donderdag 13 februari 2014

Review: Essence TE, Love Letters Stampy Kit

Hoewel ik deel 2 van de Superheroes nog steeds heb klaar liggen voor jullie, leek het mij geschikt om eerst deze review nog te plaatsen speciaal voor Valentijnsdag. Als je namelijk niet weet wat je iemand moet geven waar je van houdt (vriendin, zusje, moeder of iedereen die van nail art houdt). Dan heb ik misschien wel dé oplossing voor jou. Bekijk hier de hele review van dit stampy Kitje.

Review: Essence TE, Love Letters Stampy Kit
Bij de nieuwe Trend Editie van Essence, genaamd 'Love Letters' kwam er een leuk nieuw Stamping Setje. Deze TE is speciaal voor deze maand ontwikkeld voor de verliefde mensjes onder ons. Natuurlijk hoef je niet aan je geliefde per see iets te geven, je kan bijvoorbeeld ook je ouders, je broertje of je zusje iets geven om ze te laten zien hoe erg jij ze waardeert. Misschien heb je zelfs een beste vriend of vriendin aan wie je dat wil laten zien. Voor alle meiden (en misschien ook wel jongens, maar daar ga ik even niet vanuit) heb ik deze review geschreven. Mocht je niet weten wat je wil geven, dan heb ik je misschien na deze review wel overtuigd om dit kitje te kopen. Kijk alleen al hoe schattig de verpakking is, dat is al een cadeautje op zichzelf.

Op de zijkanten van het doosje staat nog wat informatie. Aan de ene kant zie je welke afbeeldingen er in zitten (handig, zo kan je kijken of je de afbeeldingen leuk vindt) en aan de andere kant hoe je het stampy Kitje kan gebruiken.
Op de achterkant zie je ook nog de gebruiksaanwijzing beschreven in verschillende talen (Engels, Duits en Frans). Over het algemeen is dit wel bij elk Stamping Setje wat je koopt van Essence (ze hebben namelijk meerdere in hun vaste collectie). Het enige wat mij heel erg opviel in tegenstelling tot alle andere kitjes, was het feit dat deze aan de zijkant open gemaakt moet worden in plaats van aan de bovenakant. Dat was wel even wennen, waardoor ik bijna de verpakking kapot trok. Oeps!
Als je de inhoud eruit haalt zie je dat alles netjes verpakt is, compact en zeer hygiënisch (zo kan er niemand aan zitten met zíjn of haar vingers). Als je goed kijkt zie je een Stamper en een imageplate, aan de achterkant zit de schraper. Het leuke aan deze stamper en schraper is dat ze zachter van kleur zijn. Normaal zijn ze hardroze. Hoe het er nu uit ziet vind ik het persoonlijk leuker, maar ieder zijn eigen voorkeur. Vergeet niet de plakbandjes aan de zijkanten eraf te halen voordat je alles eruit haalt. 
In de verpakking zitten dus deze imageplate en schraper. De imageplate is van metaal, iets wat ik vaak niet zo fijn vind. Geef mij maar een plastic schraper. Werkt vaak beter en beschadigt de imageplate minder. Mocht je al gelijk aan de slag zijn gegaan en iets opgemerkt hebben aan de schraper, dan klopt dat. De schraper heeft één kant die goed werkt. Dit is namelijk de zachte, minst scherpe kant. De andere kant zal niet werken dus daar kom je snel genoeg achter. Ook bij deze imageplate zit er een doorzichtige folie omheen. Haal deze er eerst af, anders wil het nog niet werken!

Nu weten jullie dus alles wat je moet weten om goed te kunnen stempelen. Als basiskleurtje voor de review gebruik ik de nieuwe Essence lak 'Splash' een mooie duochrome lak die goed dekt in één laag alhoewel ik er toch twee gebruikt heb. Een mooie aanwinst voor deze nieuwe collectie. 
Daarnaast gebruik ik niet de Essence lakken uit de TE, die vond ik niet bijzonder genoeg. Ook had ik al verschillende reviews gelezen dat deze niet perfecte resultaten geven. Een lak waar ik altijd enthousiast over ben met stempelen is de Zwarte lak van de Action genaamd 'Black'. Echt de beste zwarte lak ooit. Tijd voor de review.
De imageplate bevat in totaal 9 afbeeldingen. Dat geldt voor de meeste Essence imageplates. Deze afbeeldingen staan in het teken van Valentijnsdag. Er zitten een aantal 'grote' afbeeldingen op en kleinere, ook met tekst en zonder tekst. Ik ben super benieuwd naar de resultaten. Ik had al een aantal reviews gelezen en verschillende meningen gehoord. De grotere afbeeldingen zouden namelijk niet goed genoeg stempelen, maar dat was alleen met de bijbehorende lakken. Ik gebruik dus nu een totaal andere lak, waardoor het niet aan de lak kan liggen maar het
echt aan de imageplate ligt. 
Dit zijn de resultaten van de imageplate. Ik moet zeggen dat ik behoorlijk onder de indruk ben. Natuurlijk een aantal plaatjes kunnen beter, maar ik ben dik tevreden met de kwaliteit. Er zijn een paar waar ik mijn twijfels over heb of het wel de bedoeling is dat deze afbeeldingen zo zijn, of omdat ze niet goed uitgegrafeerd zijn. Dit zijn vooral het hartje in de cirkels en de tekst 'love' in het hartje. De grotere afbeeldingen stellen mij niet teleur, in tegenstelling tot wat ik eerder gehoord heb. Het ligt er echt aan welke nagellakjes je gebruikt voor deze imageplate. Ja, ik zou deze zo weer kopen. Hoewel de afbeeldingen misschien niet super origineel zijn, is de prijs/kwaliteitverhouding prima en leuk om het als cadeautje te geven.


Sneek Peak: Nail Art
Zoals ik al via instagram beloofd had, zou ik ook hier een nail art van maken. Dit is uiteindelijk het resultaat geworden. Ik vind het leuk om iets totaal anders uit te proberen en niet te voorspelbaar, ik denk wel dat het mij gelukt is om dat te doen. Het is romantisch, maar ook fris en vrolijk voor het hele jaar door.


Mijn Mening: Ja, ik kan best zeggen dat ik tevreden ben over dit setje. De verpakking is leuk gedaan en speciaal aangepast op Valentijnsdag. De kwaliteit is prima, alhoewel het toch ietsjes beter kan. Er is niks mis mee, maar ik ben nóg beter gewend van Essence. Zou ik hem weer kopen? Ja, dat zeker!
Voordelen: Betaalbaar, gemakkelijk verkrijgbaar, genoeg variatie aan afbeeldingen, leuke verpakking, redelijke kwaliteit.
Nadelen: Limited Editie dus zeer beperkt verkrijgbaar, toch wel wat voorspelbare afbeeldingen.


Wat vind jij van dit kitje? Ga jij nog iemand verrassen met Valentijnsdag? Laat het me weten in een bericht onder dit artikel. Oh en natuurlijk wat jij van de nail art vindt.

3 opmerkingen:

 1. Mooi effect! Ik heb verscheidene stempel setjes maar ik krijg het op de 1 of andere manier niet voor elkaar! Misschien ook maar eens proberen met de zwart van de action! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat een leuke nailarts heb je ermee gemaakt! Ik ben helemaal overtuigd, ga hem ook inslaan!
  En mooi blauw lakje van Essence.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wow!
  Deze stempel set ziet er wel geslaagd uit ;)

  Xx Julia

  BeantwoordenVerwijderen