donderdag 6 februari 2014

Review: Collistar Effeto Camaleonte 2x

Wie mij volgt op instagram (@myfantasticnails) weet dat ik een weddenschapje had gewonnen waardoor ik dus of één dure lak mocht uit kiezen of twee 'iets' goedkopere. Ik zeg altijd, hoe meer nagellak hoe beter. Dus kan je al raden waar ik voor ging. Al helemaal toen ik niet kon kiezen uit twee lakjes van Collistar. Vandaag review ik twee lakjes uit de Camaleonte collectie een prachtige duochrome collectie.

Review: Collistar Effetto Camaleonte 2x
Ik ging op zoek naar de collectie en kwam er achter dat deze collectie bestaat uit zes kleurtjes. Drie daarvan bestaan uit blauw/blauw groene tint en drie kleuren bestaande uit een roze tint. Ik heb zelf altijd een zwak voor blauw/blauw groene kleurtjes, dus ook dit keer neigde ik eerder naar deze kleuren dan de andere kleuren. De lakjes die ik gekregen heb zijn: 1) nr632, Ametista Camaleonte en 2) nr633, Azzurro Camaleonte. 

Over het merk
Collistar, wie kent het niet? Collistar is een Italiaans cosmeticamerk dat verkrijgbaar is bij de Parfurmerieën zoals Douglas, Etos en DA. Als je houdt van leuke, betaalbare chiquere nagellakjes dan zit je met Collistar voor een prijs van €7,50 per stuk zeker goed. Voor de een is het veel en voor de ander weinig, maar misschien weet deze review je te overtuigen om ze te halen (of juist te laten liggen). Ikzelf heb dus nog geen ervaring met dit merk, dus was het voor mij tijd om eens kennis te maken hiermee! 

Het uiterlijk

Het eerste wat mij direct opviel aan collistar was het uiterlijk. Het is, in tegenstelling tot vele andere merken, geen standaard uiterlijk. De doppen zijn schuin afgesneden en hebben heel apart uiterlijk. Als je goed kijkt zie je dat de oorspronkelijke dop een goudkleurig uiterlijk met daarover heen een doorzichtige laag. Ik vind dit echt een super mooi effect geven en super origineel. Hier krijgt Collistar grote pluspunten voor. Ook is het mij opgevallen dat de nummer van het lakje ook nog eens aan de bovenkant tussen de twee lagen inzit. Hoe handig? Dit is echt perfect! Zo kan je in je stash zien om welk lakje het gaat en raak je nooit de nummer kwijt.
Verder oogt het potje rustig en chique en betreft de naamgeving kan het voor mij niet beter. Dit hebben ze aan de onderkant gedaan, zoals China Glaze het ook doet. Iets wat ik totaal niet erg vind, want dit vind ik de fijnste manier van naamgeving. 
Als laatste natuurlijk over de applicator.  Ik vind deze erg fijn! Lekker flexible, pakt de nagellak goed en verspreid hem ook goed over de nagels. Ook is de applicator niet de dik, te breed of te smal. Wat mij betreft precies goed.

De Swatches
Beide nagellakjes worden in natuurlijk licht gefotografeerd. Ook laat ik van beide lakjes zien hoe ze in één laag dekken en hoe ze dekken als ze compleet dekkend zijn. Uiteraard vertel ik de droogtijd erbij en wat ik van de kwaliteit vind.
1) nr632, Ametista Camaleonte
Ametista is de eerste die ik voor jullie in huis heb. Bij de naam Ametista denk ik aan een Amethist en bij een Amethist denk ik aan een prachtige duochrome paarse steen. Als je op internet opzoekt hoe een Amethist eruit ziet, merk je dat deze paars van kleur is met een donkerbruine gloed erdoor. Als je kijkt naar het uiterlijk van het flesje, dan zie je dat deze kleuren erg goed met elkaar over een komen. Ook dit is weer goed gedaan. Tijd voor de swatches.
Het was voor mij al gelijk duidelijk dat de nagellak niet zou dekken in één laag, want dat geldt al snel voor duochrome lakjes. Met een tweede laag is de dekking al veel beter. Echter een derde laag maakt het nog net iets mooier. Het duochrome effect is dan namelijk nog meer zichtbaar. Ik ben erg onder de indruk van deze kleur, denk dat dit mijn favoriet van de twee is. De nagellak droogt overigens super snel, dus dat is echt een voordeel.

2) nr 633, Azzurro Camaleonte
Azzurro, wat niet anders betekent dan Hemelsblauw is een prachtige Hemelsblauwe duochrome nagellak. Duidelijk een lichtere variant van de lak hier boven, want je ziet nog steeds een beetje een paarse gloed erdoor. Verder zie je vooral twee kleuren blauw er bovenuit springen. Tijd voor de swatches!
Ook nu heb ik weer hetzelfde gedaan als bovenstaande foto (links eerste laag, rechts meest dekkende laag). Op die manier hoop ik dat jullie een beeld krijgen van de dekking van de lakjes.  Ook deze is vrij sheer. Naar mijn mening zelfs nog meer dan de lak hierboven, wat op zich wel te verwachten is met een zeer lichte duochrome lak. Toch dekt deze naar mijn mening iets beter dan de bovenstaande lak, misschien omdat het allemaal wat minder opvalt. Een super mooie lak! Droogt lekker snel en laat geen strepen achter. Super!

Mijn mening: Ik vind de lakjes prachtig. Ze dekken redelijk goed, drogen snel, laten geen strepen achter en ze zijn allemaal uniek en totaal niet standaard. Heb jij het er voor over om iets meer uit te geven aan nagellak, dan zou ik deze zeker weten in huis halen!
Voordelen: Drogen snel, hebben een mooi effect, lakken zeer prettig, origineel in alle opzichten. Ook nog eens gemakkelijk verkrijgbaar.
Nadelen: Toch wat prijziger, de dekking had nog iets beter gemogen, heel lastig te fotograferen hoe mooi ze zijn.

Collistar Effeto Camaleonte nagellakjes zijn te koop bij de parfumerie zoals Douglas voor €7,50 per stuk. 
Over het algemeen ben ik dik tevreden over deze nagellakjes. Zou ik ze zelf ook kopen? Ja zeker, vooral als ik een kortingsbon of iets dergelijks zou hebben van een van de parfumeriëren. De kwaliteit is prima, de lakjes zijn origineel, handig te herkennen. Kortom, als je van wat originelere lakjes houdt en niet schrikt van iets duurdere merken (zowel, dan zijn deze nóg de moeite waarde) zijn dit zeker weten absolute musthaves. Love them! 

4 opmerkingen: