zondag 3 februari 2013

Review&Swatch: Herôme; LE Fancy Sweden, Helsinborg

Soms kom ik een nagellakje tegen van een bepaald merk dat niet budget is, maar zo de moeite waard is om in je stash te hebben dat ik er gewoon niet onderuit kan om er over te schrijven. Dit heb ik bijvoorbeeld met het merk Herôme. Dit merk zullen jullie ongetwijfeld wel een keertje gezien hebben of van gehoord hebben. Herôme heeft een grote collectie aan nagellak en zo nu en dan mooie Limited Editie. Hoewel ik normaal gesproken alleen over echte budget nagellak schrijf, maak ik nu een uitzondering. Ik heb namelijk de eer gekregen om een mooi nagellakje te testen van de nieuwe Limited Editie, Fancy Sweden. Kijken jullie mee?
Herôme heeft zo nu en dan prachtige Limited Edities en dit is er eentje van. Toen ik te horen kreeg dat ik er eentje mocht testen, was ik natuurlijk door het dolle heen. De vraag was alleen, welk kleurtje zou ik krijgen? Over het algemeen vond ik ze erg mooi, maar er was er toch wel eentje waar ik erg nieuwsgierig naar was en laat ik nou net dat ene nagellakje krijgen om te testen. Hoe leuk? Om een idee te krijgen over de Limited Editie zal ik eens een foto aan jullie laten zien.Herôme: LE Fancy Sweden
Deze limited editite bestaat uit zes verschillende kleuren. Uit drie donkere en drie lichte kleuren die allemaal geïnspireerd zijn door Zweden. W.I.C. Betekent overigens: World Inspired Colors, dus de reden van de naam van deze Limited Editie is niet zo gek. Mijn enige nadeel wat ik tot nu toe heb kunnen ontdekken is de prijs: €7,50 per nagellakje vind ik toch wel aan de prijzige kant als je bedenkt dat je er slechts 7ml voor terug krijgt, maar de prijs is het allemaal waard als je ziet wat je er voor terug krijgt. 
De namen van de Limited Editie zijn als volgt: 
- Stockholm
- Gothenburg
- Malmo
- Orebro
- Uppsala
- Helsinborg


Review: NR 214, Helsinborg
Het mooie nagellakje dat ik kreeg om te testen is dit leuke, mooie, dieproze nagellakje. Ik moet zeggen dat ik vele roze nagellakjes heb getest, maar deze zeker tot mijn favorieten behoord. Lees verder voor de hele review.

Het uiterlijk
De nagellakjes van Herôme hebben eigenlijk altijd hetzelfde uiterlijk, rond en met een grote zwarte dop. Op de dop staat de ô op een leuke manier afgebeeld. Dit is wel iets wat herkenbaar is aan de nagellakken van Herôme. Op de achterkant staan de letters vrij klein beschreven en moet je zeker twee keer kijken of je het goed gezien hebt. Wat ik persoonlijk een groot nadeel vond aan de nagellak, is de manier hoe de namen vermeld zijn. Door mijn enthousiasme van het nagellakje had ik direct de nagellak open gedraaid en toen ik ging kijken naar de naam, was de sticker door midden gescheurd doordat deze geplakt zit over de dop en het potje. Hier zouden ze wel wat aan kunnen verbeteren.

De nagellak 
Persoonlijk moest ik erg wennen aan de wat dikkere substantie van deze nagellak. Wat ik wel echt een enorm voordeel vind is de dekking van deze nagellak, het is zo'n goede dekking! (daar lees je straks meer over). Daarnaast vind ik de applicator ook erg fijn om mee te werken. Het is niet te dun, maar werkt wel erg soepel mee en doet gewoon wat het moet doen. Ik kan wel met eerlijkheid zeggen dat het een van de fijnste applicators is die ik heb ontdekt. 

Swatches
Ik weet dat de foto's vrij donker zijn, maar het is een nagellakje dat lastig op de foto's te krijgen is. De ene keer lijkt deze heel roze en de andere keer rood of weer een andere kleur. Het punt is dat het er net tussen inzit. Ikzelf ben echt gelijk verliefd geworden op deze nagellak. Het lakt prettig, droogt snel en blijft zonder topcoat redelijk lang zitten. De nagellakjes hebben een soort gel-look wat ervoor zorgt dat het een klassieke uitstraling weergeeft op je nagels. 
De nagellak dekt eigenlijk perfect in een laag, maar zoals jullie weten doe ik zelf altijd een tweede laag. Helsinborg is een perfecte dieproze nagellak met een crèmefinish. De lak droogt snel al moet ik wel wennen aan de substantie van de nagellak, maar ach wat maakt het uit. Ik ben allang blij dat je niet drie lagen of meer nodig hebt voor een goede dekking.
Daarbij blijft de nagellak ook goed zitten (zelfs zonder topcoat) en is het echt een aanrader.


Facts:
Merk: Herôme
Naam: Fancy Sweden, Helsinborg
Inhoud: 7ml
Prijs: €7,50
Verkrijgbaar bij: drogisterijen als DA, Douglas etc.
Dekking: bij één laag al bijna perfect
Droogtijd: 5-8 minuten
Makkelijk aan te brengen: ja
Makkelijk te verwijderen: ja
Glitter/Gloss/Matt: Crème met shimmers


Mijn mening: Als ik dit lakje niet had gekregen, had ik hem toch wel in huis gehaald. Het is zeker een mooi lakje om in huis te hebben. Daarnaast vind ik ze ook altijd wel makkelijk om op te bergen door de vorm. Ook ben ik enorme fan van de applicator. Bij deze nagellak heb ik geen gebruik gemaakt van basecoat/topcoat en ik moet zeggen, mijn nagels zijn niet verkleurd;). 
Voordelen: dekt erg goed in één laag, heeft een mooie kleur, fijne applicator, is makkelijk verkrijgbaar, blijft lang zitten, nagels verkleuren niet snel zonder basecoat.
Nadelen: toch wel aan de prijzige kant, is beperkt verkrijgbaar, daarnaast is de naam niet erg handig weergegeven en zijn de letters op de achterkant enigszins klein.Wat vinden jullie van deze nagellak? Ikzelf ben wel fan van deze mooie nagellak. Het blijft lang en goed zitten. Daarnaast dekt het mooi en is het gewoon een mooi kleurtje om te hebben. Hebben jullie nagellak van Herôme? Welke raden jullie mij nog meer aan? Ik hoor het graag!

5 opmerkingen:

 1. Wauw prachtig lakje! Wat een eer dat je deze hebt mogen testen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je mag mijn nagellakjes ook wel als je ze wil!
  Ze dekken perfect in 1 keer. Maar jij kunt de mini's die ik heb miss beter gebruiken voor bijv je stempels???
  Herôme is mooie nagellak, jammer van de dure prijs...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je mag mijn nagellakjes ook wel als je ze wil!
  Ze dekken perfect in 1 keer. Maar jij kunt de mini's die ik heb miss beter gebruiken voor bijv je stempels???
  Herôme is mooie nagellak, jammer van de dure prijs...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk! wie heeft hem eigenlijk gestuurd? echt dat bedrijf? :O

  BeantwoordenVerwijderen