woensdag 26 maart 2014

TAG – I ♥ Nail Art

Deze TAG kwam ik gisteren tegen op Mariëlle haar website nailpolishheaven en ik vond hem zo leuk, dat ik besloten heb hem over te nemen en hem zelf in te vullen. Ze had namelijk gezegd dat iedereen die wilde de TAG over kon nemen en dat liet me geen tweede keer zeggen. Hij is oorspronkelijk door Lin samengesteld en alle credits van deze TAG gaan dan ook naar haar toe. Enjoy reading!


TAG – I ♥ Nail Art
 
Deze TAG bestaat uit 20 vragen die allemaal gericht zijn op nail art en wat is nou een betere TAG dan die geheel op nail art is gebaseerd? Juist ja, niet dus. Ik ga proberen zo origineel mogelijk te antwoorden, maar bij sommige vragen lukt dat uiteraard niet. In ieder geval, enjoy reading!


1) * Maak je vaak nailart?
Zo vaak als ik zou willen? Nee, dat helaas niet. Ik zou het liefste niets anders doen, maar met bloggen kan dat niet en met mijn werk ook niet. Dus ligt het vooral aan de tijd of ik vaak nail art maak. Als ik vrij ben, dan ben ik vaak wel uren bezig en als mensen niet meer weten waar ik ben, dan is dat vaak boven op mijn nagellakkamer (uiteraard wel ramen open en deur open voor de gezondheid).

2) * Besteed je veel tijd aan nailart?
Het ligt eraan. Vaak als ik een idee heb en precies weet hoe ik dit ga uitvoeren kan ik het zo klaar hebben (denk maar bijvoorbeeld aan polkadots, streepjes en dat soort nail arts), maar heb ik nog geen idee wat ik wil maken en moet het iets origineels zijn dan kan ik een hele middag bezig zijn. Het varieert dus nogal, maar gemiddeld ben ik zeker wel zo'n 2 uur bezig (inclusief drogen enzo).

3) * Wat voor nailart vind je het leukste om te maken
Lastig, maar ik denk dat het vooral Freehand nail art is. Dus nail art wat je met de losse hand kan maken zonder allerlei tools nodig te hebben (ja dotting tools en penselen). Stamping Nail Art is ook leuk, maar ik heb hele kleine nagels hiervoor dus dan gaat het vaak wat lastiger. 

4) * Wat voor nailart vind je te moeilijk?
Hmm, tegenwoordig vind ik niet snel echt iets moeilijk meer. Het enige wat ik nog echt heel graag van een professioneel wil leren (alles wat je op mijn blog ziet, heb ik mezelf aangeleerd. Behalve gelnagels zetten) dat zijn de One-Stroke technieken. Ik kan het wel, maar lang niet zo perfect als sommige anderen dit kunnen.

5) * Liever freehand of stempel nailart?
Ook dit is weer een lastige vraag. Jeetje, wat een doordenkers allemaal! Hoewel mijn favoriete nail art freehand nail art is (gewoonweg omdat je allé kanten op kan), vind ik stamping ook wel erg leuk. De ontwerpen zijn strakker en zien er een stuk professioneler uit. Toch ga ik denk ik voor Freehand nail art.

6) * Heb je veel imageplates?
Aardig wat, vooral als je kijkt naar welke imageplates ik heb. Ik koop ze alleen zeer budget (denk aan prijzen onder de €3,00 p.s.) en heb ze dus van allerlei bekende en onbekende merken. Het zullen er wel zo'n 80 zijn nu ik twee gehele collecties heb aangeschaft van BundleMonster. 

7) * Gebruik je vaak rhinestones of studs?
Hoewel ik ze allebei prachtig vind ga ik toch liever voor de rhinestones. Bij studs heb je ze in alle vormen en maten en kleuren, maar rhinestones zijn wat gemakkelijker te gebruiken en passen vaak overal bij. De Neon studs zijn ook erg leuk, maar vooral bij de zomerse dagen beter geschikt.

8) * Heb je wel eens decals of nailart stickers gebruikt?
Ja natuurlijk! Als nagelblogger kom je overal mee in aanmerking. Ik ben alleen niet zo'n fan van stikkers. Het is vaak er snel af en freehand vind ik het mooier gemaakt. Decals daarentegen, die kunnen echt prachtig zijn. Geef mij maar decals!

9) * Welke techniek wil je nog eens leren?
Zoals ik al eerder zei, ik vind One Stroke echt ontzettend mooi en dit zou ik nog wel eens van een professioneel willen leren. Ook zou ik wel eens willen leren hoe je acrylnagels zet.

10) * Welke tools gebruik je regelmatig?
Door mijn obsessie voor freehand nail art gebruik ik veel dunne penselen of juist brede penselen, maar ook waaierpenselen. Oftewel penselen gebruik ik veel, maar ook dotting tools en gradiënt sponsjes. Kortom, van alles en nog wat. Ik vind het fijn om alles zo afwisselend mogelijk te gebruiken zodat er variatie blijft.

11) * Werk je wel eens met losse glitter?
Uiteraard, het kan erg mooi zijn bij een nail art en net even dat extraatje geven dat je mist. Het afhalen van de glitters valt vaak mee, vooral als je het vergelijkt met echte grove glitternagellak. Ja, ik ben wel een glitterfan in allerlei soorten en maten!

12) * Heb je ooit foil gebruikt?
Ook dit heb ik wel eens gebruikt, maar blijft het bij mij nooit lang zitten. Vooral doordat ik best wel onhandig ben, haha!

13) * Hoelang draag je een nailart?
Niet zolang, ik mag namelijk geen nagellak op mijn werk dragen. Hoe gek dit ook klinkt aangezien ik schoonheidsspecialiste ben zou je verwachten dat je verzorgde, gelakte nagels moet hebben. Echter is het tegengestelde waar, kan jij het je voorstellen dat je een gezichtsbehandeling (of wat voor behandeling) dan ook krijgt en je ineens een stukje afgefladderde nagellak in je gezicht aantreft? Nee dankje, gellak mag uiteraard wel doordat het lang blijft zitten. Om terug te komen op de vraag. Ik draag dus niet zo lang nail art, hooguit een dag of twee/drie.

14) * Gebruik je speciale nagellak voor je nailarts?
Nee, gewoon wat ik leuk vind om op dat moment te dragen en wat in mijn hoofd opkomt. Welke nagellak dit is, maakt mij niet zoveel uit. Als het stamping of marble is, dan moet ik natuurlijk wel opzoek gaan, maar dan nog gebruik ik geen speciale nagellak.

15) * Gebruik je graag stripers? (of liever een los kwastje)
Ligt aan de kwaliteit van de stripers. Sommige zijn erg fijn (van Kiss bijvoorbeeld), maar sommige zijn ook erg dik en niet te gebruiken. Dan gebruik ik mijn losse kwastjes, die ik sowieso altijd het fijnste vind.

16) * Wat vind je van flocking powder?
Geweldig! Het blijft niet lang zitten, maar het kan ontzettend leuk zijn en je hele nail art opvrolijken door een extraatje te geven.

17) * Draag je wel eens nagelstickers. Van die full size met een leuk printje erop?
Niet zo snel. Ze gaan er bij mij vaak na één dag er al af en zijn de prijzen vaak ook niet super betaalbaar (op die van Action na). Nee, het is niet mijn ding.

18) * Werk je graag met (striping) tape?
Ik wilde altijd al graag weten hoe je dit goed kon gebruiken, want man wat was ik een ramp hierin! Totdat ik een hele handige truc had geleerd van iemand en ik ze maar al te graag gebruik. Ik moet er uiteraard wel zin in hebben en dat heb ik niet altijd, maar het kan erg mooi zijn.

19) * Wat is jouw favo nailart die je zelf hebt gemaakt?
Ik denk dat dat toch wel bovenstaande nail art is. Het is de One Stroke techniek die mij het mooiste gelukt is, maar lastig na te maken is. Haha!

20) * Wat is je favo nagellak/nailart blog(st)er?
Er zijn er zoveel, maar als ik echt op gebied van bloggen, goeie kwaliteit foto's en goeie nail arts moet kijken dan ga ik toch voor Nhrida zij is echt mijn voorbeeld en je kan keer op keer weer van haar leren. P.S. Heb je al gezien hoe mooi zij foto's maakt? Prachtig!


Dat was weer het artikel van vandaag. Het was alweer een tijdje geleden dat ik er eentje plaatste en daarom leek het mij wel leuk deze te plaatsen. Ik draag hem over aan iedereen die wil en laat weten in een comment of je hem overneemt!

2 opmerkingen:

  1. Heel leuk om te lezen! Ik vind dit zo'n leuke tag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel interessant! Ja, die one-stroke techniek zou ik ook heel graag goed leren, prachtig is het.

    BeantwoordenVerwijderen