woensdag 11 april 2012

Review: TE, Essence Fruity

In een eerder berircht liet ik jullie al de preview lezen van de nieuwe Limited Edition van Essence. Via een goede viendin van mij en medeblogger Mia waar ik ook de onderstaande foto vandaan heb gehaald, heb ik te horen gekregen dat deze collectie al in de winkels ligt in Vlaardingen! Geweldig!! Zo snel als ik kon ben ik naar de stad gegaan. Helaas, deze immens populaire collectie was al bijna uitverkocht. Ik kon niet alles meer bemachtigen en ben dus naar een andere kruidvat gegaan (wij hebben maar liefst drie in de stad zitten) en ja hoor, daar hadden ze alles nog! Kijken jullie mee naar de reviews die ik gemaakt heb?


Hoe het schap eruit ziet
Uiteindelijk ben ik naar huis gegaan met vijf verschillende lakjes en de twee topcoats die te koop zijn. Alle lakjes zijn €1,79 per stuk en hebben een inhoud van 10ml wat redelijk veel is voor de prijs. Hieronder zie je een close up van de lakjes die ik heb gekocht.

Close Up
Van elk lakje heb ik voor jullie een leuke swatch gemaakt dus neem vooral een kijkje!!!

Nr01: Banana Joe
 
Banana Joe is het eerste lakje in de hele reeks. De naam is erg leuk en past heel goed bij het potje. Het enige nadeel aan dit kleurtje vind ik zelf, is dat het langzaam droogt en zeker drie tot vier laagjes nodig heeft eerder dat het mooi dekt zoals op de onderstaande foto. De kleur is lichtgeel met een hele mooie shimmer en past totaal bij de lente-kleuren van dit moment. Toen ik de preview van dit lakje zag was ik er niet zo enthousiast over, op de foto lijkt het vrijwel 'nude' te zijn. Dat is het lakje dus totaal niet, valt maar weer mee. Zo blijkt ook dat je niet altijd alleen maar naar foto's moet kijken.
Mooi toch? Zeer tevreden! Nu nog even over het potje. Het eerste wat ik wilde zeggen was dat het me gelijk op viel dat de namen niet op het potje staan. Ik vond het raar, dus ik ging op alle andere potjes kijken en daar staan ze ook niet op. Beetje jammer dit, maar de namen ben ik uiteindelijk te weten gekomen via essence (de officiele website)
Verder wil ik kwijt dat het lakje vrij dun is, dat zorgt er voor dat deze uitermate geschikt is voor de Water Marble, maar veel lagen nodig heeft voor een goede dekkende kleur. Het kwastje lakt erg fijn en in twee banen (voor mijn breedte!) heb ik mijn nagels gelakt. Kortom, het lakje is erg dun en smeert prettig. Mijn mening is een beetje verdeelt over dit lakje.

Nr02: Peach Berry
Peach Berry is het tweede lakje van de hele reeks. In tegenstelling tot de andere lakjes kom deze vrijwel overeen met het preview plaatje. De onderstaande foto's laten zien hoe dit kleurtje eruit ziet op mijn nagels. Ik weet dat de foto's vrij wazig zijn, maar op de een of andere manier wilde mijn mobiel gewoon niet scherp stellen (ik heb van alles geprobeerd, maar het is en blijft maar een Galaxy S2).
Qua eigenschappen lijkt deze erg op de Banana Joe. Erg dun, veel laagjes nodig om dit resultaat te krijgen en bovendien duurt het erg lang voordat deze droogt. Beetje jammer, maar een zeer fris kleurtje en ik vind het een toppertje voor aanvulling van mijn hele nagellakcollectie. Het is zeker weten een kleurtje dat ik nog niet in huis heb!
 
Ook hier is het kwastje weer hetzelfde als bij het bovenstaande potje, lekker breed en smeert erg fijn. Wat ik wel vind bij dit lakje is dat het lang duurde voordat ik bij mijn halve maantje ook nagellak had zitten (alsof alles naar de buitenkant gelakt werd en niet bleef zitten aan de binnenkant). Wat dat betreft is het niet echt geweldig, helaas.

Nr03: Very Cherry
Very cherry, het derde lakje! Leuke namen allemaal he? Essence weet ze in ieder geval goed te verzinnen. Ook dit potje komt goed overeen met de preview foto. Persoonlijk vind ik hem ook erg lijken op lakje nummer vijf, maar deze is in de ondertoon toch wat neutraler en geschikt voor de dames die graag nude kleurtjes willen, met een personal touch! 
In de bovenstaande foto's is te zien hoe het lakje eruit ziet op mijn nagels. Dit lakje is in vrijwel twee lagen helemaal gedekt, droogt snel en is een leuke aanvulling op de collectie.
Net als de andere lakjes is dit lakje erg prettig, vloeibaar en droogt deze zeer snel. Persoonlijk vind ik het een leuke aanvulling op de Fruity collectie, maar ik had het leuker gevonden als ze het een andere kleur hadden gegeven.

Nr04: One Kiwi A Day....
One Kiwie A Day... is het vierde lakje van de collectie en de meest opvallende. Ik denk dat dit mijn favoriete van allemaal is. Bij mij is het namelijk, hoe aparter en opvallender hoe leuker! Dit kleurtje komt vrijwel overeen met de previewfoto en is een echte must-have!
Zien jullie op deze foto's wat ik bedoel? Zeer uniek en de naam en kleur passen perfect bij elkaar. Dit kleurtje is ook in twee laagjes gedekt en droogt vrij snel. Hmm, krijg er spontaan honger van haha!
In tegenstelling tot vrijwel alle andere potjes is deze wat dikker van substantie, maar toch nog steeds prettig om mee te werken!

Nr05: Mashed Berries
Mashed Berries is het vijfde lakje van de serie. Man wat ben ik hier fan van! Dit lakje dekt na een laagje al vrij goed, maar na twee laagjes is het gewoon super!!!! Dit zacht rozige kleurtje doet je dan ook echt denken aan een berry, zeker met de glittertjes die er in zitten. Van de hele collectie is dit een mijn favoriete lakjes. In de onderstaande foto's is ook te zien dat het kleurtje ontzettende lijkt op wat er in het potje zelf zit.  In vergelijking met de foto van Essence, vind ik deze wat roziger uitvallen dan dat je in eerste instantie zou verwachten, ik had meer paars verwacht dan roze.
Zoals ik al zei, lakt het kleurtje echt super! In twee lagen ben je al klaar en deze droogt ook nog eens heel erg snel en tja, wat heb ik er verder nog over te zeggen? Dit lakje is ook vrij dun, maar iets dikker dan het bovenstaande lakje.
 De manier van lakken is hetzelfde als bij de bovenstaande foto, zeer pretty en zeker in twee banen gelakt!


Zo, dit was de review  van alle lakjes van de hele collectie. Ik heb niet de fimo slices gekocht. Ik heb dit besloten omdat ik vond dat ik er al genoeg in huis had. Naast deze lakjes heb ik nog wel twee topcoats gekocht. 

Essence Fruity Topcoats

Deze topcoats heb ik nog niet uitgeprobeerd en dan ik ook van plan om hier een aparte review over te schrijven.


Wat vinden jullie van deze collectie van Essence? Ik vind hem geweldig, ik zou graag horen welke lakjes jullie wel hebben en waarom je de andere niet/wel hebt gekozen. Wat is jouw favoriete lakje? Mocht je nog niks in huis hebben gehaald, dan zou ik zo snel mogelijk naar de Kruidvat/trekpleister rennen en ze inslaan. Deze lakjes zijn immens populair en in no-time uitverkocht!!!

2 opmerkingen:

  1. Ik vind de lakjes niet zo heel speciaal. Ben wel benieuwd naar de geurtopcoat! De namen van de lakjes staan trouwens op de dop! Zie je die sticker met de barcode? Als het goed is staat daarnaast de naam van het lakje!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, dat was dus het rare! Het staat zelfs niet eens op het stickertje...:) heb overal gezocht.... Ik heb ook de topcoats nog niet geprobeerd, binnenkort een review daar over!!:)

      Verwijderen