dinsdag 16 april 2013

Swatch&Review: H&M, Blue (Flitter nail polish) (+Dupes)

Al een paar dagen terug konden jullie kennis maken met mijn nieuwe aanwinst van de H&M. Deze konden jullie al zien bij het artikel Mooie Combinatie van afgelopen week. Dan heb ik het natuurlijk ook de zogenoemde Flitter nagellak. Flitters zijn eigenlijk glitters, maar dan met een andere vorm. Vandaag laat ik jullie een uitgebreide review zien van dit lakje!
De H&M heeft zo nu en dan verrassende cosmetica-producten in het assortiment zitten. Dit geldt ook voor de nagellak. Ik kwam twee ontzettend mooie glitterlakken tegen, maar kon er helaas maar één naar huis nemen en dat was deze.


Swatch: H&M Blue Flitter
Ik wil gelijk over het uiterlijk iets zeggen, dat ik namelijk boven verwachtingen verrast ben! De vorm doet me een beetje denken aan de Ciaté-lakken (wat ik altijd al mooi vond) en de dop voelt wel een beetje goedkoop aan, maar oogt erg mooi. De tekst is mooi op het potje gedrukt, alleen moet je wel goed onder het licht houden om het te kunnen lezen. Dit heeft te maken, doordat de lak vrij donker van substantie is. Ook heeft de lak een inhoud van maar liefst 15ml! Wat behoorlijk veel is, zeker als je kijkt naar de prijs van de lak. Dit was namelijk €3,95. Voor zover was mijn eerste indruk best wel positief. De applicator is wel wat aan de smalle kant en lakt niet echt beste. Jammer!
Dit is hoe de lak eruit ziet na één laag. Ik heb een foto gemaakt zonder flits en met flits. Op deze manier hebben jullie een beetje beeld hoe de lak eruit ziet. Deze prachtige lak heeft een blauwe jelly als basis. Het bevat zilveren 'flitters'. Zoals je ziet, dekt deze totaal niet in één laag. Persoonlijk vind ik het ook niet echt geschikt als gewone laag op je nagels, maar eerder als topcoat. Dat vind ik al sowieso sneller met glitter nagellakjes. 
En zo is het resultaat na een tweede laag. De substantie dekt al sneller en ik vind het er al mooier uitzien dan eerst. Zo vind ik het wel erg mooi! Het heeft een hele aparte uitstraling en is zeker geschikt voor een avondje uit. Als je, net als ik, van aparte nagellakjes houdt. Dan moet je deze zeker in huis halen! Het is echt wel een must-have voor iedereen die van aparte nagellakken houdt. 
Zoals ik al eerder vertelde, heb ik deze uitgeprobeerd bij 'Mooie Combinatie'. Er was echter iemand (Sorry als ik je naam niet meer weet, je weet wel wie ik bedoel!) die mij vertelde dat deze lak ook mooi zou staan op een zwarte basis. Dit heb ik ook uitgeprobeerd. Hiervoor heb ik het bekende lakje van het merk MAX gebruikt, nummer DNC 9 (MAX, is het make-up merk van de Action). Dit is de best dekkende zwarte nagellak ooit en nog eens goedkoop ook! Het is inderdaad een mooie combinatie. Door de lak als basis te gebruiken, zie je de blauwe jelly gloed er door heen. Dit zorgt voor een zeer mooi effect. Onwijs bedankt voor de tip!


Facts:
Merk: H&M
Naam: Blue
Inhoud: 15ml
Prijs: €3,95
Verkrijgbaar bij: H&M
Dekking: 2-3 lagen
Droogtijd: door de jelly basis, wel 5-7 minuten per laag wachten.
Makkelijk aan te brengen: redelijk.
Makkelijk te verwijderen: voor een glitterlak wel.
Glitter/Gloss/Matt: Jelly met flitters doorheen.

Mijn mening: Het is een hele bijzonder nagellak. Zelf houd ik niet zo van jelly substantie, hier heb ik vaak slechte ervaringen mee. Dit zorgt voor de relatief slechte dekking. Ik vind het wel een mooie nagellak met een grote hoeveelheid voor een betaalbare prijs. De applicator is enigszins klein en niet echt geheel soepel.
Voordeel: Aparte kleur met leuke glitters, grote hoeveelheid, betaalbare prijs, leuk uiterlijk.
Nadeel: dekt onregelmatig,  droogt langzaam, brengt niet erg gemakkelijk aan, dop beschadigt snel en voelt goedkoop aan.Lakjes die erop lijken
Ik heb gekeken naar eventuele Dupes. Deze kon ik niet vinden, de enige die er in de buurt kwam was de 'Glitter on Me' van OPI.  Dat betekent dus dat deze erg uniek is!

Hebben jullie ervaring met de nagellakjes van H&M?  Wat vinden jullie van de kwaliteit? Er zitten zo nu en dan zeker aparte lakjes tussen, maar je moet goed kijken! Dit zijn ook vaak limited lakjes en voor een betaalbare prijs. 

7 opmerkingen:

 1. zeker wel mooi over een zwarte lak :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wow, wat een glitter/flitters! Heel mooi.
  Moet nodig eens langs de H&M ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, wat een mooi lakje, ik zag hem laatst al liggen. Maar helaas, ik zit in een no-buy :(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gaaf, vooral over de blauwe lak!
  Me wants :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Op een zwart nagellakje is hij heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Op een zwart lakje is hij heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen