donderdag 11 oktober 2012

Q&A: Nailpolish 2

Een tijdje geleden had ik een artikel geplaatst genaamd Q&A Nailpolish. Hier waren zo veel positieve reacties geplaatst dat ik heb besloten een deel twee te plaatsen. Ten slotte worden er wel veel nagellak/nail art gerelateerde vragen aan mijn gesteld. 

Q&A over nagellak

Vraag 11:
Q: Wat is jouw favoriete webshop en waarom?
A: Ebay, by far! Het betaalt makkelijk en is erg betrouwbaar. Als jij het pakketje niet ontvangen hebt en je meldt dit, dan sturen ze het altijd opnieuw. Soms moet je wel een paar weken wachten op je pakketje, maar het is goede kwaliteit en als je goed zoekt ook goedkoop. Let echter wel op dat je sommige dingen moet bieden en sommige producten direct kan kopen. Ik kies zelf altijd voor direct kopen. Daarnaast moet je ook kijken naar de verzendkosten. Ik vind het overigens ideaal omdat het in dollars betaalt wordt via Paypal en dit wordt van je rekening afgeschreven.

Vraag 12:
Q: Met welke camera maak jij foto's en wat raad jij aan als ik een camera wil kopen?
A: Met een Panasonic DMC- FS10. Vrij goedkope camera (had ik voor nog geen €120,- nieuw aangeschaft twee jaar geleden. Deze is erg goed op het maken van foto's van kleine afstande (Macro dus) en daarbij kan je ook filmen! Ik raad altijd een camera aan met spiegelreflex, zodat je altijd mooie foto's kan maken. Echter kosten deze al gauw meer dan €300,- en vind ik dat vrij duur. Daarnaast is een camera-standaard ook erg handig voor het maken van filmpjes, ook dat is vrij duur als je een goeie wil hebben. Als je een camera gaat zoeken moet je dus goed kijken naar de kwaliteitseisen van je camera en je budget.

Vraag 13:
Q: Konad is erg duur en zelf heb ik het geld er niet voor, nu zijn er heel veel namaakproducten en ik weet niet welke ik moet kiezen. Waar heb jij goede ervaringen mee en waar niet mee?
A: Ik ken je probleem, ik heb heel lang moeten zoeken naar goede kwalitatieve vervangers die ook betaalbaar zijn. Essence heeft tegenwoordige kwalitatief gezien erg goede imageplates. Deze zijn voor nog geen twee euro verkrijgbaar bij de Kruidvat. Daarnaast vind ik Shany Imageplates erg goed en vond ik het youtube filmpje geweldig (waar de link ook naartoe staat vermeld waar ze deze gekocht heeft). Ook ben ik een fan van Dashica Plates die vrij goed en goedkoop zijn. Als laatste hebben we nog de Bundel Monster Plates. Deze zijn wel het bekends van allemaal en iedereen weet ook dat deze plates gewoon goed werken. Persoonlijk ben ik geen fan van de Herôme Plates (die ik zelf heb!) en ook geen fan van de Born Pretty Store Plates.

Vraag 14:
Q: Ik ben op zoek naar een mooie budget holo-lak voor mijn collectie. Ik vind Gosh te duur en OPI en dergelijke al helemaal, wat raad jij aan?
A: Alweer Essence! Op de bovenstaande foto's zie je twee verschillende lakjes van Esssence. Hello Holo en Holo Topping Please, deze lakjes zijn dan ook alleen in de Nail Art Schapen verkrijgbaar. Daarnaast heeft Pupa Milano ook prachtige holo-lakjes in verschillende kleuren. Deze zijn echt te gaaf! Ze kosten wel iets meer dan de Essence lakjes (vanaf €6,00) maar de prijs/kwaliteit verhouding is gewoon prima! Daarnaast ben ik zelf ook op zoek naar de ideale Holographische Topcoat. Hebben julllie tips?

Vraag 15:
Q: Nail Art lijkt me heel gaaf en ik heb al heel wat filmpjes bekeken op Youtube. Echter heb ik geen flauw idee hoe ik moet beginnen en wat ik wel en niet aan moet schaffen, hoe heb jij dit gedaan?
A: Oriëntatie is erg belangrijk. Het is goed om om je heen te kijken naar de merken die beschikbaar zijn en de prijs/kwaliteit verhouding te kijken. Door actief blogs te volgen weet je wat er op dit moment op de markt is en zal je vanzelf in de gaten krijgen wat populair en goed is en wat totaal tegenvalt zodat je niet veel geld uit geeft aan iets dat niet werkt. Daarnaast kan je voor jezelf een lijstje maken met alles wat er allemaal op markt is en wat je wil weten. Bijvoorbeeld als je wil leren hoe je moet Stempelen heb je natuurlijk producten voor nodig, ga ik Konad kopen of Essence? Wil ik een voorbeeldboekje of via Youtube leren? Zo heb ik het ook geleerd!

Vraag 16:
Q: Wat doe jij als je nagellak dik geworden is? Gooi je deze weg of doe je er iets anders mee?
A: Nooit weggooien! Dikke nagellak is perfect te gebruiken bij Stamping Nail Art. Dan moet namelijk de lak dikker zijn zodat deze beter resultaat heeft. Als het topcoat is, gebruik ik deze als lijm voor bijvoorbeeld mijn rhinestones. Daarnaast gebruik ik lege potjes altijd bij DIY's of eigen nagellak maken, noem maar op. Het is natuurlijk niet zo dat je met twintig lakjes moet zitten die dik zijn en bewaard, nee je moet wel degene bewaren waar je wat aan hebt.


Vraag 17:
Q: Ik heb (Essence)Imageplates gehaald, maar het lukt mij niet om te stempelen. Help!
A: Dit kan aan veel dingen liggen. De nagellak kan niet goed zijn (te dik of te vloeibaar), daarnaast zijn sommige plates ook niet allemaal even goed en als laatste kan het liggen aan de Scraper/Stempel die je gebruikt. Een plastic Scraper werkt bijvoorbeeld minder goed dan een metalen Scraper. Koop via Ebay wat verschillende goedkope Scrapers en Stempels en ga testen wat jij fijn vindt om te gebruiken en goed werkt!

Vraag 18:
Q: Marble Manicure, ik vind het geweldig en ik heb het al zo vaak thuis geprobeerd en het lukt iedere keer niet. Als ik filmpjes kijk op youtube zie ik dat ze altijd werken met merken als China Glaze, OPI, Essie en Sally Hansen en nog meer dure onbetaalbare lakjes. Is het echt zo dat je voor deze Manicure dure lakjes moet hebben?
A: Nee! Dat is grote onzin. Dit is een kwestie van expirmenteren. Het gaat erom dat de lak vloeibaar is en niet snel opdroogt in het bakje water. Daarnaast kan het ook liggen aan het feit dat je 'verkeerd' water gebruikt. Zie hier een filmpje dat gemaakt is over de verschillende soorten water die je moet gebruiken en hier een filmpje met allerlei technieken!

Vraag 19:
Q: Mijn nagellak wordt altijd zo snel dik als ik het net gebruikt hebt, wat kan ik hier aan doen om het weer te verdunnen?
A: Ik zelf doe altijd een paar druppels Nagellakremover in mijn nagellak zodat het wat dunner wordt, doe niet te veel want dan lost je nagellak op! Daarnaast zijn er verschillende nagellak verdunners op de markt. Even goed rondkijken!

Vraag 20
Q: Ik wil net beginnen met Nail Art en ik heb al veel producten op de markt gezien. Wat raad jij aan om zeker te hebben?
A: Ik ken je probleem! Het heeft heel lang geduurd voordat ik wist wat er allemaal op de markt is. Naast nagellak, basecoat en topcoat zijn er altijd wat producten die handig zijn om te hebben: (polijst)vijl, dotting tools, penselen, tweezers, glitters, acrylverf, nail art stikkers, rhinestones, striping tape en stripers! Vrijwel alles kan je ook via Ebay kopen!


Zo. weer tien vragen beantwoord die ik vaak krijg. Als jij ook een vraag hebt, kan je die altijd sturen naar: myfantasticnails@gmail.com of een comment plaatsen onder dit bericht! Hebben jullie hier wat aan?

1 opmerking: