zondag 10 februari 2013

Nailpolish Battle: Paris Memories vs Catrice

Als jullie mijn artikel hebben gelezen met de review van Paris Memories nagellakjes, kunnen jullie al gelezen hebben dat ik een nagellakje erg veel vond lijken op een ander nagellakje. Het ging hierom het nagellakje B 8952 tegenover een Limited Editie nagellak van Catrice genaamd Million Dollar Baby. Vandaag gaan deze twee de strijd met elkaar aan!
Aangezien de vorige Nailpolish battles enthousiast door jullie werden ontvangen probeer ik ze vaker te doen, maar dit kan alleen als ik natuurlijk dupes tegen kom! Vandaar dat ik dit maar eens in de zoveel tijd doe.


                  Paris Memories                  Catrice
 VS 
Dit zijn de twee nagellakjes die vandaag tegen elkaar gaan battlen. Snappen jullie waarom deze het tegen elkaar op gaan nemen als je alleen al kijkt naar het uiterlijk? Beide potjes lijken sprekend op elkaar qua uiterlijk en het was een moeilijke beslissing om te kijken wie de eerste punt zou krijgen als het ging om uiterlijk, maar omdat de nagellakjes van Paris Memories er eerst mooier uit zagen vind ik dat deze punt gaat naar Catrice. We zijn dit uiterlijk inmiddels gewend van Catrice en nog niet van Paris Memories. Wat mij betreft staat het nu 0-1.


                Paris Memories                                     Catrice
 
Als je de foto's niet goed kan zien, dan kan je er op klikken en ga je naar het originele formaat. Als basis kleurtje heb ik gekozen voor het mooie babyroze kleurtje van Paris Memories dat ik jullie gisteren. Beide lakjes zijn bedoeld als topcoat. Paris Memories heeft maar één enkele soort glitters terwijl Catrice ook een afwisselende grootte heeft. Persoonlijk vind ik dit ook erg leuk en gaat er wat mij betreft weer een punt naar Catrice. Ook brengt de lak van Catrice makkelijker aan en zit het sneller op de plek. Hierdoor krijgt Catrice er totaal twee punten bij. Het staat nu 0-3.

                 Paris Memories                                   Catrice
      
Nu kijken we naar het volgende: de naamgeving. Bij dit aspect kijken we of de lakjes een naam/nummer hebben en hoe dit is neergezet. Zoals jullie inmiddels wel weten hebben de nagellakjes van Catrice altijd namen (en ook vaak erg leuk), de lakjes  van Paris Memories daarentegen niet. Persoonlijk vind ik namen altijd leuker dan nummers. Een combinatie (zoals Catrice heeft) vind ik nóg beter. Het staat nu dus 0-4. De Echter vind ik de plaats van Catrice erg onduidelijk en dit vind ik een groot voordeel bij Paris Memories ook al is het een stikker. Deze is wel op het potje geplakt en niet op de dop! Dit maakt voor mij de tussenstand 1-4. De punt voor goedkoopste prijs gaat voor mij naar Paris Memories. Deze kosten €1,00 en Catrice €2,50. Daarnaast is het lakje van Catrice een Limited Editie lak en van Paris Memories niet. Weer een punt voor Paris Memories. Kijken we naar de inhoud van de nagellak heeft Paris Memories 11ml en Catrice 10ml .Weer een punt naar Paris Memories. Inmiddels staat het dus 4-4.... gelijke stand dus!   

                        Paris Memories                       Catrice
      
Als ik eerlijk ben vind ik beide letters erg onduidelijk te lezen. Wat mij wel opviel was het feit dat Paris Memories wel ingrediënten op de achterkant heeft staan en Catrice heeft alleen staan dat je hiermee mooi nagels krijgt. Daarnaast staat er ook de houdbaarheid op van de Paris Memories lakken. Weer een punt voor Paris Memories. Totale stand is nu: 5-4.

                        Paris Memories                       Catrice
      
Op de bovenstaande foto zie je links de applicator van Paris Memories en rechts de applicator van Catrice. Ik kan jullie gelijk vertellen dat ik de applicator van beide merken fijn vind, maar van Catrice het fijnste. Het zorgt ervoor dat de glitters goed op hun plek blijven zitten. Dit zorgt weer voor een gelijke stand 5-5. Als laatste puntje heb ik het nog over de lak zelf. De lak van Paris Memories is erg vloeibaar waardoor deze snel kan uitlopen, dit heeft die van Catrice niet. Dus als ik kijk naar de nagellak zelf gaat de laatste en beslissende punt naar Catrice: 5-6.


Het was echt een lastige battle en het zijn echte goede dupes, al is de nagellak van Catrice net iets meer gevarieerder in glittergrootte. De nagellak van Catrice is ook een Limited Editie en is nog in sommige winkels verkrijgbaar, daarnaast is de lak van Paris Memories goedkoper. Beide nagellaken zijn wel erg leuk om te hebben! Voor het geld hoef je het niet te laten. Welke zouden jullie kiezen?
P.S. Zorgen jullie er ook voor dat mijn facebookpagina officieel wordt? Ik heb no maar zes likes nodig! Klik hier


6 opmerkingen:

 1. Wat heb je dat super leuk en origineel gedaan!

  Is het trouwens mogelijk om bij je comments bij 'reageer als:' de optie Naam/Url toe te voegen? Geen van de opties die er staat is namelijk op mij van toepassing, haha. Dus echt reageren kan ik niet. Ik reageer nu onder een oud Blogger-account, haha. En dat is zonde, want ik bezoek je blog bijna dagelijks!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als het klopt is dit vanaf vandaag mogelijk. Ik heb namelijk ingesteld dat iedereen kan reageren (blijkbaar was dit niet het geval!) Bedankt voor het aangeven! XX

   Verwijderen
  2. Jaaa! Super, nu kan ik weer reageren op je blog!! :)

   Verwijderen
 2. Geslaagde battle! Ik vind beide erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen