zaterdag 7 april 2012

Nail Art Tutorial: Fimo Slices

Hello Ladies! Ik weet dat het al een aardig tijdje terug is dat ik een bericht geplaatst hebt. Sorry!!!  Ik heb het nu druk zat en hopelijk zal dit over een paar weken over zijn.
In het vorige bericht liet ik weet dat Essence met een nieuwe Limited Edition aan komt. De Essence Fruity LE. Ook heb ik jullie toen beloofd om een Tutorial te plaatsen hoe je de slices kan toepassen op een hele leuke manier.Resultaat

Ziet het er niet super schattig uit? Ik wed dat jullie vast benieuwd zijn naar de manier hoe ik dit gemaakt heb! Vrees niet, want het is vrij makkelijk om te maken. Enkel moet je er geduld en tijd voor hebben. Stap voor stap zal ik jullie uitleggen wat je moet doen en welke benodigdheden ik gebruikt heb.

Benodigdheden
Voor deze Nail Art heb ik (zoals gewoonlijk) super goedkope producten gebruikt.
De producten die ik gebruikt heb zijn:

1) Basecoat: Essence                               2) Rood: Berry Love (Hema)
          
3) Groen: Neon mini (Hema)                    4) Geel: Wynie (Huang Hua)          
5) Oranje: Nr 46, Wake Up!                     6) Donker groen: Nr 54, Trust in Fashion          
7) Sealing Topcoat: Essence

Verder heb ik ook nog gebruikt:

Dotting Tools                                              Verschillende Fimo
           
                                            Fimo Mesje
                             
Neon Glitters                                               Platte en Waaierbrush
                        


The Tutorial
Zoals ik al eerder aan heb gegeven heb je voor deze tutorial vrij veel geduld en tijd nodig, maar desalniettemin is het erg leuk om deze nail art te maken! 
Als eerste heb ik de Essence basecoat aangebracht om verkleuring te voorkoming (geloof me dames, glitters kunnen echt je nagels verpesten!) en ben ik de kleuren aan gaan brengen op volgorde zoals ik de potjes nagellak genoemd heb (rood, geel, groen, oranje en donkergroen). Voor elk kleurtje heb ik voor het mooie effect twee laagjes gebruikt. Het is belangrijk om dit goed te laten drogen voordat je verder gaat!!! 
 
Na het aanbrengen van de basiskleurtjes heb ik de bijbehorende glitters uitgekozen. De ronde potjes heb ik via Ebay besteld en het buisje dat je op de onderstaande foto ziet heb ik gekocht bij de Action.
Voordat ik de glitter heb aangebracht heb ik twee laagjes van de Essence Sealing Topcoat gebruikt. Dit zorgt ervoor dat ik zeker weet dat de glitter overal zit. Vervolgens heb ik een glazen bakje gepakt en heb ik met behulp van de platte brush de glitter 'opgepakt' en zachtjes tegen aangedrukt. Vervolgens heb ik met een waaierbrush alle losse glittertjes verwijderd. Let wel op dat je, voordat je verder gaat aan de volgende dat je de brushes goed schoonmaakt. De kans is anders vrij groot dat je glittertjes gaat mengen en dat is niet de bedoeling. Hieronder heb ik foto's gemaakt hoe ik dit voor jullie gedaan heb. De brushes heb ik ook via Ebay besteld voor een zeer goedkope prijs.  Het glazen potje is gewoon een potje dat ik toevallig in huis had en zorgt voor het voorkomen van een hele hoop troep en weggooien van glitters....
Na de glitters heb ik nu slechts een laag gebruikt van de Essence Sealing topcoat. Terwijl ik dit heb laten drogen ben ik de fimo slices gaan snijden. De Fimo die ik jullie liet zien heb ik hier gekocht met een bijbehorend mesje. Je kan de slices ook kant-en-klaar kopen en kan je onder andere hier kopen. Zelf ben ik daar niet echt een voorstander van omdat dit vaak prijzig is. Het snijden van een mooi stukje is echt een kwestie van oefening baard kunst. Er zijn twee belangrijke regels die je moet onthouden: 1) Zo dun mogelijk snijden en 2) het mesje zo recht mogelijk houden. Nog maar weinig ervaring met het snijden van Fimo? Dan kan je hier een perfect filmpje bekijken om te zien hoe het moet.
                                                    
Nadat ik overal genoeg stukjes van gesneden heb. Heb ik verschillende kleinere stukjes gesneden. Dit doe je gewoon door een heel stukje te nemen en deze in meerdere delen te splitsen. Dit heeft de meeste tijd nodig van alles! Nadat ik tevreden was met het eindresultaat van de gesneden stukjes fimo heb ik nadat de toplaag van de glitters droog was een extra laagje gebruikt en met behulp van dotting tools heb ik de slices op de topcoat geplakt. Je kan ook in plaats van topcoat nagellijm gebruiken. Tijdens het aanbrengen merk je al gelijk dat je fimo recht is en je nagel rond, waardoor de randjes omhoog gaan staan. Geen zorgen! Met een dotting tool kan je alle randjes terug duwen en is het belangrijk om een wat dikkere topcoat aan te brengen. Plaats de stukjes waar jij ze wil en laat de topcoat drogen. 
Dat is het! Ik heb in dit geval een Nail Art Practice Wheel gebruikt om de tutorial aan jullie te laten zien. Dit heb ik gedaan omdat het anders heel lastig was om foto's te maken met mijn camera. Nail Art Practice Wheels kan je hier kopen!


En wat vinden jullie van dit ontwerp? Makkelijk of te ingewikkeld?? Let Me Know!


      

7 opmerkingen:

 1. wat een leuke nail art !!
  Ik heb ook die femo's moet ze toch maar eens een keertje gaan gebruiken :p
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kan er echt onwijs veel leuke creaties mee maken! Let wel op dat je er maar een paar dagen mee kan werken en niet teveel intensieve dingen moet doen. Ze kunnen snel losraken;)

   Verwijderen
 2. Dankjewel voor je leuke reactie! :D Leuk om te horen! :D
  Wat leuk dit! Alleen vraag ik me altijd af of het wel echt lang blijft zitten of igg een tijdje.. want het kan er zo af toch?

  xLiefs
  Vrolijk Pasen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat ligt er aan. Je moet een goede topcoat gebruiken, dunne plakjes snijden en noem maar op. Ik heb hier de Essence Sealing Topcoat gebruikt en daarmee bleef het zeker drie dagen goed zitten (voor mij al weer veel te lang, ik heb toen alweer iets anders op gedaan hihihi), maar als je bijvoorbeeld een iets duurdere topcoat erop doet (bijvoorbeeld Essie of iets dergelijks) dan blijft het langer zitten, maar ja dan is het niet meer low-budget;)

   Verwijderen
 3. Wauw Sarah! Ziet er weer eens prachtig uit ;)
  Fimo is zooo schattig hihi
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa!! Ben een enorme fan van fimo! Ik ga eens binnenkort weer proberen om een youtube filmpje te maken van deze nail art... bedankt voor je reactie!!!

   Verwijderen
 4. Suuperleuk! Ik heb ze inderdaad ook, maar eigenlijk nooit tijd om er een rustig voor te gaan zitten :(
  Liefs,
  xx

  BeantwoordenVerwijderen