zaterdag 7 december 2013

Review: La Femme Kerst lakjes

Het ene na het andere merk is inmiddels al uitgekomen met de Kerstcollecties. De merken die dat nog niet hebben, zullen daar binnenkort ook mee komen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik aan het einde van deze maand ook meestal wel echt blut ben. De Kerstcollecties zijn naar mijn mening vaak de mooiste van het jaar. Vooral door het, vaak, hoge gehalte aan glitters en de leuke variatie aan kleurtjes. Vandaag laat ik vier lakjes zien die ik onlangs bij de Big Bazar kocht voor een heel leuk prijsje. 


Review: La Femme Kerst lakjes
In totaal heb ik de vier (naar mijn mening) mooiste lakjes mee genomen. Ze hadden er meer, maar deze vier vond ik het meest aanspreken en het origineelst. De lakjes die ik meegenomen heb zijn: 1) 89, Electra; 2) 92, Ocean; 3) 93, Fuchsia en 4) 99, Gun Metal. Ze hebben allevier een inhoud van 15ml en kosten bij de Big Bazar €1,00 per stuk. Na deze review laat ik weten of ik ze helemaal HOT vind of helemaal NOT.

Over het merk
Over de oorsprong van dit merk is eigenlijk niet zo veel bekend. La Femme is een zeer budgetvriendelijk cosmetica-merk waarvan de nagellak het meest bekend is. Dit merk is gemakkelijk te vinden bij verschillende winkels. Afhankelijk van de winkels waar je de nagellakjes koopt, kunnen ze variëren van €1,00 tot €2,50. La Femme is onder andere verkrijgbaar in de Kruidvat, Budgetshopper en de Big Bazar. Het is een merk dat je niet snel zien bij bijvoorbeeld een Douglas. La Femme is te herkennen aan de grote (vaak zilveren of zwarte) lange dop en typerende uiterlijk. Voor zover ik weet hebben alle lakken een inhoud van 15ml en zijn ze verkrijgbaar in fel neonkleuren tot cracklekleurtjes tot metallic tot glitter. Er is dus voor ieder wat wils!

Het uiterlijk
Ik moet zeggen dat ik het uiterlijk erg origineel vind. La Femme is makkelijk te herkennen in de winkels, maar ook bijvoorbeeld in je stash. Als je van bovenaf kijkt, zal je al snel je kleurtjes herkennen. De tekst, ingrediënten en alle andere informatie die je wilt weten zijn op een stikker geplakt op het potje. Hierdoor vind ik dit vrij goedkoop ogen, maar ach als je ziet wat je er voor betaald, vind ik dat weer minder erg. Ik heb al eens eerder over La Femme geschreven, maar toen was ik niet mega onder de indruk van het lakje. Dat ik ondertussen ook mooie en leuke lakjes heb gekocht, dat moet natuurlijk ook even laten zien worden.
Zoals ik al zei, heeft La Femme een typerend uiterlijk, hij voelt vrij goedkoop aan en door de stikker is het ook iets goedkoper. Het potje is dan wel weer van glas, waardoor het weer zwaarder aanvoelt en dus weer iets meer luxe er aan toevoegt. Dan heb ik nog een nadeel aan dit merk: de naamgeving. De naamgeving van dit merk is ontzettend slecht te ontdekken. Hoewel alles prima te lezen is door de goudkleurige gedrukte letters op het stikkertje, is de naam zwart gedrukt en in een ander lettertype dan de rest. De naam staat overigens onder de tekst 'nagellak' en is vaak bijna niet te lezen. Gelukkig zijn de nummers wel redelijk te lezen en aan de hand van veel zoeken op internet ben ik eindelijk achter de namen gekomen. Nee, dat is voor mij betreft een absolute misser. Helaas, maar het uiterlijk zegt nog steeds niks over de kwaliteit.
De applicator vind ik vrij stug en smal. Op zich is de breedte bij deze nagellak niet heel erg, maar dan is het wel fijner als je wat soepelere haren had gehad (die makkelijk mee buigen en je nagellak makkelijker doen verspreiden). Nee, La Femme had dus beter mogen nadenken over de applicator en de naamgeving, voor de rest vind ik het er wel oké uitzien.

De Swatches
Uiteraard laat ik van iedere nagellak swatches zien. Ik heb besloten om van ieder kleurtje drie foto's te maken. Eentje zonder kleurtje, dus transparant zoals de kleur echt is. Eentje met een lichte basislak (Essence: Exits On Your Right van een oude TE) en eentje met een donkere basis (Essence: Riot, ook van een oude TE). Van de foto met enkel de lak heb ik een basecoat aangebracht, één laag glitters en géén topcoat. Met de andere foto's heb ik één laag basecoat gebruikt en twee lagen kleurlak, met daarover heen de glitters en ook géén topcoat. Ik was erg benieuwd naar de glitters!
1) 89, Electra
Electra was een van de vier kleurtjes waar ik het meest benieuwd naar ben. Dit is een lak die zeker een leuke diversiteit aan glitters bevat. Zo heb je miniscule zilveren gliters, afgewisseld door grotere grove ronde glitters in een beetje koperachtige kleur en een blauwe kleur. Heel apart en ik was dan ook ontzettend benieuwd. 
Tijdens het aanbrengen van de lak is mij opgevallen dat het lakken makkelijker gaat over een andere lak heen, de nagellak hecht dan beter dus ik raad deze lak aan over een andere lak te dragen. Verder had ik wel erg veel moeite met het verspreiden van de glitters, de basis substantie is vrij stroperig en de concentratie van de glitters is dus juist weer wat minder. Heel jammer, want je moet echt geduld hebben voor deze lak, Terwijl hij ont-zet-tend mooi is! Vooral over de lichte lak vind ik hem heeeel mooi. 
2) 92, Ocean

De naam vind ik van deze lak heel toepasselijk. Dit is een zeeblauwe glitterlak afwisselend met wat groene glitters, deze gloed zie je ook vaak in het water. Vandaar dat ik de lak erg toepasselijk vind. Ik denk dat ik met alle eerlijkheid kan zeggen dat deze lak mij het meest verrast heeft. Hoewel ik deze lak erg mooi vond toen ik hem zag, vond ik hem het minst mooi van de vier (als ik een keuze moest maken), maar op mijn nagels vind ik hem toch zoooo ontzettend mooi! I love it!! Deze lak staat mooi op zowel een lichte als een donkere basis. Wel heb ik (helaas) hiervoor de meeste inhoud moeten gebruiken op de een of andere manier.... heel raar.
3) 93, Fuchsia

Ook bij dit lakje is de naam vanzelfsprekend. Zoals je waarschijnlijk al denkt bij dit lakje is dit een mooie paarse lak. Ik houd altijd wel van diversiteit aan glitters, niet alleen qua kleur maar ook qua vorm. Bij deze lak hoef je daar ook niet over te twijfelen, want de lak heeft het allemaal! Het bevat miniscule microglitters en wat grovere 'hagelslag' glitters (zo noem ik het, want daar vind ik het op lijken, haha!). Om heel eerlijk te zijn lijkt deze lak een beetje op een trend die een tijdje in geweest is, van bijvoorbeeld The Horizon collectie van China Glaze. Deze lak bevat lichte en donkere paarse glitters en vind ik persoonlijk het mooiste over een donkere basis. Op deze manier komen alle glitters in deze lak het mooist tot hun recht.
4) 99, Gun Metal
En als allerlaatste heb ik deze lak voor jullie. Gun Metal blies me echt omver toen ik het lakje zag staan in de winkel en dit was dan ook dé lak waar ik het meest nieuwsgierig naar was. Zou hij net zo mooi zijn op mijn nagels als in het potje? Dat is de lak zeker. Ik kan met alle eerlijkheid zeggen dat dit wel een van de meest unieke glitterlakken is in mijn collectie (en dat zegt heel veel gezien mijn glitterobsessie). Wat een enorme diversiteit aan kleurtjes heeft deze lak. Je ziet groene kleuren, zilveren, rode en en de groene glitters zijn zeer miniscuul en zorgen voor de perfecte basis in deze lak. Deze lak vind ik mooi op zowel een lichte als een donkere kleur.


Mijn Mening: Ik moet zeggen dat ik, in tegenstelling tot de vorige lak die ik gereviewed had, erg onder de indruk ben van deze mooie glitter lakken. Bij deze lakken moet je niet uit gaan van een goeie kwaliteit, want dat is het gewoon niet. De basis substantie is vrij dik en ze spreiden moeilijk. Ook duurt het ontzettend lang eerder ze gedroogd zijn, maar mocht jij daar niet zoveel om geven en de prijs belangrijker vinden. Dan zijn deze lakken zeker geschikt voor jou!
Voordelen: Goedkoop, makkelijk verkrijgbaar, grote hoeveelheid aan inhoud, origineel, leuke diversiteit.
Nadelen: Geen fijne applicator, de naam is ontzettend lastig te lezen en gaat er zeer snel vanaf, het oogt ietwat goedkoop, vrij dikke substantie, droogt langzaam, spreid niet goed.


Al met al is mijn mening vrij verdeeld over deze lakken. Ik vind het op zich niet erg dat glitter lakken wat dikkig zijn en moeite hebben met spreiden, dit is namelijk wat de meeste lakken glitter lakken hebben. Dus met dat in mijn achterhoofd, ben ik eigenlijk best wel tevreden hierover. Wat vind jij van deze glitterlakken?

8 opmerkingen:

 1. Heel toevallig heb ik vandaag gun metal gekocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze zijn wel erg leuk vooral over een lakje heen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goh dit had ik eigenlijk niet verwacht! Ik heb ooit lakjes gehad van La Femme, maar ik was daar niet echt blij mee. Deze zijn heel erg mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie glitterlakjes, vooral de eerste vind ik erg mooi!
  Dat het lakken en verdelen van glitters erg lastig is is wel vaker met dit soort lakjes, ik gebruik ook vaak een sateprikker om het nog te verdelen. Volgens mij jij ook want het ziet er op de foto's heel mooi verdeeld uit ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja klopt, glitterlakken zijn altijd een 'probleem' vaak als je wat goedkopere lakken hebt al helemaal. En ik doe het met een dotting tool, geen sateprikker (ach, komt op hetzelfde neer).

   Verwijderen