donderdag 26 december 2013

Review: Maybelline Color Show Brocades 4x

Het heeft even geduurd, maar daar ben ik dan eindelijk weer! Door de drukte van afgelopen twee weken ben ik vrij weinig toegekomen aan het bloggen. Gelukkig heb ik nu wel weer de tijd gevonden om een review te maken van de Maybelline Brocades die jullie al een aantal keer voorbij hebben zien komen op instagram (volg mij op @myfantasticnails) en die ik ook gedragen heb tijdens de eerste Kerstdag. Ik ben ontzettend fan van deze leuke (en betaalbare) nagellakjes en zijn wat mij betreft dé lakjes van deze periode, mits je van glitters houdt natuurlijk!


Review: Maybelline Color Show Brocades 4x
In totaal zijn er vier uitgebracht. Maybelline heeft gekozen voor typische Kerstkleuren, maar toch net een tikkeltje anders. Ze zijn afkomstig uit de Color Show collectie en daardoor kosten ze €3,99 per stuk. Ik heb ze allevier aangeschaft toen ze 1+1 gratis waren, dat betekent slechts €1,99 per stuk. Daarvoor kon ik ze natuurlijk niet laten liggen, want zeg nou zelf ik en glitterlakjes laten liggen in de winkel? Nee, dat zal niet snel voorkomen. De namen van de lakjes zijn: 1) 219, Foil Flash; 2) 220, Knitted Gold; 3) 222, Beaming Blue en 4) 224, Rosy Rosettes.

Ik moet zeggen dat ik het uiterlijk van de Color Show nagellakjes altijd erg leuk vind ogen, het is vrij standaard maar toch ook weer niet. Wat dat betreft vind ik het wel fijn dat ze hiervoor gekozen hebben. Ook zal het, doordat het wat standaard oogt, hierdoor al goedkoper zijn. Ze zijn snel en makkelijk te herkennen. Verder hebben ze allemaal een inhoud van 7ml en kosten ze dus €3,99 per stuk (normaal gesproken). Speciaal voor de Feestdagen zijn ze uitgekomen met een lijn genaamd Brocades en zitten vol met glittertjes. In totaal zijn het vier verschillende kleuren en zit er voor iedereen wel wat leuks tussen. Tijd om deze lakjes te reviewen dus!  Voor alle foto's geldt dat ze op de linkerfoto één laag hebben op de rechterfoto twee lagen. Ze zijn allebei in daglicht gemaakt omdat ze zo het mooiste tot hun recht komen. Ook heb ik ze zonder basiskleur aangebracht, omdat ze met twee lagen prima te dragen zijn zonder basiskleur.

219, Foil Flash
Als eerste heb ik deze lak voor jullie. Dit is de meest 'simpele' van de vier. Deze heeft een zilveren  kleur als hoofdkleur en net als alle vier de lakjes bevat deze miniscule glitters en wat grovere glitters, deze grovere glitters zijn wat minder aanwezig en daardoor iets minder goed te verspreiden over de nagel. Alle vier de lakjes hebben iets wat ze speciaal maken en ze onderscheiden van de 'gewone' Kerstlakjes. Ze hebben namelijk alle vier een super mooie, glanzende en glinsterende Goudkleurige ondertoon. Dit heeft Maybelline heel goed gekozen, hierdoor kan je je ogen niet afhouden van de lakjes. Bij de een is dit beter te zien dan bij de ander. Op de foto's is het lastig te zien, maar als je goed kijkt zie je ze wel zitten. Deze dekt in twee lagen volledig en is zeker leuk voor degene die meer houden van de basic Kerstkleuren.
220, Knitted Gold
Ik denk dat ik dit de meest bijzondere van de vier vind. Hoewel de eerste laag vrij sheer is, dekt hij perfect bij een tweede laag. De goudkleurige ondertoon is hier duidelijk zichtbaar. Deze heeft zelfs een beetje een rosé gouden kleur als ondertoon. Echt super mooi en zeker een uniek kleurtje. De glittervaratie is hetzelfde als de bovenstaande lak, dat geldt trouwens voor alle lakjes. Ook deze is weer heel goed gekozen door Maybelline en zeker voor de meiden die niet zoveel durven, maar toch net iets anders willen dragen op hun nagels dan ze normaal.
222. Beaming Blue
Beaming Blue, de meest opvallende van de vier en totaal anders. De naam is heel toepasselijk en is dan ook zeker goed gekozen. Het enige wat ik raar vind, is dat het van nummer 220 naar 222 gaat. Een beetje vreemd, maar ja. Beaming Blue viel me echter wel een beetje tegen qua dekking. Door de intense kleur had ik verwacht dat hij heel goed zou dekken. In feite doe hij dat ook wel, maar na een laag zie je nog wat 'gaatjes' tussen de lak zitten en dekt hij dus niet egaal. Helaas, maar de kleur is wel erg bijzonder en met een tweede laag is het toch een pareltje. Bij deze zie je de goudkleurige ondertoon het minst.
224, Rosy Rosettes
Rosy Rosettes is de meest klassieke van de vier. Hoewel zilver toch ook vrij Kerstig is, is rood nog iets meer wat past bij de Kerst. Door de goudkleurige ondertoon (die vrij lastig te zien is op de foto's) en de rozige ondertoon (op de foto is hij roziger dan in het echt) is dit zeker een super mooi kleurtje. Ik ben zelf niet zo van de roodkleurige nagellakjes (ik heb ze alleen vaak voor Nail Art), vind ik dit zeker wel een must-have als je van klassiek rood houdt, maar toch je nagels wilt oppimpen door er glittertjes erover heen te doen. Deze dekt vrij goed in één laag, maar een tweede is zeker aan te raden!


Mijn mening:  Ik vind dat deze lakjes absolute must-haves zijn en zijn wat mij betreft dé lakjes voor de feestdagen van dit jaar. Ik denk dat ik met alle eerlijkheid kan zeggen dat ze super origineel zijn en een goeie keuze hebben gemaakt aan kleuren, alhoewel ik een groene kleur erbij ook nog wel mooi had gevonden denk ik. De applicators (de kwastjes) vind ik superfijn, ze zijn niet te dik en brengen zeker prettig aan. Hierdoor verdelen de glitters zich heel gemakkelijk over de nagels. De lakjes drogen snel, hebben niet een al te dikke substantie (wat we vaak wel gewend zijn van glitter nagellak) en zijn ook nog eens betaalbaar. Er zijn wat mij betreft maar twee nadelen aan deze lakjes: ze zijn niet in elke Kruidvat te koop en ze zijn verschrikkelijk lastig eraf te halen. Meer dan dat heb ik niet kunnen ontdekken.
Voordelen: Dekken goed, maar zijn ook als topcoat goed te gebruiken, zeer betaalbaar, originele kleuren, zeer fijne applicators.
Nadelen: Niet in elke Kruidvat verkrijgbaar, verschrikkelijk om van je nagels af te halen.


Maybelline Color Show Brocades zijn te koop bij de grotere Kruidvatfillialen voor €3,99 per stuk.
Ik hoop dat jullie mijn review leuk vonden en mocht je deze lak niet gedragen hebben tijdens Kerst, dan zijn ze natuurlijk ook leuk voor Oud en Nieuw of andere feestdagen! Al met al ben ik zelf zeer tevreden over deze lakjes en heb ik een positieve eerste ervaring met deze lijn van Maybelline. Wat is jouw mening over deze nagellak?

3 opmerkingen:

  1. Wauw ik vind deze lakjes ook echt geweldig mooi :D Super gaaf alleen ik snap precies wat je bedoeld, glitternagellak eraf halen is echt een draaaamaaaa! Daarom draag ik het ook veel minder vaak dan wat ik zou willen!

    Fijne tweede kerstdag, liefs Rosie!
    van Lifebyrosie.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik heb de gouden en de rode en ben daar echt verlieeefd op,xx

    BeantwoordenVerwijderen