zaterdag 15 maart 2014

Review: Maybelline Street Artist

Op een aantal blogs zag ik deze collectie al voorbij komen en na de Brocades-collectie die ik helemaal geweldig vond (vind) was ik ontzettend benieuwd naar de nieuwe collectie van Maybelline Color Show. Daarbij komt ook nog eens kijken dat de lakjes qua prijzen best wel meevallen (€4,- p.s.). Jullie hebben al een Mooie Combinatie-artikel voorbij zien komen met één van de lakjes erin, maar nu zal ik ze allevier, stuk voor stuk aan jullie laten zien en mijn mening vertellen. Alle lakjes zijn geswatched met één laag. Eentje op kale nagels en eentje als topcoat. Als basiskleurtje heb ik voor iedere foto het lakje van Cien gebruikt.Review: Maybelline Street Artist Collectie
Net als de Brocades-collectie, bevat ook deze collectie vier lakjes. Dat vind ik een fijn aantal waardoor je niet direct weer een hoop geld aan kwijt bent. Deze collectie is geïnspireerd door de prachtige Straat artiest creaties, denk daarbij aan Graffiti op de muren of de grote krijt schilderijen op de grond. In eerste instantie dacht ik bij het zien van de collectie 'Mweh' maar na foto's gezien te hebben op internet was ik toch wel benieuwd en nam ik ze allevier mee. De lakjes hebben de volgende namen: 01) Boom Box Black, 02) White Splatter, 03) Urban Vibe en als laatste 04) Alley Attitude. Hmm, de namen vind ik apart en omschrijven op zich wel de collectie maar toch had ik zelf andere namen denk ik gekozen. 


01) Boom Box Black
Boom Box Black is qua kleur denk ik wel de meest opvallende van de vier. Dat komt vooral door de combinatie zwart met geel. Door geel tegenover zwart te zetten, valt het geel ontzettend erg op. Ik moet even wennen aan dit lakje, maar ik vind hem erg bijzonder. Ik vind hem alleen wel wat minder draagbaar dan de rest, juist door de gele glitters erin. Ik weet overigens niet of ik het wel glitters kan noemen. Naar mijn mening kan ik het beter flakies noemen, want ze glinsteren totaal niet. Vanaf nu noem ik ze dus maar flakies. De flakies in de nagellak zijn allemaal verschillend van vorm. Je hebt kleine ronde, grote zeshoekige en zelfs staafvorimige. Deze lak is uniek en zal je zeker niet snel terug vinden in de nagellakwereld. 
Op bovenstaande foto heb ik de lak dus met één laag aangebracht. Ik ben enthousiast over het gemakkelijk verspreiden van de flakies en de enorme variatie. Ik vind dat de lak vele malen mooier tot zijn recht komt op mijn nagels dan in het potje. Hij valt zelfs in het potje een beetje tegen, wat juist jammer is met deze mooie lak. 
Kijk hoe leuk die staat over dit mintlakje! Wat een geweldig leuke en vrolijke combinatie ook. Ja, nu ben ik nog meer fan geworden van dit lakje en ben ik van mening dat de gele kleur die erin verwerkt zit ontzettend mooi past. Ik zou deze zo weer opnieuw kopen. Het verbaast me overigens ook hoe snel de 'glitter'lak droogt en hoe makkelijk hij te verwijderen is. 

02) White Splatter
Dit vind ik de meest bijzondere van de vier. Vooral door de wit met blauwe kleurcombinatie in de lak. Deze lak heeft ook als enige van de vier wél flakies erin zitten en ik vind hem al in het potje geweldig eruit zien. Doordat ik hem al in dit artikel had gebruikt, wist ik al hoe dit lakje eruit zou zien op nagels.
Wat is dit toch een leuk lakje. Ik zou deze al zonder basislak kunnen dragen, er zit genoeg kleur en vrolijkheid in waardoor hij zeer geschikt is voor de warme zonnige dagen.
Ook op dit basiskleurtje vind ik hem er fantastisch uit zien. De kleuren komen mooi tot hun recht, maar schreeuwen niet. Ja ook dit lakje kan ik met harte aan jullie aanbevelen. Sterker nog ik vind dit de meest bijzondere van de vier en de meest opvallende. De naam van de lak vind ik overigens ook wel leuk bedacht. Tussen alle donkere lakken ineens een witte.

03) Urban Vibe
Urban Vibe vind ik wel de meest aparte van de vier. Qua samenstelling is hij net als de rest, maar die oranjekleur snap ik niet helemaal. Al moet ik wel zeggen dat juist dat deze lak geschikt maakt voor Koningsdag (blijf wennen hoor, ben nog steeds geneigd Koninginnedag te zeggen) om je nagels een Edgy-look te geven. 
Op mijn nagels is dit ook dé kleur die het meeste wegvalt, wat ik wel jammer vind. Door de andere lakjes vind ik deze weer een beetje tegenvallen. Dat zal wellicht ook wel kunnen komen door mijn haat/liefde verhouding met oranje. Van allevier de lakjes is dit wel de lak die het beste dekt in één laag en het mooiste verspreidt.
Maar kijk eens hoe mooi dit lakje is over het mintlakje. Ja, zo zou ik hem dan wel weer aan kunnen raden. Dit lakje is zeker mooier op een basislakje dan over je blanke nagels. Als ik het zo zie zou ik hem wellicht wel weer opnieuw kopen (maar dan in de aanbieding ofzo). 

04) Alley Attitude
Alley Attitude is dit het laatste lakje van de vier en naast het tweede lakje is dit mijn favoriet. Hij is zomers maar ook erg winters door de blauwe flakies in de lak. Hierdoor kan de lak het hele jaar door gedragen worden en was ik ontzettend benieuwd naar deze lak op mijn nagels.
En kijk toch eens, wat een plaatje is het. Zie je hoe mooi die blauwe kleur tot zijn recht komt? Hij spreidt de flakies ook erg makkelijk en op deze manier ben ik al helemaal weg van de lak. Ik was echter wel een beetje bang dat de blauwe flakies weg zouden vallen op de mintlak. Tijd om te testen!
Uiteindelijk vond ik dat best wel meevallen. Hoewel die twee kleuren nagenoeg hetzelfde zijn, valt de blauwe flakie-kleur nog steeds op. Ja ook deze is zeker weten weer een aanrader.


Mijn mening: Ja, ook nu ben ik weer helemaal onder de indruk. Ik had niet verwacht dat Maybelline mij nog kon verrassen na de Brocades-collectie, maar ze hebben het gedaan. Ik kan vrijwel geen nadelen ontdekken. De enige die ik zover kan ontdekken is dat de kleurtjes in de potjes niet tot hun recht komen. In tegenstelling, ik zou zo niet snel gekocht hebben. Het kwam eigenlijk pas door de foto's op internet dat ik ze kocht.
Voordelen: betaalbaar, blijven voorlopig in het assortiment, regelmatig kortingen op Maybelline, verrassende dekking, verrassende kleurtjes, snelle droogtijd, makkelijk te verwijderen.
Nadelen: De kleurtjes komen niet helemaal tot hun recht in het potje, op een gegeven moment gaan ze helaas weer op! 


De Maybelline Street Artist collectie is vanaf dit moment te koop in de Kruidvat voor €3,99 per stuk. De lakjes hebben een inhoud van 7ml per lak.
Ja, ook nu heeft Maybelline mijn hart weer gestolen. Dit merk begint langzamer maar zeker tot mijn favorieten te behoren en dat gebeurd niet snel kan ik je verzekeren. De kwaliteit is prima, prijzen zijn redelijk betaalbaar en de kleurtjes van deze collectie zijn ontzettend uniek en mooi. Ik kan de gehele collectie aan iedereen aanraden!

2 opmerkingen:

  1. ik vind ze wel erg mooi :3 lekker feestelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie toppers, over een lichtblauw lakje vind ik ze wel veel leuker!

    BeantwoordenVerwijderen