woensdag 8 januari 2014

Review: Essence TE, Metal Glam

Deze review wil ik al een hele tijd plaatsen, maar door drukte kwam het er iedere keer niet van. Ik ben me er van bewust dat de volgende Trend Editie al in de winkel ligt (ja deze review komt wel op tijd), maar toch zeker de moeite waard jullie te laten zien wat ik van deze lakjes vind.


Review: Essence TE, Metal Glam
Inmiddels is Superheroes (de huigde Trend Editie) al in de winkels, maar ik wilde toch graag deze nog reviewen. Deze collectie is vooral gebaseerd op de metallic finishes die erg populair zijn dit jaar en als klapper op de vuurpijl een nagellak die geïnspireerd is op 'Man With The Golden Gun' van O.P.I heeft Essence een budgetversie uitgebracht. Ik vond de nagellakjes zoooo mooi dat ik besloten heb ze allemaal mee te nemen. Ze kosten €1,89 per stuk en hebben een inhoud van 8ml. De volgende lakjes zitten in deze collectie: 1) 01: Steel-ing The Scene; 2) 02: Petal To metal; 3) 03: Glamour Girls; 4) 04: Gold Digger.
Zoals ik al eens eerder heb gezegd, ben ik niet zo'n fan van Metallic nagellakjes. Deze finish moet mij echt omver blazen wil ik het nagellakje mooi vinden en dat heb ik niet snel. Dat komt vaak doordat het erg streperig is en/of niet vaak goed dekt. Ik was dan ook erg benieuwd of deze collectie mij op andere gedachten zou brengen.  Tijd om de collectie uit te testen. Ik begon met Steel-Ing The Scene. 
Dit vind ik een zeer aparte kleur. Het is een bronsachtig goudkleurige nagellak. Een kleur die ik nog niet eerder in mijn stash heb en dat zegt al genoeg. Ik merkte al gelijk op dat de dekking zeer goed is van deze lak. Hij dekt vol-le-dig in één laag! Daar ben ik niet alleen van onder de indruk bij deze kleur, nee ik vind de kleur ook echt super en is zeker uniek. De lak is ook niet te streperig en ik heb er eigenlijk niks op aan te merken. Op de linkerfoto draag ik één laag en op de rechterfoto twee lagen. Deze lak is zeker een aanrader!
Van de lakjes met de metallicfinish vind ik deze het meest uniek! Het voordeel aan deze lak, je ziet de strepen nauwelijks zitten en de kleur is heel uniek. Dit is namelijk een zachte, hele zachte lila kleur. Erg mooi en dekt volledig in een laag, op de rechterfoto zie je dat hij net iets mooier is met twee lagen. Petal To The Metal is mijn favoriet van de vier metalliclakken en de naam vind ik ook erg leuk bedacht.
Glamour Girls vond ik persoonlijk de lastigste kleur om te fotograferen. Telkens neigde hij eerder naar zilver dan naar lichtgroen, want dat is wat voor kleur hij daadwerkelijk heeft. De linkerfoto komt het meest in de buurt van de werkelijke kleur. Deze lak heeft op zich ook voldoende aan één laag, maar een tweede is bij deze zeker mooier. Op zich vind ik dit ook wel een mooie kleur, maar best wel apart. Toch is het in deze collectie een goeie keuze geweest.
Gold Digger was wat mij betreft de grootste ramp om te fotograferen en naar mijn mening het minst mooie lakje van de vier. Deze kleur is vrij lastig te fotograferen doordat hij allerlei kleuren heeft. Eigenlijk zou je deze lak als een combinatie kunnen zien van beiden foto's en dan iets meer oranje. Nee, deze vind ik helaas niet zo geslaagd.
En dan natuurlijk de lak waar het deze collectie om ging. Vele meiden vroegen zich af of het een dupe zou zijn van 'Man With The Golden Gun' van O.P.I. dat echt bladgoud bevat. Voor zover ik weet, is dit zeker een goeie dupe. Ik heb de lak van O.P.I. zelf niet, maar voor zover ik de foto's heb gezien lijkt deze lak er er zeker wel op. Deze is alleen iets meer geel dan goud. Dit is de Gold Topper van de 'Metal Glam'-collectie. 


Mijn mening: Voor het eerst sinds een tijdje was ik echt weer eens omver geblazen door Essence over een Trend Editie. Op zich vind ik de Metallic lakken erg fijn, maar als ze niet zo goedkoop waren geweest had ik ze denk ik over geslagen (op Petal To The Metal na, die is zooo mooi!). Ze zijn vrij streperig, maar dat kan je bijna niet voorkomen met Metallicfinishes. Ze zijn goed te gebruiken voor Stamping Nail Art.
Voordelen: Goedkoop, waren zeer gemakkelijk te vinden, originele kleuren, goeie dekking, op zich fijn aan te brengen voor metallic nagellakjes, drogen zeer snel.
Nadelen: Helaas slechts Limited verkrijgbaar, de Gold Topper as in No-Time uitverkocht, vrij streperig, lastig vast te leggen op camera.


Metal Glam was een Trend Editie en slechts tijdelijk verkrijgbaar in de Kruidvat voor €1,89 en de topper voor €1,99.
Over het algemeen een zeer mooie collectie die zeker de moeite waard is geweest en waar ik maar al te graag mijn geld aan heb uit gegeven. Wat is jouw mening over deze collectie.

3 opmerkingen:

 1. Ik heb alleen de gold topper, ben daar erg blij mee.xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben dol op metallic lakken en ook op deze LE!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het echt hele mooie lakjes, kijken of ik ze nog met korting kan scoren :)
  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen