vrijdag 24 januari 2014

Review: Essence TE, Superheroes (part 1)

Deze maand ligt de nieuwste Trend Editie van Essence in de schappen genaamd 'Superheroes'. Mocht je vorige maand in Duitsland geweest zjin en hem toen al hebben zien liggen, kan dat kloppen. Vaak lopen ze in Duitsland voor en liggen er ook meerdere collecties tegelijk in de winkels (logisch, want daar worden Essence én Catrice geproduceerd). Vandaag heb ik part 1 van de review van Superheroes voor jullie. Je leest het goed, part 1. Er zijn namelijk zoveel dingen op nagelgebied uitgekomen deze editie dat ik het teveel van het goeie vond om alles in één keer te reviewen. Ik heb niet alle glitters aangeschaft, maar wel alle nagellakjes. Kijk of ze de moeite waard zijn om aan te schaffen.


Review: Essence, TE Superheroes (part 1)
In totaal kwamen ze uit met zes lakjes. Ik wist vanaf het begin af aan al dat ik deze collectie helemaal wilde hebben, vanwege de speciale finishes. Iedere lak heeft namelijk zijn eigen superkacht. Erg leuk bedacht. Op instagram las ik al dat vele meiden de collectie in bezit hadden en wilde ik hem ook gelijk halen, alleen lag ik ziek op bed en kon ik net van mijn bed naar de bank lopen. Dus aan vriendlief gevraagd of hij even kon kijken (heerlijk als je vriend precies weet waar je het over hebt) en kocht hij precies wat ik wilde hebben. Ook kreeg ik de blauwe glitters nog cadeau van hem omdat ik zo ziek was, awwww! Superlief. Voor nu review ik de nagellakjes. Op alle foto's draag ik twee lagen, tenzij anders vermeld.
In totaal zijn er bij deze collectie zo'n zes nagellakjes uitgekomen. Ieder nagellakje heeft zijn of haar eigen superkracht en met superkracht bedoel ik een speciaal effect dat toegevoegd is aan de nagellak. Doordat ieder lakje een speciaal effect heeft, maakt dit de nagellakjes stuk voor stuk bijzonder. Ik ben dan ook erg blij dat ik ze allemaal heb weten te bemachtigen! Van links naar rechts zie je de volgende nagellakjes: 1) Fantastic Girl, 2) The Incredible, 3) Power Girl, 4) Super Man! 5) Wonder WOW Man! en 6) The Awesome. 

01) Fantastic Girl; The -Thermo- Effect
'' 'Cause you're Hot and you're Cold, you're yes and you're no''. Hmmm, Je zou bijna zeggen dat deze superkracht van Fantastic Girl is geïnspireerd door de Fantastische Katy Perry. Ik weet natuurlijk niet of dat zo is, maar wat ik wel weet is dat deze lak als superkracht zou moeten hebben dat het bij temperatuur veranderd. Dit veranderen van kleur wordt ook wel genoemd als 'Thermo Effect'. Dit heb ik al eens eerder gezien, kunnen jullie de enorme hype van pas nog herinneren van Casuelle? Thermo-lakjes zijn vaak een hype onder de nagellakwereld, als ze goed werken. Waar ik zelf altijd een beetje bang voor ben is dat ze erg jelly-achtig zijn en daardoor niet goed dekken, dat was bij Casuelle niet zo en zou dat nu ook niet zo zijn? Helaas, wat betreft de dekking heeft Essence er naast geslagen, maar wat een ontzettend leuk effect. Als je het koud hebt dan kleurt het paars en heb je het warm, kleurt het roze. Erg leuk en de naam van het lakje vind ik ook nog leuk bedacht. Dan vergeef ik die dekking wel, want met een tweede laag dekt de lak aardig goed. Ja, zeker een geslaagd en goed uitgevoerde lak. 

02) The Incredible: The -Sand- Effect
And here comes The Amazing, The Fantastic, The Incredible Sandy! De superkracht van The Incredible is niet geïnspireerd door vliegen, laser-ogen of zoals hierboven door temperatuur. Nee, The Incredible zal vast geen zachte nagels hebben met dit Sand-Effect als superkracht. Ik zou niet graag bij die Superheld in de buurt komen! 'The Incredible' heeft een mooie diepe, zeeblauwe kleur en is onmisbaar als je fan bent van het Sand-Effect. Ook bij deze viel de dekking me behoorlijk tegen en dekte de lak na één laag niet egaal en niet goed, niet goed dekken is niet echt erg. Echter egaal dekken vind ik toch wel belangrijk, want je weet dan nooit hoeveel lagen je nodig hebt voor de volledige dekking. Gelukkig gebruikte ik bij deze lak maar twee lagen. De kleur vind ik erg apart en ik weet niet zo goed wat ik er van moet vinden. Laat ik het zo zeggen, je moet er van houden om hem mooi te vinden. Nu ben ik een Sand-Effect-Fan (woow, zeg dat maar eens tien keer achter elkaar) en moest ik deze natuurlijk wel hebben en voor de prijs kon ik het zeker niet laten liggen. Het effect is overigens goed te voelen.

03) Power Girl: The -Oil Slick- Effect
Ook voor Power Girl moet je oppassen. Voor je het weet lig je in een prachtige paars/blauwe duochrome olievlek. Hoewel ik de superkacht niet ontzettend boeiend vind, vind ik de lak wel boeiend! Van alle lakken is dit mijn favoriet en dekt de lak al ontzettend goed in één laag, een tweede zorgt ervoor dat niks meer doorschijnt. Helaas is de lak lastig te fotograferen, maar kijk eens naar het potje. Daar kan je het mooie duochrome effect ontzettend goed op zien. Ik denk dat ik met alle eerlijkheid kan zeggen dat dit een van de mooiste is die ik heb gezien. Way to go Essence! Dit is duidelijk mijn favoriet van alle zes. 

04) Super, Man!: The -Holo- Effect
Super is het zeker, want met deze superkracht maak jij je vijanden gelijk blind door alle glinsterende glitters in de lak. De lak dekt prima in één laag, een tweede geeft nog meer het 'Wow'-effect. De lak heeft een zilveren basis met veel miniscule holografische glitters. Ik denk dat deze superkacht wel wat voor mij zou zijn, haha.

05) Wonder WOW! Man!: The -Like Liquid Gold- Effect
Vloeibaar goud? Hmm, dat zou nog eens goed van pas kunnen komen in deze wereld. Niet echt een superkracht, maar zou zeker niet onprettig kunnen zijn. Lijkt me ideaal om deze superkracht te hebben. De lak zelf deed me erg denken aan het goudkleurige lakje van de Metal Glam-collectie, maar de dekking valt een beetje tegen. De eerste laag is vrij sheer en bij de tweede laag zie je mijn tips nog goed doorschijnen  Pas bij de derde laag dekte de lak beter. Jammer, want de lak is wel mooi. Zeker als je niet zoveel goudkleurige nagellakjes hebt. Ik weet niet, met deze heb ik niet echt het gevoel dat hij tussen de collectie thuis hoort. Met de kleur is niks mis, maar de lak mist gewoon... iets.

06) The Awesome: The -Galaxy Flakes- Effect
De Sterren aan je zijde als Superheld? Dat moet wel een ongelooflijke superkracht zijn, maar helaas geldt dat niet voor de lak. Ik vind de nagellak zeker bijzonder en de jelly-achtige basis geeft zeker wel iets aparts, iets dat goed bij de collectie past, maar het is niet helemaal mijn ding. Op de tweede foto draag ik hem op de the lak van hierboven en slechts één laag. Dit geeft wel een grappig effect en ook op een donkere basis is deze kleur mooi. Als losstaande glitterlak zou ik hem niet zo snel gebruiken.

Mijn Mening: Ik vind de Trend Editie 'Superheroes' zeker leuk bedacht. Het concept is goed uitgevoerd en je kan zien wat de bedoeling van deze collectie is geweest. Ook vind ik de stikkers met effecten erop geplakt zeker een toegevoegde waarde. Ook zit er genoeg variatie in de collectie en is er voor ieder wat wils. Wat dat betreft zou ik vaker van dit soort collecties willen zien. Wat ik alleen erg jammer vind is de kwaliteit. De kwaliteit van de lakjes vind ik hier en daar nog een beetje tegenvallen, jammer want als de dekking overal goed was geweest. Was dit echt de beste collectie ooit geweest. Toch heb ik er geen spijt van dat ik ze allemaal heb gekocht. Als je er een mist bij deze collectie, vind ik het jammer. Gelukkig geldt dat niet voor mij.
Voordelen: goedkoop, gemakkelijk verkrijgbaar, zeer origineel bedacht, voor ieder wat wils, fijne applicators, fijne potjes en leuk bedachte 'Superkrachten'.
Nadelen: slechts tijdelijk verkrijgbaar, ontzettend populair waardoor je er op tijd bij moest zijn ze allemaal in bezit te hebben, de kwaliteit valt hier en daar een beetje tegen.


Essence Trend Editie 'Superheroes' is deze maand verkrijgbaar bij de Kruidvat en Trekpleister voor€1,89 per nagellakje. Wees er snel bij, wnat op=op!
Als het aan de kwaliteit had gelegen, wist ik niet of ik alle lakjes had willen hebben. Echter zoals ik al zei, vind ik dat het voor deze collectie geldt dat je ze gewoon allemaal moét hebben. De collectie is goed uitgevoerd en de lakken zijn zeer betaalbaar. Als je de mogelijkheid hebt om nog wat lakken aan te schaffen zou ik dat zeker doen, want de collectie vind ik zo leuk en goed uitgevoerd dat de kwaliteit mij eigenlijk niet meer zo interesseert. Ja, zeker een aanrader deze collectie.

3 opmerkingen:

  1. Ik vind alle lakjes echt geweldig! Ik hou van deze Limited edition! hihi
    Liefs,

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb ze niet allemaal. Als de kwaliteit iets beter was, dan was het helemaal een geweldige collectie! Het is wel echt heel leuk bedacht door Essence!

    BeantwoordenVerwijderen