dinsdag 9 april 2013

Nail Art Tutorial: Sugar Stamping Nails

Het zal jullie geen verrassing zijn als ik jullie vertel dat ik een klein beetje verliefd geworden ben op de Sugar Pearls van Catrice. Ik heb al van verschillende merken deze Caviar Beads uitgeprobeerd (denk maar aan Primark, Pupa, Ciaté etc.), maar dit is denk ik wel mijn favoriet! Vandaar dat ik ook aan de slag gegaan ben met een leuke nail art.

Oké, de naam is niet echt heel origineel, maar mijn inspiratie was dan ook ver te zoeken. Deze Nail Art Tutorial is erg eenvoudig te krijgen en blijft goed zitten. Nieuwsgierig? Kijk dan naar de Tutorial.


Nail Art Tutorial: Sugar Stamping Nails
Als ik denk aan zoetigheid, dan denk ik aan roze. De zoetigheid deed me denken aan de Limited Editie van Catrice 'Sugar Shock' en met het idee dat ik weer eens een stamping wilde doen, ben ik wat kleurtjes tevoorschijn gaan halen en ben ik gaan experimenteren. Daaruit kwam bovenstaande resultaat en ik ben echt opslag verliefd! Wat vinden jullie?

Overview: benodigdheden
Om deze nail art te kunnen voltooien, heb je wel een aantal dingen nodig. Dat zal ik voor jullie op een rijtje zetten. Bovenstaande kleurtjes heb ik zelf gekozen, deze kan je (als je wil) variëren van kleur naar eigen keuze. Het volgende heb ik gebruikt: 1) MAX Nail Art Kit: White nailpolish, 2) Catrice LE SpecteculART: C02 Holi Hai, 3) Catrice LE Candy Shock: Sugar Nail Pearls; C01 Cotton Candy. Ook heb ik nog gebruikt 1) Stamper and Scraper, 2) Essence Imageplates, 3) Een dun penseeltje 4) Topcoat naar keuze.


The Tutorial
Nu kan ik me voorstellen dat dit voor een aantal meiden een grote vraag is, hoe doe je dit? Ik zal dit met een aantal eenvoudige stappen aan jullie uit proberen te leggen met behulp van foto's. Als jullie dan alsnog vragen hebben, kunnen jullie deze altijd aan het einde stellen in een berichtje onder aan het artikel. 
We beginnen met het aanbrengen van de basislak. Ik heb hiervoor gekozen om het op deze manier te doen, maar zoals ik al eerder aangaf kan je de kleuren kiezen naar wens. Ik besloot om één accentnagel te doen waar de beads komen en de rest heb ik met witte nagellak gedaan. De nagellak van Catrice dekt in twee lagen (een laag is ook al voldoende) en twee tot drie lagen witte nagellak. Laat dit goed drogen voor je verder gaat met de volgende stap. Het maakt niet uit als je witte nagellak niet volledig dekt, dit zie uiteindelijk niet terug als je er overheen gaat stempelen.
Als eerste heb ik de stempels aangebracht Dit heb ik met dezelfde roze lak gedaan van Catrice. Voor mij geldt eigenlijk de regel: dekt de lak in één laag, dan is deze ook geschikt voor stamping. Zodoende wist ik van te voren dat de kleur goed zou pakken bij het stempelen. Op sommige plekjes merkte ik dat er hier en daar nog wat lak ontbrak en dit heb ik aangevuld met een dun penseeltje.
Als laatste heb ik de beads aangebracht. Dit heb ik gedaan door nog een tweede laag Catrice nagellak aan te brengen en terwijl deze nat is. Doe dit wil in een bakje, op deze manier kan je eventueel lege plekjes nog aanvullen en de rest terug doen.  Breng als laatste nog een topcoat aan over je ontwerp (niet daar waar je de beads aangebracht hebt, op deze manier verkleuren ze namelijk) en je ontwerp is klaar.
Wat ik wel er nog bij moet zeggen, doordat je een witte nagellak gebruikt hebt als basis kan het zijn dat deze kleur door de stamping heen schijnt. Dit geldt eigenlijk altijd wel voor een witte basis! Ook nu heb ik nog een paar foto's voor jullie in petto. Wat vinden jullie van het ontwerp??

Het was alweer even geleden sinds mijn laatste Tutorial, maar ik vind het resultaat wel geslaagd. Wat is jullie mening over de Candy Shock editie en de Essence imageplates? Laat het me weten!

10 opmerkingen: