donderdag 30 mei 2013

DIY: Opbergen van nagellak, budgetproof!

Al een lange tijd ben ik op zoek naar een leuke manier om mijn nagellak op te bergen die handig is, mooi is en ook nog eens budgetproof is. Hoewel de eerste twee eisen niet zo moeilijk te combineren zijn, is dat wel met de laatste erbij. Vandaag laat ik jullie een hele leuke DIY zien om je nagellak in op te bergen. Nou is het niet helemaal DIY, maar je doet toch wel een aantal dingen zelf. Nieuwsgierig? Klik dan op 'Lees Meer'.
Zoals jullie inmiddels wel weten is de Action een geliefde winkel van mij. Regelmatig koop ik er nagellakjes en andere beauty dingen voor een zeer voordelig prijsje, die ook nog eens goed werken! (voor reviews, zoek je onder het kopje 'Action' ). Niet alleen kijk ik regelmatig bij de Beauty-afdeling, nee ik kijk ook vaak bij de rest van de winkel om eventuele inspiratie op te doen en toen kwam ik me toch iets leuks tegen! Een heel handig kastje waar je genoeg nagellak in op kon bergen en dat ook nog eens leuk is en goedkoop! Dit moest ik natuurlijk uitproberen, dus met de benodigdheden op zak ben ik naar huis gegaan. 


DIY: Opbergen van nagellak, budgetproof!
Om het eindresultaat nog maar niet te verklappen, heb ik hier alleen een foto van de benodigdheden van deze leuke DIY. Enkele dingen staan er niet op, maar voor deze DIY heb je het volgende nodig:
- Het kastje bij de Action (€5,50 (als ik het goed heb))
- Verf naar keuze (indien je het witte deel ook niet mooi vindt, twee soorten verf) (€1,99 (als ik het goed heb)).
- Penselen in verschillende maten (een grote en een kleine)
- Remover
- Wattenschijfjes
- Slotje naar keuze

Stap 1) Verven
Doordat mijn kamer voornamelijk bestaat uit de kleuren zwart, zilver en wit (op een chique manier), wilde ik deze stijl graag aanhouden. Vandaar dat ik had besloten om het witte deel wit te laten en de kleur van de omlijsting zwart te verven. Ten slotte vond ik deze kleur maar helemaal niks en erg goedkoop overkomen. Daarom besloot ik mijn penselen te voorschijn te halen en te gaan verven! 
Voordat ik ging verven, had ik alle plakjes wel er uit gehaald. Op deze manier voorkom je dat alles er telkens uitvalt als je het kastje draait. Bij het verven heb ik ook de binnenkant en binnenrandjes gedaan. Eerst heb ik met grote stroken en de brede kwast geverfd, de rest heb ik met een dun penseeltje gewerkt. Eventuele foutjes (die op het glas waren gekomen), heb ik weg gewerkt met nagellakremover (werkt prima en beschadigd verder niets!) 

Stap 2) Het slotje (optioneel)
Al snel merkte ik dat het kastje vrij vaak open gaat, iets dat best wel irritant kan zijn bij het opbergen van nagellak. Stel je eens voor, je hebt alles netjes opgeborgen en je stoot tegen het kastje aan. Hierdoor gaat het kastje open en valt alles eruit. Dit wil je natuurlijk voorkomen, dus heb ik een slotje gekocht en deze er op bevestigd. Eventueel kan je ook nog een deurknop bevestigen. Dit doe je echter wel pas nadat de verf gedroogd is!

Stap 3) Het vullen van nagellak
Nadat ik het slotje erop gevestigd had, ben ik het kastje gaan vullen met nagellak. Ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk ben van het aantal lakjes dat er in kan! Zo heb ik gekeken naar de lengte van de lakjes en merkte ik dat lakjes die langer zijn dan NYC, er niet in passen. Dit zijn bijvoorbeeld de lakjes van W7 en China Glaze. Ook merkte ik dat er van de lakjes van het formaat van Catrice gemakkelijk twee voor elkaar pasten. Terwijl twee lakjes van bijvoorbeeld Cleancolour niet gingen door de breedte. Echter kan je bijvoorbeeld wel Cleancolour en een lakje van MAX achter elkaar doen. Er gaan drie lakjes van MAX achter elkaar en van standaard lakjes als HEMA en KIKO gaan er twee van achter elkaar.
Oftewel, je kan goed spelen met de ruimte! Je hebt allerlei mogelijkheden en er passen zeker minstens 60 lakjes in het kastje. Als je alleen maar lakjes van de Action zou gebruiken, zou dit zo rond de 90 zijn. Erg handig dus!

Wat vinden jullie van deze DIY? Wat is jullie manier om je nagellak op te bergen? Heb jij dit zelf gemaakt of gekocht? Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden!!

7 opmerkingen:

 1. Leuk idee!
  131 lakjes, dat word dus al 3 kastjes! en dat gaat niet passen op mijn kamer :( Jammer het was z'n leuk idee!

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee! Ga eens kijken of ze ze hier ook hebben bij de Action :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk zeg! Ik heb zelf al een rek in de vorm van een hart :)

  BeantwoordenVerwijderen