donderdag 6 maart 2014

Review: Essence, Sparkle Sand *New*

Het zal je ongetwijfeld wel opgevallen zijn dat de Kruidvatwinkels inmiddels vol liggen met de nieuwe Essence en Catrice producten. Zo langzamerhand begin ik met alles te reviewen. De review van de nagelriemcrème konden jullie al hier lezen. Vandaag heb ik weer twee andere nieuwe producten en dat zijn in dit geval de nieuwe Sparkle Sand-Effect lakjes, die je in het gewone Essence-schap kan vinden ga ik voor jullie reviewen. Benieuwd of deze net zo HOT zijn als de vorige Sand-effect lakjes? Dat weet je na het lezen van deze review.


Review: Essence, Sparkle Sand *New*
Toen ik las dat alledrie de Sparkle Sand lakjes uit de collectie gingen, vond ik dit ontzettend jammer. Totdat ik erachter kwam dat ze er twee nieuwe voor in de plaats zouden komen. Eentje die me ontzettend doet denken aan een verrukkelijke aardbeiensmoothie en eentje die me doet denken aan de prachtige ijsfoto's midden in de winter met een hoop sneeuw. Ik was erg benieuwd naar deze lakjes dus nam ik ze allebei mee. Je ziet op de foto's de volgende twee lakjes: 1) 182, Hello Rosy en 2) 183, Be My Lucky Star.


1) 182, Hello Rosy
De winter is bijna ten einde (is die dan ooit geweest dit jaar? ;) ) en de lente nadert. Als ik dit lakje zo zie krijg ik trek in zo'n heerlijk grote aardbeiensmoothie die je bijvoorbeeld kan kopen bij de 'La Place' en waar de lentekriebels gelijk naar boven komen. Naar beide lakjes was ik het meest benieuwd naar deze. Hij zag er origineel uit en leek me al leuk als gewoon lakje, maar als Sand-lakje? Die moest en zou ik natuurlijk gewoon hebben. 
De eerste laag is vrij dekkend, niks mis mee zoals je op de linkerfoto kan zien. Het effect vind ik dan ook echt super leuk en de korreltjes voel je zeker goed op je nagels. Een tweede laag maakt de dekking nog net iets beter, maar zorgt er voor dat het schurende effect iets minder wordt. Op zich niks mis mee, want zo is het minder scherp. De lak heeft een prima vloeibare substantie en droogt redelijk snel. Ja deze is wel een aanrader als je fan bent van het zand-effect.

2) 183, Be My Lucky Star
Wat een toepasselijk naam voor dit lakje. Het gevoel van de koude winterdagen zijn dan waarschijnlijk echt voorbij, terwijl de sterren nog aan de hemel hangen waardoor dit lakje altijd wel geschikt is. Tijd om hem op mijn nagels te testen!
Hmmm, de dekking van dit lakje viel me tegen. De eerste laag is vrij sheer waardoor een tweede laag noodzakelijk is, wil je een goeie dekking hebben. Op zich heeft het ook wel weer wat dat het niet goed dekt, daardoor zou je dit sand-effect lakje ook wel misschien over een ander lakje kunnen gebruiken. Het  schurende effect is bij deze ook wat minder, wellicht doordat de dekking minder goed is en er al grove glitters van zichzelf inzitten. Jammer, want ik vind ook dit kleurtje weer super mooi en onwijs holografisch door de grovere glitters. Voor deze lak heb je zeker drie lagen nodig voor een redelijke dekking waardoor dat effect dus wat minder wordt.


Mijn mening: Ik vind het ontzettend jammer dat de voorgaande lakjes eruit zijn gegaan, vooral de rode en zwarte waren echt mijn favoriet. Toch vind ik deze lakjes ook weer vernieuwend en origineel eruit zien. De eerste lak vind ik wel echt een aanrader. De tweede wat minder vooral door de dekking, maar nog steeds wel erg leuk. 
Voordelen: zitten in het gewone assortiment, betaalbare prijzen, snelle droogtijd, goed voelbaar effect.
Nadelen: Jammer van de dekking van de zilveren lak, jammer dat er niet meer in het gewone assortiment zijn gekomen!

De Essence Sparkle Sand lakken zijn, net als de gewone Colour&Go lakken, verkrijgbaar voor €1,69 per stuk bij de Kruidvat.
Uiteraard is Essence met nog meer Sand-Effect lakjes gekomen genaamd 'Suger-Effect' lakjes. Deze bestaan uit glitters met een zanderig-effect. Hiervan zullen jullie ook een review lezen binnenkort. Ik ben erg benieuwd naar jullie mening over deze twee lakjes en ik hoor graag jullie ervaringen hiermee.

2 opmerkingen:

  1. Ik heb zelf ook een aantal van de sparkle and sand lakjes, en ik ben er echt over te spreken ;)

    Bedankt voor deze review

    Xx Julia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb zelf de rode en zwarte en daar laat ikhet even bij! ;-) maar ze zijn wel mooi! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen