maandag 3 december 2012

Nail Art Tutorial: Chrismas

Ik ben helemaal in de stemming als het gaat om Kerst! Hoewel ik mijn kerstboom nog niet heb staan, ben ik wel volop bezig met het maken van leuke ontwerpen van Kerstmis. Hoewel onderstaande nail art niet geheel mijn idee is geweest, heb ik er wel een eigen stijl aan gegeven. Kijken jullie mee?


Nail Art Tutorial: Chrismas
Dit is het resultaat waar ik uiteindelijk op gekomen ben en ik ben er erg tevreden mee! Het is alleen wel jammer om het zilver mooi op de foto te krijgen, dit reflecteert erg door de flits. Hieronder kunnen jullie zien wat ik gebruikt heb.

Benodigdheden:
Qua nagellak heb ik eigenlijk niet zoveel gebruikt. Alle kleuren zijn vrij standaard, maar ik zal toch nog even voor jullie alles op een rijtje zetten. Naast een basecoat heb ik gebruik gemaakt van: 1) Teeez: Free 08, 1) HEMA: mini zilver, 3) Catrice Speed Dry Top Coat. 
De steentjes die ik gebruikt heb maken de nail art pas echt af! Ik heb hierbij gebruik gemaakt van: 1) Rode Rhinestones: 1mm, 2) Goudkleurige mini sterretjes, 3) Zilver en Goudkleurige microbeads, 4) Een dun penseeltje en als laatste 5) een bokkepootje.


The Tutorial
Als eerste beginnen we met het aanbrengen van onze zilveren French Manicure. Dit zorgt voor dat echte Kerstgevoel op je nagels. Ik heb twee laagjes aangebracht met de originele applicator. Dit heb ik gedaan door de applicator op mijn nagel aan te stippen en vervolgens mijn vinger te roteren. Er zijn vele manieren om een French Manicure te doen. Dit heb ik op al mijn nagels gedaan behalve mijn ringvinger. Hier komt straks de Kerstboom.
Met een groene lak (in dit geval van Teeez) die mooi dekt ben ik begonnen met de Kerstboom. Dit heb ik gedaan door een dun penseel te pakken en een Kerstboom te 'tekenen'. Ik ben begonnen met het maken van een streep in het midden van mijn nagel. Dit heb ik gedaan om zo de hoogte van mijn Kerstboom te bepalen én dat deze in het midden zit. Sorry trouwens voor die lelijke witte barstjes in mij nagel, ik heb een paar keer keihard mijn nagel gestoten!
Nu hebben we het midden van onze kerstboom bepaald. Ikzelf vind het altijd erg lastig om uit de losse hand iets te kunnen doen en vind het dan ook fijn om bepaalde punten te hebben waar ik de rest uit haal. Dit heb ik dus ook gedaan en ben ik begonnen met drie horizontale strepen. Eentje aan het einde van mijn nagel, eentje iets onder het midden en eentje daar boven. Alledrie worden ze steeds kleiner.Vervolgens heb ik de rest van de boom vorm gegeven. van buiten naar binnen heb ik strepen gezet. Op deze manier krijg je een echte vorm in je kerstboom! Een leuke manier voor het maken van een eenvoudige kerstboom.
Door de zilveren glitters in dit prachtige lakje krijg je echt zo'n kerstgevoel. Jammer helaas dat dit niet zichtbaar is op de foto's. Nu ben ik begonnen met het in kleuren van de kerstboom. Voordat ik een topcoat hierover heb aangebracht heb ik dit laten drogen en ben ik begonnen met de 'mistletoe'. Ik ben begonnen met het aanbrengen van drie rhinestones in rode kleur. Twee heb ik net op het randje geplaatst van mijn French Manicure en eentje daarnet boven. Vervolgens ben ik begonnen met het maken van korte dunne strepen naar buiten variërend van lengte. Ook heb ik bovenop de kerstboom nog een mooie goudkleurige ster geplakt.
Het toevoegen van details is natuurlijk geheel eigen smaak. Ik vond het wel leuk om wat microbeads toe te voegen als een soort slinger. Als eerste ben ik begonnen met het aanbrengen van de zilveren microbeads. Deze heb ik in een soort driehoekvorm aangebracht en de reden dat ik hier meer van gekozen heb dan de goudkleurige microbeads, is vanwege het feit dat ik al een goudkleurige ster heb gebruikt. Als dit een zilverkleurige ster was geweest, had ik het mooier gevonden als dit andersom was gedaan. Met de achterkant van een bokkenpootje heb ik de kraaltjes op de plek gelegd. 

Eindresultaat


Dat was weer een tutorial van vandaag! Ik hoop dat jullie deze leuk vonden en ik ga proberen wat meer Kerst tutorials te plaatsen. Heb jij al iets bedacht wat je wil dragen voor Kerst?

5 opmerkingen: