donderdag 4 oktober 2012

Nail Art Tutorial: Dierendag

Vandaag is het de dag om je (huis)dieren extra in het zonnetje te zetten! Het is namelijk dierendag. Houd jij ook zo van dieren? Dan is dit dé ultieme gelegenheid om je nagels super leuk te doen. Het leek mij daarom ook wel leuk jullie mijn Nail Art ontwerp te laten zien aan jullie.
Zelf schrok ik er echt enorm van dat het alweer zo'n lange tijd geleden is dat ik een tutorial heb geplaatst! Ik zal hier op letten en vaker tutorials plaatsen. Ik heb er al heeel wat in mijn hoofd zitten, maar naast mijn school loop ik ook nog twee dagen in de week stage. Ik heb alleen echt op zondag vrij! Ik moet nog allemaal een manier zien te vinden dit te combineren....

Resultaat
Is het niet super schattig? Gecombineerd met een kattenhoofdje en hondenpootjes ben je klaar om te gaan! Hieronder zal ik stap voor stap alles met jullie doornemen.

Overview Producten
Dit zijn de lakjes die ik gebruikt heb voor deze tutorial. Veelal kleurtjes die van elk merk verkrijgbaar zijn, maar zal ze toch nog even benoemen voor jullie. De volgorde is van links naar rechts: Claire's Pink Glitter, Max White Long Lasting, Max Pink Rose, Hema Zwart Mini (ik weet het nummer niet meer, jullie???) en als laatste ook van MAX DNC 24 Pink Passion. 
Hierboven zie je de overige producten die ik gebruikt heb naast de standaard producten zoals remover en watjes. Dit zijn: Catrice Quick Dry High Shine Topcoat, Kleine satéprikkertjes, stempel/scraper in één, imageplate Essence (met dierenprintjes) en verschillende maten dotting tools.


The Tutorial
Met behulp van de onderstaande foto's laat ik jullie de tutorial zien. Met alleen foto's  is het namelijk niet genoeg en heeft het zeker wat uitleg nodig. Lees verder om te weten hoe dit in zijn werking gaat.
Na het aanbrengen van een basecoat breng je twee laagjes roze glitters aan van het lakje van de Claire's die jullie op de bovenstaande foto zien. Elke andere roze glitter is natuurlijk ook leuk! De basislaag is iets wat jij zelf wil. Na het aanbrengen van de basislaag gebruiken we een wit kleurtje. Ik heb gekozen voor het lakje van MAX van de Action. Dit zat samen is een setje met een topcoat en een rozig-lakje in een setje van de Action. Met dit kwastje maken we in het midden een rondje en met een dotting tool of satéprikkertje half ovaal als op de foto. Zoals je ziet is dit nog niet netjes, als dit droog is kan je dit afwerken zoals jij wil!
Met  ditzelfde prikkertje maak je de oortjes van je katje. Deze maak je door hele kleine stippende bewegingen te maken en horizontaal naar boven te werken. Je zorgt er voor dat de buiten kanten van de oortjes recht lopen en de binnenkant met een boogje zoals te zien is op de linkerfoto.
Vervolgens pak je een dotting tool die vrij klein is van formaat met het zwarte lakje van de HEMA (of een ander lakje) en zet je twee zwarte stippen op ooghoogte op juiste formaat, niet te groot en niet klein.
Nu komt het vormgeven van de rest van het gezicht. Misschien zie je het alleen als je goed kijkt naar de linkerfoto, maar nu gaan we het neusje toevoegen. Dit doen we met een dotting tool die kleiner is dan de ogen. Als laatste maken we nog een strikje rechts bovenin. Dit doe je met een satéprikkertje. Doe dit door middel van een stip zetten in het midden en maak dan twee driehoekjes naar beiden zijkanten! Op youtube kan je hiervoor tutorials bekijken. 
Als je het bijgewerkt hebt is het een kwestie van het afwerken van het ontwerp. Ik heb een Essence Stamping plate gebruikt met dierenprintjes waar beiden voetjes op staan. Voor de stampinglak heb ik de lak van MAX gebruikt. Deze zijn vrij dik van substantie en werken prima om mee te stempelen. Dit heb ik op al mijn andere vingers gestempeld zodat alleen mijn ringvingers een katje kregen! Zo heb je van zowel katten als honden iets gecombineerd. Na het stempelen doe je er nog een topcoat over en je ontwerp is klaar!

Eindresultaat

Dit was mijn ontwerp voor dierendag. Ik heb er veel leuke reacties over gehoord en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar jullie mening! Hebben jullie ook iets gedaan vandaag?

10 opmerkingen: