dinsdag 16 oktober 2012

Review: Kiko Nagellak

Vorige week liet ik jullie een shoplog zien met daarbij een klein extraatje. Ik had namelijk een 'klein' cadeautje van mijn zusje gekregen toen ze terug kwam uit Spanje en drie keer raden wat ik had gekregen! Heel veel nagellak van Kiko. Hoe gaaf??? Dit wilde ik natuurlijk wel met jullie delen! Lees verder voor een review.
Kiko nagellak, een super leuk nagellakmerk waar ze redelijk goede kwaliteit nagellak verkopen voor een leuke prijs. De onderstaande lakjes heb ik van mijn zusje uit Spanje gekregen en voor zover ik weet kosten ze €1,50 per stuk. Ik weet niet in welke winkels ze verkrijgbaar zijn, neem anders een kijkje op de officiële website van kiko

Kiko: Nagellak
Zoals je ziet zijn het aardig wat lakjes die ik heb gekregen, ik ga ze stuk voor stuk omschrijven en je kan dan ook een aardig grote hoeveelheid foto's verwachten! 
Op de foto hierboven zie je dus alle lakjes staan die ik ga swatchen. Het eerste wat ik vond van deze lakjes was voor namelijk dat ik ze super leuk eruit vond zien. Ze zien er niet cheap uit, maar zien er strak uit met een mooi design. De dop is ruw en vrij lang, dit zorgt ervoor dat de potjes lekker makkelijk vast te pakken zijn en niet zomaar uit je handen glijden. Ook viel mij de inhoud op, voor een lakje dat €1,50 per stuk kost vind ik een inhoud van 11ml echt heel veel! Ik kon niet wachten om de lakjes uit te proberen en te testen voor jullie. Echter iets wat ik erg jammer vond, is het feit dat ze geen leuke en verassende namen hebben, maar enkel nummers. Jammer! Lees verder voor meer informatie.


NR 295
Nummer 295 is het eerste lakje van de reeks lakken van het merk Kiko dat ik in bezit heb. Het heeft vrij lang geduurd voordat ik alle foto's kon maken, dit komt door verschillende omstandigheden, maar ook doordat het lakje vrij moeilijk op de foto is te krijgen. 
Net als alle andere lakjes die je zal zien heeft dit blauwe lakje een crèmefinisch. Dit is te zien als je een foto maakt, de lichtflits wordt teruggekaatst en je krijgt een wit vlekje op de foto's. Ik vind het een erg mooi lakje, droogt snel en dekt in zeker twee lagen! Ik ben sowieso erg fan van crème lakjes. Ik vind het erg mooi, daarnaast is het gewoon een fris kleurtje om te dragen!

NR 296
Als tweede van de zeven lakjes in mijn collectie heb ik een mooi donkergroen lakje. Dit lakje is erg dekkend en is in een laag gedekt, echter is een tweede laag wel nodig om meer kleur te brengen aan dit lakje. Dit is een wat geschikter kleurtje voor in de winter, het is iets donkerde dan het bovenstaande lakje, maar het is toch wel erg groen en daar houd ik wel van!

NR 331
Paarse nagellak, ik ben er nooit echt een fan van geweest, echter dit kleurtje vind ik zo ontzettend mooi dat ik hem wel vaker ga dragen! Het is een zeer chique en elegant kleurtje, staat neutraal en voor mij is dit de ultieme paarse nagellak. Dekt in twee lagen en droogt vrij snel! 

Nr 338
Dit is ook een prachtig paarse nagellak, een lichtere variant dan de bovenstaande lak. Deze lak heeft drie lagen nodig om te dekken en het duurt ook langer voordat deze droogt. Verder vind ik het een erg mooi lakje en vind ik het ook erg leuk dat ik qua kleur dezelfde lak heb als crakéle nagellak! Kortom ik vind dit een echte aanvulling op mijn collectie. Zeker een kleurtje dat ik nog niet in huis had en waarmee ik erg blij ben! Mijn zusje heeft het goed uitgekozen allemaal, hihi.

NR 385
Het eerste wat mij direct opviel tijdens aan het aanbrengen van de lakjes, dat de kwastjes nogal stug zijn en vrij dik. Hierdoor is het erg lastig in te schatten hoeveel lak je moet gebruiken om een nagel te dekken. Dat gold voor vrijwel alle lakjes. Op de middelste foto zie je de foto zonder flits en rechts met flits. Zonder flits is ie vrij wazig, maar de camera pakte hem niet goed. Dit komt doordat het echte glanslak is en zo'n goeie camera heb ik nou ook weer niet;). Verder dekt deze zeker goed in twee laagjes.

NR 389
Waauw! Was het eerste dat ik dacht bij het zien van dit mooie lakje. Ik was er meteen verliefd op en wilde deze als eerste uitproberen, helaas was mijn blije gedachte gelijk verandert na het feit dat het lakje bij de derde laag nog steeds niet super gedekt was en dat het ook enorm lang duurde voordat dit allemaal gedroogd was, jammer! Ook is deze erg streperig in vergelijkingm et de andere lakjes. Het is een super leuk fris groen lakje en ideaal voor in de lente, misschien de volgende keer een nude-lakje eronder als basis? Ach voor de prijs vind ik het allemaal wel te doen, daarbij heb ik het lakje ook gerkregen!

NR 607
En bij dit lakje zijn wel alweer toegekomen aan het allerlaatste lakje van deze reeks. Het paarse crackéle lakje. Het eerste wat mij opviel was dat dit lakje hetzelfde was als nummer 338. Ik dacht bijna dat mijn zusje twee dezelfde lakjes had gekocht, haha! Wat ik een enorm voordeel aan dit lakje is dat de dop (zoals je zit op bovenstaande foto) gehuld is in een crakéle effect, nee dit is geen stikker of iets dergelijks, maar het dopje zelf. Dit zorgt er gelijk voor dat de op niet mat/ruw is in tegenstelling alle andere lakjes. Wat ik wel een nadeel vind is het feit dat alle Kiko-lakjes vrij lastig aan zijn te brengen. De  applicators van al deze lakjes zijn namelijk vrij dik, stug en niet echt vervormbaar. Hierdoor is het lastig in te schatten hoeveel lak je nodig hebt voor het aanbrengen van de nagellak. Daarnaast is deze crackéle nagellak vrij dik van substantie en brengt het echt lastig aan! Echter het resultaat en de droogtijd daarna maken alles weer helemaal goed!

Facts:
Merk: Kiko
Naam: Kiko Nail Lacquer
Inhoud: 11ml
Prijs: €1,50
Verkrijgbaar bij: deze lakjes zijn in Spanje gekocht, je kan ze ook bestellen via Kiko Cosmetics
Dekking: Variërend, enkele 1-2 lagen, sommige 3
Droogtijd: Ongeveer 3 minuten per laag
Makkelijk te verwijderen: Ja
Makkelijk aan te brengen: Nee. De applicators zijn vrij stug, dik en niet soepel. Hierdoor is het aanbrengen lastiger, daarnaast is de crakéle nagellak vrij dik en is ook dit lastig aanbrengen!
Glitter/Gloss/Matt: Gloss/Crème


Kortom, ik ben erg blij met alle Kiko-lakjes, al vind ik het wel jammer dat de allerlichtste kleuren wat meerdere lagen nodig hebben om te dikken. Ook vind ik de applicators niet erg fijn om mee te werken. Echter ben ik erg tevreden over de kwaliteit en de droogtijd van de nagellak. Daarnaast ben ik ook tevreden over de variatie van kleurtjes en ben ik het meest tevreden over de uiterlijk van de lakjes en de dop. Deze is gewoon onwijs handig doordat het niet zomaar uit je handen glijdt! Daarnaast ziet het er gewoon leuk uit en de prijs/kwaliteit verhouding van deze lakjes (11ml voor €1,50). Wat dat betreft overtreft dit merk Essence bij mij! Wat vinden jullie van dit merk? Hebben jullie er al ervaring mee?

3 opmerkingen:

 1. Mooie lakjes!
  Vooral nummer 331 vind ik erg mooi!
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook mijn favoriet:) Het is echt een heel leuk kleurtje:)

   Verwijderen
 2. Kiko is een leuk merk! Ik heb er 1 lakje van maar er komen er zeker meer bij!

  BeantwoordenVerwijderen