donderdag 13 maart 2014

Review: Cien (Lidl), nr26 Laguna Bay

Tegenwoordig verkoopt iedere winkel wel nagellak. Je kan het op de gekste plekken vinden en nu dus ook in verschillende supermarkten waar de Lidl er eentje van is. Ik had al vaker nagellakjes zien staan in de Lidl, maar nooit echt eentje die mijn aandacht trok. Totdat mijn schoonzus (die bij de Lidl werkt) aankwam met een prachtig mintkleurtje. Ze vroeg of dit een kleur voor mij was en met een zeer enthousiast JA belandde deze al snel bij de rest van haar boodschappen. Inmiddels heb ik hem in mijn bezit en een aantal van jullie waren er heel benieuwd naar toen ik een foto maakte op instagram. Ten slotte had ik nog maar weinig reviews gelezen over dit merk op internet en enkel over de vrij standaard, niet zo interessante kleurtjes. Vandaag dus een lekker vrolijk zomers kleurtje voor jullie.


Review: Cien, nr26 Laguna Bay
Dit is dus het kleurtje waar het omgaat. Het kleurtje heet Laguna Bay en de naam is ook zeker toepasselijk voor het kleurtje. Op internet had ik, zoals ik al eerder vertelde, alleen maar reviews gelezen van de vrij standaard kleurtjes. Ik was dus vrij nieuwsgierig naar dit kleurtje geworden. Hoe de dekking zou zijn, de droogtijd, de vloeibaarheid etcetera. Tijd voor de review dus!


Over Cien
Cien is het cosmeticamerk van de Lidl. Mocht je het ergens anders willen vinden, dan wens ik je heel veel succes. De kans is namelijk klein dat je dat lukt. De nagellak zit niet in het vaste assortiment, in tegenstelling tot veel andere producten zoals de handcrèmes en de superfijne wattenschijfjes.  De nagellakjes zijn 1 á 2 keer per jaar te vinden en de meest bijzondere kleurtjes (zoals deze) gaan er snel uit. Ze kosten €2,00 per stuk en hebben een inhoud van 10ml. Zeker budget dus en de moeite waard om eens uit te proberen.

Het uiterlijk
Een ding waar ik altijd naar kijk en wat ik zeker niet geheel onbelangrijk vind, is het uiterlijk van het potje. Het potje voelt stevig aan en waar de lak in zit is gemaakt van glas. Hierdoor voelt het niet goedkoop of zwak aan. Daarnaast vind ik de dop ook super, voelt stevig aan en hoewel het gewoon van plastic is oogt het ontzettend mooi. Hier krijgt de Lidl echt wel pluspunten voor.
Verder valt het op dat de tekst op het potje niet te druk is, maar strak is gedrukt. De naam van het lakje staat direct aan de voorkant vermeldt en mocht je ook nog eens nieuwsgierig zijn naar het nummer, dan kijk je op de dop en zie je dat deze er op een stikker met de bijbehorende kleur is opgeplakt. Dit vind ik toch de fijnste manier van namen weergeven. Eigenlijk is het nog fijner als het onder op is, maar hierdoor zie je wel duidelijk met welk kleurtje te maken hebt in je stash. Ook hier verdienen ze zeker pluspunten voor.
Op de achterkant staan er nog wat dingetjes in het Duits, maar ook wat symbolen weer gegeven. Super handig en allemaal strak, maar overzichtelijk gedrukt. Als je goed kijkt zie je nog een stikker met de barcode. Als je deze losmaakt (daar waar het rode pijltje zit) dan zie je nog meer tekst staan. Ook weer strak en mooi gedaan. Tsja, ik kan eigenlijk voer het uiterlijk niet veel negatiefs zeggen.
Als laatste heb ik nog de applicator om op te letten. Deze had wel wat beter gemogen. Hoewel hij vrij flexibel aanvoelt, zie ik wel wat haartjes uitsteken en bij een goed kwastje hoort dit niet. Ook vind ik hem iets te vol, waardoor het lastiger is nauwkeurig te werken. Gelukkig voelt de dop goed aan in je hand en glijdt hij niet zo snel weg ondanks dat het glad was.

De Resultaten
Ik was ontzettend benieuwd naar dit lakje. Het is een budget lakje en meestal heb ik totaal geen goeie ervaringen met budget mintlakjes (op die van NYC na) en vroeg ik me zeker af hoe de dekking zou zijn. Tijd om te testen!
Na het aanbrengen van de eerste laag was ik niet verbaast dat de lak niet goed dekte, in tegenstelling ik was juist verrast. Meestal heb je met een mintlakje meerdere lagen nodig om dit resultaat te krijgen. Ook vind ik de substantie van de lak ontzettend fijn en droogt sneller dan ik had verwacht. Ik was al positief, maar begin steeds positiever te worden.
Ik bracht een tweede laag aan van de lak en wat een ontzettend goeie dekking! Waar de lak bij de eerste laag nogal wat mist bij het egaal dekken, gaat het bij deze laag al stukken beter eerste laag. Ik ben zeer verrast, echter voor een volledig mooie dekking als je zonder glitters of iets dergelijks op je nagels wilt hebben, is een derde zeer dunne laag noodzakelijk voor een volledige dekking.
Dat is uiteindelijk wat ik hier heb gedaan, je ziet wellicht nauwelijks verschil op de foto's. Ik kan je echter garanderen dat het toch iets mooier is met deze laag dan zonder deze laag. Het ligt er ook erg aan hoe dik je de eerste laag aan brengt op je nagels. Dan is een derde wellicht niet nodig. Ja ik ben erg positief! 

Sneek Peak Nail Art
Bij deze nagellak kreeg ik ontzettend veel zin om een nail art te maken. Dit is uiteindelijk het resultaat geworden, ik ben benieuwd wat jullie er hiervan vinden. Uiteraard vind je hier nog een tutorial van terug.


Mijn mening: Ik ben heel erg onder de indruk van deze lak. Hoewel de eerste laag niet super egaal dekt en een tweede laag zeker noodzakelijk is, vind ik dit niet erg. Zeker omdat ik nog nooit een mintlak ben tegen gekomen die perfect in één laag dekt (als die er is, laat ik het jullie weten). Ook vind ik hem toch iets anders dan alle andere mintlakken, doordat de kleur ietsjes groener is dan blauw vind ik hem nog mooier. Ja, ik zou hem zeker opnieuw kopen.
Voordelen: Goedkoop, goeie dekking, snel drogend, leuk kleurtje, mooi uiterlijk, fijne naamgeving.
Nadelen: De applicator mag van mij mooier, jammer dat er geen ingrediënten vermeld staan en ook ontzettend jammer dat de nagellakjes niet in het vaste assortiment zitten. 

Cien nagellak is enkel bij de Lidl te koop en kost €2,00 per stuk. Wees er snel bij want op=op!
Het is wel duidelijk, Duitse nagellak blijft naar mijn mening een van de beste soorten nagellak die er is. Na Essence en Catrice, die beiden een favoriet zijn van mij is Cien ook zeker wel een aanrader. Als het namelijk al goed is met dit lakje, dan zal het met de andere kleurtjes ook wel zo zijn. Ja, ik ben onder de indruk en ik heb zomaar het idee dat dit lakje een favoriete ontdekking gaat worden dit jaar. 

P.S. Ook wil ik er nog even bij zeggen dat sommige achtergronden van foto's vrij donker zijn, mintkleurtjes zijn ontzettend lastig te fotograferen waardoor ik de instellingen anders moest doen dan normaal. Dit geldt ook voor de allerlaatste foto waar het groene lijkt te zijn dan in werkelijkheid. De kleur zoals hij wordt weergegeven op de nagels is de werkelijke kleur! (tenminste van de swatches dan).

2 opmerkingen: