vrijdag 9 maart 2012

Nail Art Tutorial: Easy Lace Design

Heel schattig vind ik ze altijd, die Lace Nail Art ontwerpen, maar zelf ben ik er erg slecht in om ze te maken. Dan maak ik de lijntjes niet symmetrisch, of zijn de rondjes te groot en te dik en.... nouja je kent het probleem vast wel. Daarom heb ik voor jullie een heel leuk nieuwtje. Essence heeft bij de nieuwe collectie een aantal leuke vernieuwde dingetjes, zo ook de Nail Art Stickers van Studio Nails. Voorheen had Essence ook al dit soort stickertjes, maar waren ze toch net iets anders. Ik heb het dan over het onderstaande plaatje:
\
Super schattig toch?? Ze kosten €1,99 per setje en er zitten er zo'n twaalf stickertjes in per setje. Dus als je een afwijkende vinger hebt, knoeit etc heb je altijd nog reserve. Erg prettig!!!
Zoals het jullie wel is opgevallen heb ik in de titel gezet: Tutorial, nu vragen jullie je natuurlijk af hoe en wat. Ik kon het niet laten om met deze Lace Designs te gaan werken en heb met behulp van een gradiënt effect een super leuke Nail Art gemaakt (althans dat is mijn mening).

Het Resultaat
De foto is niet super, maar had vrij veel haast toen ik nog erachter kwam dat ik een foto moest maken hihi. Benieuwd naar het ontwerp? Stay tuned:).


Benodigdheden
Voor deze Nail Art heb ik (zoals gewoonlijk) super goedkope Nail Art producten gebruikt. Hieronder staat wat ik gebruikt heb:

1) Basecoat: Essence

2) Kleurlak: HEMA, Long Lasting Diamond

3) Kleurlak: Claire's Cosmetics

4) Kleurlak: NYC, nr 236: Greenwich Village

5) Kleurlak: Essence, nr89: Kiss Me Goodbye

6) Topcoat: Essence (Quick Dry)En verder heb ik ook nog gebruikt:


Dotting Tools
                                   Rhinestones (1mm Silver)               

      

Essence Lace Stickers                     Look Sponges (DA)
                                    
The Tutorial
Zoals ik al heb aangegeven heb ik gebruik gemaakt van het gradiënt Nail Art Effect. Ik zal stap voor stap uitleggen hoe ik dit heb gedaan, ik heb hierbij gebruik gemaakt van de Look sponsjes. Om te beginnen heb ik eerst een basecoat aangebracht en vervolgens het Hema lakje. Dit zou er zo uit moeten komen zien.
Van dit kleurtje zal je uiteindelijk niet veel zien, maar zonder dit kleurtje merk je wel dat je iets mist dus het is wel belangrijk! Vervolgens ben ik met het sponsje als eerste het kleurtje van Claire's gaan gebruiken. Het is echt een meisjes kleur en dit lakje kost zo'n €4,95. Beetje prijzig gezien mijn Low Budget, maar ik moest en zou hem hebben! 
Bij dit kleurtje heb ik het ongeveer tot tweederde van de nagel met de spons, deppend aangebracht en bij het uiteinde meer dan bij het begin.
Ziet er al schattig uit toch? Vervolgens heb ik op dezelfde manier met een sponsje het NYC kleurtje aangebracht, deze tot net iets voor een derde van de nagel. Dit zou het resultaat moeten zijn.
Zoals ik al aangaf zou je nog maar weinig zien van het Hema kleurtje, maar je mist het wel als je het kleurtje niet aanbrengt!  Nadat ik dit heb gedaan heb een stickertje gepakt en deze tot aan de rand van het ontwerp geknipt, dit omdat de nagel in verhouding tot het stickertje vrij lang is. Als je nagels net zolang zijn, kan je het laten zitten!
Toen ik dit gedaan had, heb ik het stickertje geplaatst zoals ik wilde en netjes afgewerkt met een schaar.
Beetje wazige foto links, maar het lukte me niet om hem scherper te maken. Sorry hiervoor!
Als laatste heb ik nog (om het randje een beetje weg te werken) het kleurtje van Essence gebruikt en over de sticker en nagel heen gelakt om zo een gradiënt effect te krijgen. Ook heb ik daarna met een topcoat de nagel gesealed en drie rhinestones van 1mm in het midden van de bloemetjes geplakt! 
Het is jammer dat je het randje nog wel blijft zien, maar als iemand tips heeft om dit weg te werken hoor ik dit graag! Ook valt het niet zo erg op, als je dit op je nagels hebt. 


Dat was het alweer. Ik hoop dat jullie dit een leuk ontwerp vonden en een duidelijke tutorial. See you next time:D.

2 opmerkingen: