dinsdag 23 juli 2013

Getest/Review: BornPrettyStore, Yoghurt Series Nailpolish 009 (+Dupes)

Inmiddels zijn jullie wellicht op de hoogte van de producten die ik ontvangen heb van BornPrettyStore. De eerste review kan je hier lezen en ik was erg onder de indruk. Zou ik dat ook zijn van deze 'Yoghurt'-achtige glitter nagellak? De foto's zagen er erg indrukwekkend uit en ik was benieuwd of het ook zo was in het echt. Vooral was ik benieuwd naar het uiterlijk van het potje, want zo'n soort potje had ik nog niet mijn bezit! 
Toen ik mijn pakketje open maakte haalde ik alle spulletjes eruit en had ik ze een voor een bekeken. Ik was redelijk onder de indruk van deze producten en pas een tijd later had ik echt de tijd om reviews te maken en er beter naar te kijken. Nu had ik de eerste review geplaatst en ik was zeer onder de indruk van deze nagellak, maar toen bekeek ik het tweede nagellakje. Wat zag ik nu? Dit potje leek totaal niet op de potjes die op de website stonden weergegeven. Ook keek ik bij Customer Images (daar kan je zelf foto's van uploaden) en zag ik ook hele andere potjes staan dan die ik had gekregen. Hoe zat dit nou? Ik vond het maar vreemd.


Getest/Review: BPS, Yoghurt Series Nailpolish 009
Toen ik kleurtje 9 bestelde (deze vond ik het meest apart), ging ik er vanuit dat ik een potje zoals hierboven zou binnen krijgen. Helaas was dit toch echt niet het geval. Niet alleen het potje was totaal anders, maar ook de naam van het merk. Ik vond dit maar vreemd, want de kleuren waren wel hetzelfde. Was misschien de fabriek verandert van potje of hadden ze iets aparts gedaan met de potjes? Ik wist het niet. Dit deed mij ertoe zetten een mailtje te sturen met vraag of er toevallig iets fout is gegaan met de levering of dat er iets niet klopte. Op dit moment wacht ik nog steeds op antwoord.
Ook keek ik nog op de website waar je de lak kan bestellen: klik, en merkte ik dat er bij Customer Images, hele andere potjes waren dan die ik had gekregen. Op eentje na, dus ik was echt benieuwd naar het antwoord van BPS. Afijn, omdat ik toch nieuwsgierig was geworden naar dit lakje en de kleur ging ik deze alsnog testen. Na enkele mailtjes die heen en weer zijn gegaan, wist ik binnen twee dagen wat de reden was waarom dit gebeurd was. Volgens de contactpersoon van BPS, heb ik een ander potje gekregen doordat de leverancier op dat moment 'out of stock' was. Ofwel hij had op dat moment niet het merk Cosmiss in bezit en heeft dat BPS niet laten weten. Ofwel, deze fout ligt niet aan BPS, maar aan de leverancier. Dat vond ik erg fijn om te weten en de contactpersoon heeft mij gevraagd of ik alsnog een review wilde schrijven. Natuurlijk ben ik daartoe bereid! De klantvriendelijkheid is overigens erg prettig. Vragen worden zo snel mogelijk behandeld en ze blijven altijd zeer vriendelijk! Zeker een dikke pluspunt!


Algemene Informatie
Op de bovenstaande foto kan je zien hoe daadwerkelijk het potje eruit zag toen ik deze binnenkreeg. Hoe vreemd? Het lijkt totaal niet op de bovenstaande afbeelding (behalve de tekst 'Nail Polish' en dat het een zwarte dop is. Zelfs de inhoud is anders. De inhoud in dit potje is 16ml en op de foto 15ml. De prijs blijft wel hetzelfde: $4.36 (ongeveer €3,32) en is dus lekker betaalbaar. De lak heeft geen naam, maar wel een nummer en in dit geval is dit 009. De naam van dit merk is Kse Ria (voor zover ik dit kan lezen). 
Op de achterkant staat er nog een waarschuwing vermeld (dat het brandbaar is) en dat het na opening 24 maanden houdbaar is. Dat is lekker lang dus! Ook nu was de dop een anti-glij dop. De dop is ruw en zorgt er voor dat het minder snel uit je handen glijdt, al hoewel ik die van Tribal Colours toch nog steeds het fijnste vind! Er zijn overigens tien varianten van kleuren en dus een grote hoeveelheid om uit te kiezen. Altijd goed!


Het Testen
Ik was erg positief bij het zien van de kleur in het echt en de kleur op de foto. Hoewel het uiterlijk van de potjes totaal anders was, was de kleur dat niet en daar werd ik vrolijk van. Ook werd ik vrolijk van het feit dat het een heel apart kleurtje is. Het heeft een groene yoghurt-achtige basis met verschillende varianten en kleuren glitters. Zo heeft het zeshoekige groene glitters, maar ook rosé-gouden en kleine ronde glitters. Erg apart en zoals jullie wel weten, hoe aparter hoe mooier ik het vind. 
Ook in dit geval stonden er geen ingrediënten op het potje, maar kon ik wel het volgende vinden op de website: Eco-Friendly (milieuvriendelijk) en stond erbij vermeld dat het volgende was toegepast bij het verkrijgen van het resultaat zoals weer gegeven op de previewfoto: 1 layer basecoat, 2-3 layers colored polish + top coat. Om zo natuurlijk mogelijk te houden, heb ik besloten geen gebruik te maken van basecoat en topcoat. Voordat ik dit product binnen had gekregen, had mijn contactpersoon me al verteld dat de geur van de lak door veel bloggers als niet prettig wordt ervaren. Ik vertelde haar dat de geur mij niet uit maakt, zolang ik maar nog normaal kan ademhalen! En in dit geval is dat ook zo. De geur is niet overheersend, maar ook niet prettig.
Als laatste keek ik nog naar de applicator. Ik vertelde jullie al dat ik erg enthousiast was over de applicator van de vorige lak, op de stugheid en dikte na. Als je die twee dingen weghaald, krijg je deze fantastische applicator. Dit is serieus een applicator naar wens! Lekker soepel, niet te dun of te dik en de glitters hechten er goed aan zodat deze makkelijk te verspreiden zijn op de nagels. Jeej! 


De Resultaten
Met de informatie in mijn gedachten dat de laag zeker 2-3 lagen nodig heeft en een base- en topcoat op de foto was gebruikt, ging ik er vanuit dat ik minstens 3 lagen nodig zou hebben voor een goede dekking. Het is erg fijn om van te voren al te weten dat je te maken hebt met een lak die niet helemaal perfect dekt na één nagellak. Op deze manier kan je zelf de beslissing nemen om hem wel of niet te bestellen. Afijn, ik ben mijn nagels gaan lakken en ik was erg enthousiast geworden over het aanhechten en blijven zitten van de glitters. De groene kleur dekte (zoals ik verwacht had) erg waardeloos en de substantie was vrij waterig/yoghurt-achtig. Iets dat wel goed klopte met de beschrijving. Hierdoor duurde het drogen ook iets langer dan normaal. Op bovenstaande foto's kan je de resultaten zien na één laag! De dekking is dus minder, maar de glitters zijn goed zichtbaar.
Zoals ik al verteld had, ging ik er vanuit dat dat ik zeker drie lagen nodig zou hebben voor een volledige dekking, omdat ik geen gebruik maakte van een basecoat of topcoat. Vandaar dat ik niet verrast was dat het na de tweede laag nog niet helemaal gedekt was. Bij de derde laag zag het er al veel beter uit (zoals je wellicht kunt zien aan de bovenstaande foto's). Het valt mij erg op dat na de eerste laag de glitters makkelijker blijven zitten, maar dat je deze glitters ook nauwelijks op je nagels voelt! Ik vind dit een onwijs aparte en mooie nagellak. Zelf zou ik het echter als lak over een andere lak dragen, in plaats van als lak zelf. Ik had besloten om de tweede laag niet op foto's te laten zien, omdat dit er voor zou zorgen dat dit artikel erg lang zou worden. Daarnaast zie je weinig verschil!

Facts:
Merk: Kse Ria
Naam: 009 (nummer)
Inhoud: 16ml
Prijs: $4.36
Verkrijgbaar bijBornPrettyStore
Dekking: 3 lagen
Droogtijd: 5-7 minuten per laag, door de yoghurtachtige substantie
Makkelijk aan te brengen: Ja!
Makkelijk te verwijderen: Redelijk, de grotere glitters blijven vaker achter!
Glitter/Gloss/Matt: Yoghurt Glitters
Eindcijfer: 7,5

Mijn mening:  Als je van unieke lakjes houdt die redelijk betaalbaar zijn en waarvan de dekking niet erg uitmaakt, raad ik je dit lakje aan. Ook zijn de verzendkosten gratis. 
Voordeel: Betaalbare prijs, geen verzendkosten, ant-slip/glijd dop, redelijk snelle levering vanuit het buitenland, hele aparte kleuren, zowel als glitterlak als normale lak te gebruiken, glitters nauwelijks voelbaar, applicator is erg fijn!
Nadeel: Dekt niet volledig, geen naam alleen een nummer, uiterlijk en naam merk veranderen wel eens, 
Zou ik dit lakje aanschaffen als ik het zelf zou kopen? JA!

Lakjes die erop lijken
Tegenwoordig beginnen veel lakjes op elkaar te lijken en willen mensen graag de goedkoopste versie hiervan kopen. Vandaar ook dat ik naar vergelijkbare lakjes voor jullie heb gezocht!

Van links naar rechts en van boven naar beneden:
Claire's: (geen naam) (Prijs: €6.50 (een setje), inhoud: 7.5ml, bron: klik)
Innisfree: 83 (Prijs: $7.00, inhoud: 7.5ml, bron: klik)
Modi: 77, Pinky Green (Prijs: 1900 (Koreaans geld, geen idee in euro's), inhoud: , bron: klik)


Zoals je wellicht kunt zien, zijn er enkele kleurtjes die enigszins een beetje lijken op dit lakje. Toch is dit lakje vrij uniek! Uiteindelijk is dat iets wat ik toch erg belangrijk vind. Wat vinden jullie van dit lakje? Zou jij het willen kopen?

1 opmerking: