebben. Deze subcategorieën kan je als een artikel gaan zien waarin ik uitleg over een bepaald item. Dit is dus wat ik bedoel:

- Hoofdstuk 1) De Basis
* Verzorging 
               ^ Benodigdheden
               ^ Stap voor Stap
                 ^ Do's and Don'ts
 ^ DIY's
   ^ Voeten
                                                  * Nagellak
^ .....
                                            - Hoofdstuk 2) etc.


Dit is ongeveer hoe de opmaak dan gaat zijn. Er is nog grote kans dat dit gaat veranderen in de loop der tijd, pas door ervaring weet je uiteraard pas wat je het beste kan toepassen en wat het beste werkt.
Voor nu heb ik in ieder geval een deel kunnen samenstellen. Mocht ik nog dingen vergeten zijn, laat het me dan even weten!

Inhoudsopgave
Dit is heel beknopt gemaakt om het zo duidelijk mogelijk te beschrijven.  Ieder hoofdstuk heeft bepaalde categoriëen. Ieder categorie is weer onderverdeeld in subcategorieën. Deze subcategorieën zou je kunnen zien als artikelen. Die heb ik expres niet weergegeven in deze inhoudsopgave, anders zou de lijst best lang worden.


Dat was het voor nu. Ik hoop dat er genoeg duidelijkheid is gekomen, mochten jullie nog vragen hebben dan hoor ik dat natuurlijk graag. Ik zal er wel gelijk bij zeggen dat ik, na de inleiding waarschijnlijk niet alles op volgorde ga doen om er een beetje variatie in te houden. Tenzij jullie het juist fijn vinden als ik dit doe. Andere artikelen gaan gewoon door en zal daar niets in veranderen. Dit zal gewoon en extra categorie zijn!

4 opmerkingen:

  1. Erg leuk idee! Ideaal voor mensen die ook graag nailart willen maken maar niet weten hoe ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar is het inderdaad voor bedoeld;) Vragen kunnen altijd gesteld worden uiteraard als er iets nog niet duidelijk is. Ik weet nog dat ik zelf zo'n ontzettende moeite had om dingen te vinden op gebied van nail art. Nu hoop ik hiermee anderen te helpen en gewoon alles op één blog in plaats van op 10 verschillende blogs:).

      Verwijderen