vrijdag 14 maart 2014

Review: Catrice Luxury Lacquers, Holomania&Glitterama

De reviews blijven nog even doorgaan. Geen zorgen, want ik begin weer aardig up-to-date te raken. Ook zal er nog een Tutorial binnenkort online komen. 
Deze maand ligt er in de winkels een Limited Editie waar iedereen denk ik wel nieuwsgierig naar is: De Luxury Lacquers van Catrice. Deze Limited Editie bevat namelijk enkel nagellakjes. Niet vijf, niet tien nagellakjes, maar 24 nagellakjes. Ik heb er een aantal van meegenomen en een deel daarvan laat ik vandaag aan jullie zien.


Review: Catrice, Luxury Lacquers
Vandaag laat ik jullie de eerste vier zien. In totaal zijn er vier subcategorieën uitgebracht: Holomania, Glitterama, Chameleon en Sandsation. Van de Chameleon collectie heb ik niks mee genomen. Deze vond ik of niet mooi genoeg of had ik al iets wat er op leek. Van de Sandsation collectie heb ik er drie mee genomen, Holomania drie en Glitterama één. Als eerste laat ik drie Holomania lakjes zien en één Glitterama lakje.
De lakjes die jullie op de foto zien zijn: C01) Holo Manolo; C03) Holo In One; C04) Plum Me Up Scotty en als laatste: C03) Glitterama. Alle foto's zijn gemaakt in kunstlicht om zo het Holo-effect het beste naar voren te laten komen.


C01) Holo Manolo
Wat een ontzettend leuke naam en ik was ontzettend benieuwd naar dit lakje. Hij deed me erg denken aan het Gosh - Holographic Hero die wellicht het populairste Holo-lakje ooit is. Het is de beste die ik tot nu toe heb ontdekt, maar niet de goedkoopste. Wist je trouwens dat het ontzettend lastig is om zilvergekleurde holo-lakjes ontzettend lastig zijn te vinden? Ik was dan ook erg benieuwd naar deze lak.
Hmm, de dekking had iets beter gemogen. Naar mijn mening zijn de holo-lakjes die de Hema een tijdje geleden uitbracht beter qua dekking. Het is niet verkeerd na een eerste laag, maar ik ben met Holo-lakjes beter gewend. De lak is trouwens echt ontzettend snel gedroogd (ik denk binnen 2 minuten). 
Een tweede laag maakt het dus beter en egaler. Het zorgt er niet voor dat de lak minder snel droogt, want ook deze tweede laag droogt zeer snel. Het regenboog effect is naar mijn mening het beste te zien in deze lak en ik ben er helemaal verliefd op. Hier kan je een hoop leuke nail arts mee maken! Ja, deze zou ik weer opnieuw kopen.

C03) Holo In One
Ook alweer zo'n leuke naam en zeer toepasselijk bij het kleurtje waar het bij hoort. Als ik denk aan midgetgolven denk ik ook direct aan de groene banen. Het is wel duidelijk waar dit lakje op gebaseerd is. Ik moet ook zeggen dat ik hier het meest benieuwd naar was, want hoe vaak kom je zo'n apart kleurtje tegen? Tijd om te testen dus. De groene kleur was op deze foto was erg lastig vast te leggen.
De dekking van deze lak is fantastisch. Hij droogt iets minder snel dan de vorige lak, maar nog steeds sneller dan de gemiddelde nagellak. Een laag is vrijwel goed genoeg, maar een tweede laag is nog iets beter.
Wat ik wel erg jammer vind aan deze lak is het holo-effect. Deze is iets minder te zien dan bij de bovenstaande lak. Op zich is dat niet heel gek, want zilveren spikkels hebben gewoonweg het meeste regenboog effect. Hoe donkerder de kleur, hoe minder dit effect weergeeft. Ja ook bij dit lakje ben ik onder de indruk en zou ik hem zo weer opnieuw kopen.

C04) Plum Me Up Scotty
Ahhh, Catrice heeft het geweldig gedaan met deze Hololakjes om ze een toepasselijke naam te geven. Echter is deze wel een doordenkertje, vooral als je nog nooit Star Trek hebt gekeken. Dan is het wat lastiger te begrijpen, maar een geweldige woordspeling is ook nu weer van toepassing. Het leek mij een lief lakje voor de komende Lente- en zomerdagen.
Hmmmm, ik ben in tegenstelling tot de andere twee lakjes een beetje teleurgesteld in deze. Hij lijkt namelijk erg op de zilveren lak. Misschien zou het met een tweede laag beter zichtbaar zijn.
Nee helaas, het Lila-effect is zichtbaar op je nagels, maar nauwelijks (op de foto's is het meer lila dan in werkelijkheid). Het lijkt naar mijn mening erg op de eerste lak. Jammer, want ik liet de blauwe lak staan doordat deze erg leek op een andere die ik al had. Had ik die denk ik toch maar mee moeten nemen. Nee, ik ben niet onder de indruk van dit lakje. Helaas pindakaas, deze zou ik niet weer opnieuw kopen.

Dan heb ik nog één lakje van de Glitterama collectie. Ze hebben er dus nog drie, maar deze vond ik het meest aantrekkelijk en het meest bijzonder. Ik zat nog te twijfelen of ik de paarse mee zou nemen, maar deze leek mij het mooist.

C03) Glitterama
Hmm, bummer met de naam bij dit lakje. Niet heel erg speciaal, zeker omdat de ze groep 'Glitterama' heet. Jammer. Het had beter gekund, maar nog steeds ben ik benieuwd naar dit lakje. 
Waauw! Wat een gaaf lakje zeg, die groene glitters zijn ontzettend apart. De lak heeft een doorschijnende groene basis met goudkleurige glitters erin. Heel apart en ik denk wel dat ik een goede keuze gemaakt heb. De lak dekt niet zo goed, maar het zijn glitters dus dat vergeef ik ze voor deze lak.
Ook een tweede laag maakt de dekking er niet geweldig veel beter op. Wel iets beter uiteraard, maar nog niet volledig dekkend. Als je dat wel wil, raad ik je aan of een derde laag aan te brengen of een groene lak er onder te dragen. Het is verder wel echt een prachtige lak en zeer uniek. Ik denk dat deze lak mij het meest verrast heeft van allevier de lakken en misschien dat ik nog terug ga naar de Kruidvat voor een paar Glitterama lakken. Ja, deze kan ik het meest aanbevelen aan jullie.

Mijn mening: Na alle teleurstellende LE's van afgelopen moment ben ik dit weer helemaal vergeten door al deze fantastische lakjes. Het is jammer dat ik me in moest houden, maar ik zou ze zo allemaal gekocht hebben. Hoewel ik van één niet echt onder de indruk bent, vind ik dat niet zo heel erg doordat alle andere lakjes mij wel verrast hebben. 
Voordelen: genoeg keuze, goeie dekking, snelle droogtijd, originele lakjes, lakken prettig en zijn nu tijdelijk voordelig verkrijgbaar.
Nadelen: vooral dat ze niet vaker dit soort lakjes uitbrengen, vrij prijzig als ze niet in de aanbieding zijn, helaas slechts beperkt verkrijbaar.


Luxury Lacquers van Catrice is tijdelijk komende maand verkrijgbaar bij de Kruidvat voor €3,69 per stuk. Op het moment zijn ze verkrijgbaar voor 2 voor €5,- dus wees er snel bij voor ze op zijn!
Ik ben heel erg onder de indruk van deze collectie en ik kan deze lakjes in ieder geval aanbevelen. Het is een beetje jammer dat niet alle kleurtjes origineel zijn, maar de meeste zijn dat wel en ik vind dat Catrice hier zeker goed aangedaan heeft. De volgende review bevat drie Sandsation lakjes. Ik kwam er per toeval achter dat ik eentje dubbel heb gekocht (bummer).

3 opmerkingen: