vrijdag 15 februari 2013

Getest: Geurende nagellakremover (Essence)

Een tijdje geleden liet ik jullie kennis maken met het eerste artikel getest. Deze werd zo hartelijk ontvangen door jullie dat ik besloten heb het vaker te doen! Het is een soort review, maar dan erg uitgebreid en veel informatie. Ook laat ik verschillen zien tussen het een en het ander. Vandaag heb ik weer iets leuks in petto, namelijk de geurende nagellak remover van Essence.
Mijn nagellakremover was bijna op en meestal heb ik wel zo'n drie tot vier van die grote flessen in mijn kast staan. Ja ik weet het vrij veel, maar ik gebruik het dan ook vaak en meestal doe ik er nog een tijdje mee. Toen ik er dus achter kwam dat ik bijna geen remover meer had, heb ik mijn vader erop uit gestuurd wat remover te halen voor mij. Normaal gesproken koop ik zelf aceton-vrije nagellakremover (beter voor je nagels, droogt je nagelriemen niet uit etc.) in grote flessen van zo'n 250ml (als ik het even uit mijn hoofd weet) van de Kruidvat. Hier kan ik best wel lang mee doen en is vrij goedkoop. Doordat ik me zo ziek voelde, vergat ik te zeggen wélke nagellakremover hij me moest brengen. Toen kwam hij met twee Essence removers aanzetten, ze zijn vrij prijzig (€0,99 voor 150ml), maar ze zouden lekker moeten ruiken en daar was ik wel benieuwd naar!


Getest: Geurende Nagellakremover (Essence)
Voor zover ik weet heb je twee verschillende removers. Eentje is roze van kleur en zou moeten ruiken naar aarbeien en passievrucht. Tevens is deze aceton-vrij  en heb je er eentje die blauw is van kleur. Volgens Essence ruikt de blauwe nagellakremover naar cocosnoot en papaya. Deze bevat aceton en zou moisturizend moeten werken. De roze nagellakremover zou overigens ook nog nagelverhardend moeten zijn. Ik ben benieuwd naar deze beloftes!

Uiterlijk
De flessen zien er leuk uit door de bekende stikkers die erop zitten. Wel vind ik ze erg groot en vind ik de dop maar erg irritant. Hierdoor heb ik al snel dat ik teveel gebruik en dat is natuurlijk zonde! Mijn tip: Gebruik de nagellakremover van HEMA (vooral de kleinste). Deze hebben een ideale kleine opening die je erop en eraf kan halen waardoor je dus ook weer kan aanvullen. Door de kleine opening gebruik je minder nagellakremover en verspil je dus ook minder. Wel een minpuntje dus, want dit zou dus meer geld kosten!


Getest: Acetonvrij
Als eerste heb ik voor jullie de acetonvrije remover getest. Met de hoop dat deze heerlijk zou ruiken naar de aardbei en passievrucht, dat viel me behoorlijk tegen! Je merkt gelijk dat het gewoon nagellakremover is. Met een teleurgesteld gevoel ging ik mijn nagellak verwijderen van mijn nagels. Ik weet niet waarom, maar toch besloot ik eens te ruiken aan mijn watje, misschien zou het nu anders ruiken? Gelukkig deed dit dat ook echt en rook ik de aarbeiengeur goed. Alleen vond ik de passievrucht maar helemaal niks, nee dit is geen goede geurcombinatie voor mij. Nadat ik mijn nagellak verwijderd had, ging ik ook eens ruiken bij mijn nagels. Mijn nagelriemen voelden overigens anders aan dan normaal en zagen er ook beter uit dan anders. Over de geur op mijn nagelriemen: deze vond ik op mijn huid lekkerder ruiken dan op het watje, maar nog steeds niet helemaal mijn ding. De nagellakremover doet verder prima zijn ding!

Ingrediënten:
Ethyl acetate, Alcohol Denat, Aqua, Isopropyl Alcohol, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Isopropyl myristate, Parfum.

Getest: Met aceton
Als laatste heb ik de blauwe remover getest. Na het testen van de eerste remover, was ik wel nieuwsgierig geworden naar deze. Ik houd van kokos en dit leek mij dan ook een heerlijke geur. Ook nu geldt weer dat je vrij weinig ruikt als je de dop eraf draait. Toen ik het eenmaal op mijn watje deed rook het heerlijk fris! Het rook naar de kleur die je zag (blauw is ook een frisse kleur) en dat vond ik echt heerlijk! Ik rook niet veel van de Papaya, maar de kokos... wauw! Ook blijf je de geur op mijn nagelriemen zeker een tijdje ruiken... I'm impressed!

Ingrediënten:

Aceton, Aqua, Alcohol Denat, Propylene Glycol, Butylacetate, Parfum, Benzyl Alcohol.


Conclusie
Mijn mening: De acetonvrije nagellakremover doet totaal niet wat hij belooft. Hij verhardt de nagels zeker niet! Dit heb ik een paar dagen getest, maar ik merk nog steeds geen verschil. De remover mét aceton zou moisterizend moeten werken en naar mijn idee doet deze dat ook wel een beetje. Het zorgt er niet voor dat je nagels uitdrogen (wat je met de meeste acetonremovers wel hebt).
Verder doet het gewoon zijn werk en ruik je zeker wel goed de geurtjes.
Voordeel: de geur blijft een tijdje op je nagelriemen zitten, heeft verschillende geuren, ziet er leuk uit.
Nadeel: best wel prijzig, grote dop, de acetonvrije doet niet wat hij belooft.


Persoonlijk denk ik dat ik het niet snel nog een keer zal kopen. Zeker de acetonvrije remover niet. Deze vond ik behoorlijk tegenvallen! Die met kokos zou ik denk ik wel nog een paar keer kopen.... 
Deze removers zijn voor €0,99 per stuk bij verschillende Kruidvatwinkels.
Hebben jullie ervaring met deze removers? Hebben jullie überhaupt ervaring met geurende removers? Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen!

5 opmerkingen:

 1. ik heb ze zelf ook maar alleen omdat ze lekker makkelijk nagellak van m'n nagels halen en niet zo stinken als normale remover XD

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nagellakremover zonder nare aceton geur...klinkt als een droom! Jammer dat het toch wat tegenviel, ik zou ze wel graag wille uitproberen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind die grote opening ook erg jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Huhh, hoe bedoel je prijzig? Ik vind 0,90 cent helemaal niet duur,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel als je kijkt naar de inhoud;) dan zijn sommige andere removers toch goedkoper!

   Verwijderen