dinsdag 30 april 2013

Multireview: kleuren voor Koning(in)nedag!

Nog op zoek naar leuke kleurtjes die je even snel aan kan schaffen voor koniginnedag? Vandaag laat ik jullie in een artikeltje mijn kleurtjes zien die geschikt zijn voor Konging(in)nedag! Dit zijn de kleuren rood,wit,blauw en oranje. Bereid je maar vast voor op een hoop foto's.

Ik laat niet per kleur een foto zien, maar doe ik een aantal verschillende kleurtjes op één foto. Op deze manier voorkomt het om een megaverslag te worden (wat het toch al is, hihi). Per foto zal ik uitereraard, merk, prijs en waar te koop vermelden. In principe heb ik op alle foto's twee lagen gebruikt. Op deze manier krijg je enigszins een impressie van de kwaliteit van de lak.


Rode nagellak
Zelf heb ik niet zoveel rode nagellak, maar dat komt meer doordat ik geen grote fan daarvan ben. Echter met koninginnedag maakt mij dit niet zoveel uit. Vandaar dat ik toch nog een aantal kleurtjes in mijn stash heb.
Op deze foto zie je de volgende lakken: Kiss Nail Art Striper SPA04, Red; H&M Berry Love; H&M Mini, Red. Alle lakken lijken erg op elkaar, behalve die van Kiss. Deze is duidelijk iets donkerder rood. De prijzen zijn als volgt: Kiss, €5,50/€6,00; H&M BL €1,95 en H&M mini set €5,95. Kiss heb ik gekocht bij de DA drogist en H&M spreekt voor zich. De Berry Love versie is volgens mij niet meer verkrijgbaar.

Witte nagellak
En uiteraard heb ik ook witte nagellak in mijn stash zitten. De ene wat mooier van kwaliteit dan de ander. Vandaag laat ik jullie mijn witte lakjes zien.
Van links naar rechts: Color Cosmetics, 10; MAX DNC 57, White; HEMA Mini, 15; 023 China Glaze White On White. De prijzen zijn als volgt: Color Cosmetics: €1,00; MAX: €0,49 of €1,49; HEMA: €2,00; China Glaze €5,95./ Persoonlijk is mijn favoriet van deze vier de witte lak van China Glaze. Echter is op de foto niet goed te zien, maar de kwaliteit is erg prettig (op de foto is ie wat streperig. Dat komt doordat ik inmiddels deze lak al een heeeeelee tijd heb).  Color Cosmetics is verkrijgbaar bij chinese winkels, MAX bij de Action, Hema spreekt voor zich, China Glaze heb ik gekocht via Ebay.com.
Op de tweede foto heb ik van links naar rechts: Catrice: LE Hidden World, C01 White And Seek; HEMA: Long Lasting, 11; Mr Nail polish 15. Mijn favoriete van deze drie is de lak van Mr Nail polish. Deze brengt prettig aan en droogt snel. De prijzen zijn als volgt: Catrice: €2,49 (niet meer verkrijgbaar); HEMA: €2,50 (ook niet meer verkrijgbaar (?)); Mr Nailpolish: €1,00. Catrice was verkrijgbaar bij de Kruidvat, HEMA spreekt voor zich en Mr Nail polish via alecejo.com.
En dan denk je dat je alle witte nagellakes gehad heb, maar kwam je er nog drie tegen die je was vergeten (handig-_-''). Volgorde die ik gebruikt heb: Paris Memories: 234; MAX Long Lasting; MAX Striper, White. Paris memories is duidelijk mijn favoriet van deze drie, dekt niet zo goed. De kwaliteit is wel beter en brengt veel gemakkelijker aan . De prijzen zijn: Paris Memories: €1,00; MAX: €0,49 en de striper gaat per drie €1,49. De lakken zijn verkrijgbaar bij de volgende winkels: Paris Memories is te koop bij o.a. Douglas, MAX alleen te koop bij de Action.

Blauwe nagellak
En om de kleuren van de vlag af te maken heb ik ook nog blauwe nagellak voor jullie op een rijtje gezet. Het is duidelijk dat ik dit een mooie kleur vind ^^. Zet je maar schrap voor de foto's!
Op de eerste foto heb ik de vier donkerste kleuren gebruikt. Ze hebben allemaal minstens twee lagen nodig, behalve degene van het merk Color Cosmetics. Deze dekt perfect in één laag! Woehoe! Van links naar rechts staan er op de foto: MAX DNX 86, Broadway Blue; Miss Sporty 137 (hele oude nagellak); Color Cosmetic 60; HEMA Diamond 07. De prijzen zijn: MAX €0,50; Miss Sporty is niet meer verkrijgbaar; Color Cosmetics €1,00 en HEMA €2,50. Ze zijn allemaal erg donker met een metallic shimmer in de lak, hoewel die van Color Cosmetics toch een tintje zwart er door heeft zitten. Deze heeft ook nog eens een mooie miniscule glitter doorheen zitten. Mijn ultieme favoriet is die van de HEMA, deze dekt wellicht niet in één laag, maar is zoooo mooi door de glitters! Ik hou van de Diamond Collectie!
Op deze foto heb ik kleurtjes die enigszins een beetje lijken op de bovenstaande foto. Vooral degene op mijn ringvinger vind ik erg lijken op die van Color Cosmetics. Ook voor dezelfde prijs. Apart wel mooi! Van links naar rechts heb ik: Catrice LE Cruise Couture, C05 Nautrica; Fairwind Cosmetics Velvet Navy; Nailed by Sleek Oxford 10 Degene van Catrice is niet meer verkrijgbaar, Fairwind Cosmetics enkel in een winkeltje in Luxemburg en Sleek via de online webshop van alicejo.com voor €0,99. (als ik het even uit mijn hoofd wist). De middelste kleur dekt vrijwel in één laag.
Ook nu heb ik nog redelijk donkere blauwe kleuren op mijn nagels, maar wel wat lichter dan bovenstaande foto's. Deze lakjes hebben een paarse ondertoon. Van links naar rechts zie je op de foto: Rimmel London Pro, 425 my Denim; MAX DNC 85 Broadway Blue; Essence TE Ready For Boarding 04 Via Airmail. Mijn persoonlijke favoriet is die van Essence. Deze lijkt zelfs op die van Rimmel London en is een stuk goedkoper, daarnaast dekt hij ook mooier. Helaas is deze niet meer verkrijgbaar in de winkel en die van Rimmel London wel. MAX kost €0,50 en is verkrijgbaar bij de Action. Rimmel London is verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen voor ongeveer €5,95.
Dan komen we aan bij de ena laatste rij van deze reeks lakken. Dit zijn alweer de wat lichtere kleurtjes en persoonlijk vind ik dit soort kleurtjes ook het mooiste. Drie van de vier dekken bijna in één laag en zijn alledrie enigszins in en crèmesubstantie, behalve de eerste die is meer metallic. Van links naar rechts zijn de nagellakken: Paris Memories 289 (nieuw); Catrice LE Coolibri C01 Birds Flying High; Essence TE Vintage District 02 Shopping @ Portebello Road en als laatste Essence Colour&Go 55 Let's Get Lost (oud).
Paris Memories is onder andere te koop bij Douglas voor €0,88. De Limited Editie van Catrice is niet meer verkrijgbaar, die van Essence ook niet maar daar heb je nog kans dat je deze in de uitverkoopbakken vindt in sommige Kruidvat winkels en die van de oude Colour&Go versie vind je al helemaal niet meer.
Mijn favoriet is die van Catrice. Wat de foto niet goed laat zien is dat de kleuren enigszins een groene ondertoon hebben.
Als laatste van alle blauwe lakken hebben we de meest standaard blauwe variant die er is. Mijn favoriet van allevier is die van het merk van 2True Cosmetics. Deze is zo nu en dan verkrijgbaar bij de Kruidvat voor €1,99 per stuk dacht ik . Van links naar rechts heb ik hier voor jullie: Digital Colour Cream F6; Kiko 295; Catrice 400 Blue Cara Ciao; 2True Cosmetics Shade 2. Bijna allemaal dekken ze in twee lagen, behalve de laatste deze is vrijwel dekkend in één laag. Geen van de nagellakken zijn echt meer te koop in de winkels, die van Catrice kan je nog in de uitverkoopbakken vinden van de Kruidvat voor €1,35 als je geluk hebt.

Oranje kleuren
Van oranje heb ik ook niet zoveel, maar toch wilde ik het even aan jullie laten zien, ten slotte hoort Oranje toch echt bij Koniginnedag!
Op de eerste foto zie je van links naar rechts: Catrice LE, Coolibri C04 Exotica; H&M Orange Lane; Digital Colour Cream F18. Geen van de lakken zijn meer te koop. Mijn favoriet, tja die kan ik echt niet kiezen uit deze drie mooie oranje kleurtjes!!!
Als aller allerlaatste heb ik ook nog voor jullie deze vier lakken. Van links naar rechts zijn dit: DA Colour&Shine 004; Essene Multi Dimension; Essence TE SOF 02 On The Bright Side; H&M Mini Orange. Die van de DA is nog te koop voor €2,99 in de DA Drogisterij. Die van de H&M is een set van vijf voor €5,95 (waar de rode lak ook bij zat) en kocht ik via de webshop, de andere lakken zijn niet meer verkrijgbaar. De lakjes zijn wel iets donkerder dan op de foto, maar de camera wilde de kleuren niet helemaal mooi pakken!

Zo dat was een hele klus om te doen en ik hoop dat jullie het een leuke multireview vonden. Welke kleuren ga jij dragen voor konginnedag? Let me know!
P.S. Ja ik weet het, de foto's staan een beetje raar, maar ik had niet echt veel tijd meer om ze goed te doen. Dit ben ik namelijk best wel laat nog aan het maken. Vandaar (dit komt nog wel een keertje goed hoor!)

1 opmerking:

  1. Leuke post! Mooie lakjes heb je!
    Nathalie
    Ps: zou je even voor me willen stemmen in de Esprit Style battle ?

    BeantwoordenVerwijderen